• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.03.2019

13:53

SRBIJA TRAŽI ČABU DERA! Ministarstvo pravde prosledilo molbu Češkoj za njegovo izručenje!

Vesti

SRBIJA TRAŽI ČABU DERA! Ministarstvo pravde prosledilo molbu Češkoj za njegovo izručenje!

Podeli vest

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je Češkoj molbu za izručenje Čabe Dera, osumnjičenog za hladnokrvno ubistvo Nebojše Miloševića na Banovom Brdu 5. januara

U Ministrstvu pravde su za Tanjug precizirali da je molba prosleđena krajem prošle sedmice, uz prateću dokaznu dokumentaciju prevedenu na engleski.

Der je uhapšen 1. marta u Pragu, a za njim je Srbija u januaru raspisala poternicu zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Miloševića.

Za njim su još tri države raspisale poternice, takođe zbog sumnje da je počinio ubistva na njihovim teritorijama.

Zato će pre odluke čeških vlasti kome će izručiti Dera, biti održan multilateralni sastanak predstavnika država koje ga traže.

Sastanak će biti održan u Hagu, u Holandiji, a pored predstavnika Srbije, na njemu će učestvovati predstavnici Mađarske, Holandije i Španije, kao i Češke na čijoj je teritoriji uhapšen.

SVI BI DA SUDE "NASMEJANOM UBICI"! Pored Srbije, ČABU DERA hoće Češka, Mađarska, Holandija i Španija, ODLUKA PADA U HAGU!


Der je u Pragu uhapšen sa lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje, a češko pravosuđe mora da opredeli kojoj će državi da ga izruči.

Koliko je poznato, ima srpsko i mađarsko državljanstvo.

Češko pravosuđe će morati da vaga kojem će od četiri zahteva za izručenje izaći u susret.

Pored ostalih uslova trebalo bi da ceni njegovo državljanstvo, težinu krivičnih dela za koja je tražen i dokaze koje mu svaka od država dostavi. 

Ubistvo Miloševića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlaci pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Der je osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva Miloševića, a njegov saučesnik u tom delu je, kako se sumnja, Alen Cigler zvani Mačka, koji je uhapšen u januaru i nalazi se u pritvoru.

Der i Cigler se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu. 

Mediji pišu da je Caba Der plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Cigler je uhapšen u Subotici, a sumnja se da je on vozio automobil "punto" kojim se Čaba dovezao do mesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

On je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

ČABA DER ODLUČIO DA PROPEVA! OTKRIVA NARUČIOCE LIKVIDACIJA! Nasmejani ubica RUŠI DVA NAJJAČA KLANA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija