• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

18.04.2019

16:15

(FOTO) TAJNI PUTEVI DROGE KLANA "AMERIKA"! Ovako su naši krimosi UBIJALI i snabdevali Evropu HEROINOM vrhunskog kvaliteta!

Vesti

(FOTO) TAJNI PUTEVI DROGE KLANA "AMERIKA"! Ovako su naši krimosi UBIJALI i snabdevali Evropu HEROINOM vrhunskog kvaliteta!

Podeli vest

Veselin Raičević (57), zvani Medo, i njegova kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu heroinom, drogu je, osim na tržište Srbije, krijumčarila i do zemalja Evropske unije, prvenstveno Holandije, Češke, Slovačke i Austrije

Kanal kojim je heroin krijumčaren u Srbiji, još pre više od dve decenije razradio je Veselinov brat Vojislav, zvani Voja Amerikanac. Koliko je proteklih godina, pre hapšenja osumnjičenih sa dva kilograma heroina, prošvercovano droge na tržište Srbije, a zatim i do EU, zasada može samo da se nagađa.

(FOTO) OVO JE NOVI VOĐA NAJJAČEG SRPSKOG MAFIJAŠKOG KLANA "AMERIKA"! Meda uhapšen tokom primopredaje heroina, ŠIPTARE snabdevao KOKAINOM!

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Voja Amerika

- Veselin je nasledio brata Voju Amerikanca, koji je važio za jednog od vođa klana "Amerika" i osim što mu je zadatak bio organizovanje transporta heroina, bio je i glavni egzekutor ove kriminalne grupe. Voja je imao razrađene kanale kojim je heroin švercovan u Srbiju, i to tajlandski i kineski, mnogo kvalitetniji od turskog, koji je krijumčaren u manjim količinama - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama. Posle nestanka Voje Amerikanca, u martu 1997. godine, Veselinu su u zaostavštini ostali neki poslovi brata.

KASAPILI ŽRTVE, GLAVE ČUVALI U FRIŽIDERU, MASKIRALI SE U ŽENE! Ovako su UBIJALI članovi srpskog mafijaškog klana "Amerika"!

Veselin Raičević je rodom iz Danilovgrada, ima crnogorsko državljanstvo, a u Srbiji hapšen u akciji "Sablja" 2003, posle atentata na premijera Zorana Đinđića. Do proteklog vikenda bio je na slobodi, a navodno je viđan u kafićima u prestonici Srbije, koji su u posedu vođa pojedinih narko-klanova.

MOZAK KLANA NA SLOBODI

Majk Miljanić, koji je važio za mozak klana, bio je na slobodi do 2004, kada je uhapšen u Švajcarskoj, a zatim izručen grčkim vlastima zbog šverca 114 kilograma kokaina u Atinu.

Iako je bio osuđen na 40 godina zatvora, pušten je na slobodu zbog dobrog vladanja 2016. godine i otputovao u Ameriku.

Iako se njegovo ime povezivalo sa brojnim likvidacijama, i to osoba koje su se povezivale sa nestankom, a verovatno i smrću njegovog brata, nikada nije procesuiran ni zbog jednog od tih ubistava. Ni on, ni drugi članovi ove kriminalne grupe Željko Maksimović, zvani Maka, Ivan Delić, zvani Ico, i Nikola Maljković, zvani Maljavi, za koje se sumnjalo da su povezani sa pojedinim egzekucijama u Srbiji i Crnoj Gori, nisu procesuirani. A dovođeni su u vezu ne samo sa likvidacijama ljudi iz kriminogene sredine, već i iz političkog života tada zajedničke države.

Veselin Raičević je uhapšen prošle subote, a privedena su i trojica njegovih saradnika Imrli Alili, državljanin Turske, Aleksandar Stević i Ašim Jusufi. Njih četvorica su uhapšena u akciji Bezbednosno-informativne agencije, Uprave kriminalističke policije PU Beograd i Tužilaštva za organizovani kriminal. Njima je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija