• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

11.03.2019

21:51

FORENZIČAR ŠIPKA ZNA KO JE UBIO JELENU MARJANOVIĆ: U otvorenom pismu javnosti protestuje JER NIJE SASLUŠAN KAO SVEDOK?!

Vesti

FORENZIČAR ŠIPKA ZNA KO JE UBIO JELENU MARJANOVIĆ: U otvorenom pismu javnosti protestuje JER NIJE SASLUŠAN KAO SVEDOK?!

Podeli vest

Šipka u pismu nije naveo šta konkretno zna o zločinu u Borči, niti na koji bi način mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva, ali je otkrio da je tražio da bude saslušan u prisustvu advokata

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji već skoro dve godine vodi privatnu istragu o ubistvu pevačice "Granda" Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, obratio se javnosti otvorenim pismom, u kom protestuje zbog toga što ga Više tužilaštvo, koje vodi istragu, nije saslušalo kao svedoka.

Šipka u pismu nije naveo šta konkretno zna o zločinu u Borči, niti na koji bi način mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva, ali je otkrio da je tražio da bude saslušan u prisustvu advokata.

Tužiteljku zvao telefonom

- U skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, hteo sam da ispunim svoju obavezu i da, kao građanin, u prisustvu advokata Predraga Savića, iznesem svoja saznanja o krivičnom delu ubistva Jelene Krsmanović Marjanović, te sam zamenicu Višeg javnog tužioca u Beogradu pozvao telefonom.

Iako je razgovor bio više nego korektan, od zamenice tužioca saznajem da je stav tužilaštva takav da je zabranjena svaka komunikacija sa mnom - napisao je, između ostalog, Šipka u pismu. U nastavku, on je naveo i da je istraga koja se vodi "traljava", a da su ga nalazi veštaka iz zvaničnih državnih institucija "nasmejali", i da oni ne mogu da budu dokazi.

Izvor koji je upoznat s rekonstrukcijom zločina koju je Nenad Šipka obavio, kao i tvrdnjama koje iznosi u javnost - da je Jelena Marjanović ubijena dan ranije, na nekom drugom mestu, a onda doneta i bačena u kanal - slaže se da je krajnje vreme da neko pozove ovog forenzičara na ispitivanje.

Ometa istragu

- Tužilac bi svakako trebalo da pozove Šipku na saslušanje, ako ne zbog sumnje da ima saznanja o tome šta se dogodilo 2. aprila 2016, onda bar zbog toga jer ometa istragu. Ometanje istrage je krivično delo. S druge strane, interesantno bi bilo da se čuje kakva su to njegova saznanja i kako on zna, kako tvrdi, da Jelena nije ubijena na nasipu, već na nekom drugom mestu, a onda doneta - kaže izvor  koji je želeo da ostane anoniman.  

On objašnjava i da bi interesantno bilo utvrditi šta je Šipki bio motiv da se predstavi kao forenzičar, iako to nije, a onda da otvori istragu.

- Šta je motiv za ovakvo ponašanje, možemo za sada samo da nagađamo. Dosad sam verovao da je Šipka samo gladan medijske pažnje, ali sada ne znam šta da mislim - kaže sagovornik.   

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo pevačice je njen suprug Zoran Marjanović. Optužnica protiv njega je dva puta vraćana na dopunu, a trenutno je u toku dopuna istrage.

Tvrdi da tužilaštvo opstruiše istragu Zoran na slobodi čeka suđenje

Nenad Šipka je u svom otvorenom pismu, između ostalog, naveo i "da se približavaju tri godine od ubistva Jelene Jece Krsmanović Marjanović, a da se zvanična istraga nije pomerila ni milimetar".

- Osumnjičeni za teško ubistvo, njen suprug Zoran Marjanović, prvi u istoriji pravosuđa Republike Srbije, sa slobode očekuje početak suđenja, ako ga uopšte i bude. U prethodnom periodu je više nego očigledna opstrukcija Višeg javnog tužilaštva Beograd po pitanju sprovođenja istrage ubistva - napisao je Šipka.

Neće odustati Idem do kraja, ma koliko bolelo

Direktor CFI, koga je, kako tvrdi, angažovala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice, ističe "da neće odustati sve dok slučaj Jecinog ubistva ne bude razrešen i dok odgovorni ne dobiju zasluženu kaznu".

- Jedini način da to obećanje ispunim je da razgovaram sa novom zamenicom Višeg javnog tužioca i ukažem joj na detalje koji će sigurno dovesti do podizanja čvrste optužnice koja će rezultirati osudom krivaca. Put do istine je trnovit. Ali idem do kraja, ma koliko bolelo - istakao je Nenad Šipka.

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ - SAVRŠEN ZLOČIN! Ni posle skoro tri godine istrage protiv Zorana Marjanovića NEMA JAKIH DOKAZA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ana dij

pre 5 godina

nijedan zločin nikada nije savršen, samo je u pitanju istraga koju neko, ko je na viskom položaju sabotira, da se na bi desilo da mu propadne karijera -politička, finansijska i td i td...

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija