• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

24.04.2019

19:24

ŠARIĆEV PRIJATELJ SAKRIO KOKAIN NA ŠKOLSKOM BRODU "JADRAN"! Traži se mafijaš sa CRVENE POTERNICE za drogu vrednu PET MILIONA EVRA!

Vesti

ŠARIĆEV PRIJATELJ SAKRIO KOKAIN NA ŠKOLSKOM BRODU "JADRAN"! Traži se mafijaš sa CRVENE POTERNICE za drogu vrednu PET MILIONA EVRA!

Podeli vest

Crnogorska policija traga za Vladimirom Račićem (39), bliskim saradnikom narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića, zbog sumnje da je umešan u pokušaj krijumčarenja više od 50 kilograma kokaina koji je pre nekoliko dana nađen na školskom brodu "Jadran" usidrenom u Tivtu

Za Račićem je odavno i Srbija raspisala crvenu poternicu, a Specijalni sud u Beogradu ga je, u postupku protiv Šarićeve narko-grupe, 10. decembra prošle godine nepravosnažno osudio na deset i po godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu tokom 2008. i 2009.godine.

KILOGRAMI DROGE NA ŠKOLSKOM BRODU U CRNOJ GORI! Ronioci pretražuju more, vojna policija na licu mesta, sve je pod OPSADOM!

 

- Poslednje informacije o Račićevom utočištu bile su iz Brazila, i to pre četiri meseca, gde je osumnjičen da je vođa narko-grupe koja je krijumčarila kokaina iz Brazila u Evropu, prvenstveno do engleskih i francuskih luka. Sasvim je moguće da je i kokain koji je zaplenjen na brodu "Jadran" prokrijumčaren iz te zemlje - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Pored Račića, hapšenje u Crnoj Gori izbegao je i Dejan Rovčanin, dok su privedeni Tivćanin Radomir Osmajić i pripadnici Vojske Crne Gore Miloš Kulić i Duško Radenović, koji je, kako pišu podgoričke "Vijesti", radio kao obezbeđenje u jednom lokalu čiji je neformalni vlasnik upravo Darko Šarić.

Crnogorska policija, tužilaštvo i vojska su saopštili da su petorica osumnjičenih deo kriminalne grupe koja je vojnim jedrenjakom nameravala da prošvercuje kokain vredan pet miliona evra i oružje u Tursku i da u povratku iz te države prokrijumčari heroin u Crnu Goru.

Istražitelji, međutim, nisu precizirali da li je uhapšen i šef kriminalne grupe, ali su naveli da se radi na identifikaciji drugih pripadnika tog narko-kartela i njihovom privođenju.

Kokain je 19. aprila pronađen na školskom brodu "Jadran", koji je tog jutra trebalo da isplovi ka Grčkoj sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora. Na to putovanje krenuo je sa nekoliko dana kašnjenja.

Vladimir Račić, koga crnogorski istražitelji povezuju sa drogom zaplenjenom na školskom brodu "Jadran", u Specijalnim sudom u Beogradu osuđen je u odsustvu jer je u bekstvu. U istom postupku osuđen je i njegov brat Marko.

Foto: youtube.com/NBC News

 

"BELO" NABAVLJAO U ARGENTINI

U optužnici protiv Šarićeve narko-grupe, navedeno je da je Vladimir Račić za svoj angažmana kao naknadu dobio minimim 100.000 evra. Sa ostalim članovima grupe u Argentini je nabavljao kokain i organizovao transport do evropskih luka.

Naime, samo nekoliko dana nakon što mu je, po drugi put, nepravosnažno izrečena kazna u Beogradu, njegovo ime se pominjalo u brazilskim medijima, i to kao organizatora velike međunarodne grupe krijumčara narkotika iz ove južnoameričke države u Evropu.

Foto: Printscreen/Vijesti.me

Brod na kojem je pronađena droga

Mediji u Brazilu su pisali da se sumnja da iza narko-klana koji je kokainom snabdevao evropsko tržište stoje dvojica Srba, te da je jedan od njih Vladimir Račić, koji je u zemlju ušao krajem 2017, i to sa lažnim, izbegličkim papirima. Upravo zbog njegovih lažnog statusa i dokumenata i tajna operacija brazilske policije nazvana je "Izbeglica", a započela je u aprilu prošle godine, kada je izdat nalog za hapšenje 13 osoba.

Osam meseci kasnije uhapšena su petorica muškaraca i dve žene iz različitih delova Brazila - Sao Paula, Itažaija i Gvaruljosa. Za Račićem i još jednim vođom ovog narko-kartela tragalo se. Račić, koji je osuđivan i u Srbiji i za kojim je raspisana međunarodna poternica, u Brazil je ušao u decembru 2017. sa falsifikovanim dokumentima za izbeglice, a policija je kasnije utvrdila da je ta dozvola lažna.

Tokom policijske istrage otkrivena je isporuka čistog kokaina spremnog za transport u Liverpul. Naime, prošlog oktobra policija je zaplenila 450 kilograma kokaina koji je trebalo da stigne u Englesku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

Nije samo Saric tu kriv! Ima logistiku u vlasti. Pa tolika lova?! Kakva drzava takva i Vojska CG. Na zalost zloupotrebili su brod, ponos Jugoslovenske kraljevske mornarice, Jugoslovenske ratne mornarice, Mornarice VJ i Mornarice drzavne zajednice. Bruka! Za njih nista nije sveto, ni Cetinjski manastir, grob Vladike, Ostrog, Moraca, Savina i ...... Tuga do neba!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija