• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina.rs

13.04.2019

14:22

(FOTO) MAJCI I ĆERKI IZGORELO 2.000 BALA SENA! Vatrogasci ugasili požar, pa USPUT OTELILI KRAVU DOMAĆICAMA!

Vesti

(FOTO) MAJCI I ĆERKI IZGORELO 2.000 BALA SENA! Vatrogasci ugasili požar, pa USPUT OTELILI KRAVU DOMAĆICAMA!

Podeli vest

U domaćinstvu Miloševića u selu Prijevor noćas je u požaru izgorelo više od 2.000 bala sena!

- Oko tri sata posle ponoći probudila me je velika svetlost i videla sam da nam gori hrana za stoku. Odmah smo pozvali vatrogosace, koji su požar sanirali da se ne proširi na domaćinstvo, ali bale sena nismo uspeli da spasemo, pa ćemo od sad morati da se snalazimo kako bi prehranile stoku - kaže Zorica Milošević za agenciju Rina.

U ovom domaćinstvu žive majka i kćerka, bave se stočarstvom i imaju 10 krava i dve junice i kako kažu, sumnjaju da im je požar podmetnut.

- Napolju je padala kiša sve vreme, strujnih kablova nema u ovom delu i prosto je nemoguće da se seno zapali samo od sebe - priča Zorica.

Foto: rina.rs

Prvi komšija, Miodrag Lazović, iznenađen je ovim događajem je su i majka Zorica i njena kćerka Katarina - žene za primer.

- Vredne su i sposobne, gaje 12 goveda, a pritom su i akadmeski obrazovane. Nikad nikome nisu ružnu reč rekle. Šokirani smo da im neko ovako napakosti jer se radi o izuzetno čestitim ženama koje su za svaku pohvalu - kaže komšija Miodrag.

Foto: rina.rs

Zanimljivo je da su vatrogasci koji su noćas intervenisali u domaćinstvu Miloševića u jednom trenutku zamenili i veterinara.

- Imamo dve junice za teljenje, jednoj je prošao termin i u sred požara joj je teljenje krenulo. Vatrogasci su pomogli da izvučemo tele i hvala im. A dali su mu ime Milenko - kaže Zorica.

Ove dve ponosne žene ipak ne kukaju iako su u velikom problemu jer su ostale bez hrane za stoku. U staji je dvanaest grla goveda, i vredno su radile prošle godine sakupljajući hranu za njih. Komšije već priskaču u pomoć sa viškom bala sena, ali bi svakako značila veća podrška.

Foto: rina.rs

Zorica je učitelj u jednoj čačanskoj osnovnoj školi dok je njena kćerka diplomirani ekonomista beogradskog fakulteta koji je završila u roku sa izvanrednim prosekom.

Zajedno su podigle domaćinstvo, osnovale farmu krava, i iako nemaju muške glave u kući važe za prave domaćine u Divljem polju koje pripada selu Prijevor.

- Svaka im čast, takvih radnika nema nadaleko, a obadve sa fakultetima. Svaka vredi za dva čoveka - kaže rođak koji je dotrčao da vidi šta se dogodilo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija