• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

03.05.2019

09:57

PET MRTVIH ZBOG LOŠEG PUTA I NEISKUSTVA VOZAČA BUSA?! Prvi rezultati iz istrage stravične saobraćajne nesreće kod Kuršumlije

Vesti

PET MRTVIH ZBOG LOŠEG PUTA I NEISKUSTVA VOZAČA BUSA?! Prvi rezultati iz istrage stravične saobraćajne nesreće kod Kuršumlije

Podeli vest

Vozač autobusa Siniša Mijajlović najverovatnije je hteo da izbegne rupu na putu kad je naglo skrenuo u suprotnu traku i udario u kamion, pri čemu je stradalo pet ljudi * Siniša počeo da vozi za "Nišekspres" tek pre dva meseca

Loš put, ali i neiskustvo vozača autobusa "Nišekspresa" Siniše Mijajlovića (52) najverovatniji su uzroci tragičnog sudara u utorak ujutro u selu Barlovo kod Kuršumlije, kada je nastradalo petoro ljudi! Veruje se da je Mijajlović kobnog jutra, oko 6.45, pokušao da izbegne rupu na magistralnom putu Niš - Priština, pa je naglo skrenuo u suprotnu traku i zabio se u kamion! Od stravičnog sudara izbio je požar, koji je progutao oba vozača i tri putnice u autobusu!
Mijajlović, inače, nije imao iskustva u vožnji busa, a počeo je da radi u "Nišekspresu" tek pre dva meseca.

Šestoro se spaslo

U jezivom požaru, koji je najpre zahvatio kabinu kamiona, a onda se brzo proširio na autobus, osim Mijajlovića, nastradale su putnice Irena Vesović (43), Dobrila Radovanović (50) i Jelica Radović (64), kao i kamiondžija Zihnija Košuta. Tri nesrećne žene su autobusom putovale iz Kuršumlije u Prokuplje na svoja radna mesta - Irena i Dobrila su bile medicinske sestre u prokupačkoj bolnici, dok je Jelica radila u tamošnjoj poreskoj upravi.

Foto: Printskrin/facebook

TRAGIČNO NASTRADALI Irena Vesović (43), Zihnija Košuta i Dobrila Radovanović (50)



U autobusu je bilo devet putnika, od čega je njih šestoro uspelo da se spasi uz pomoć nekoliko policajaca koji su se zatekli na mestu nesreće, kao i oficira Vojske Srbije Ivana Vekovića.
- Bio sam u svom autu iza kamiona kada je autobus, koji nam je išao u susret, iznenada prešao na našu stranu i udario u teretnjak. Pokušao sam da ugasim požar, koji je zahvatio kabinu kamiona, dok su policajci koji su bili u autobusu razbili prozor i izvlačili preživele putnike - ispričao je Veković.

Među hrabrim policajcima koji su se zatekli na mestu nesreće i spasavali ugrožene bio je i Saša Vučković (36), čija se supruga u tim trenucima porađala u prokupačkoj bolnici!
Izvor Informera, dobro upućen u istragu udesa, kazao nam je da su tragediji, po svemu sudeći, kumovali loš put, ali i neiskustvo vozača autobusa.
- Utvrđeno je da su Irena i Jelica sedele iza vozača autobusa, a Dobrila sa njegove desne strane, odmah do njega. Na tom delu puta nije oštra krivina, ali je reč o veoma opasnoj deonici, posebno ovaj potez od Barlova do Kuršumlije, jer ima puno krivina, a kolovoz je u lošem stanju i nepregledan je. Više puta je krpljen, ali je pun nagiba. Taj put se koristi za teretni saobraćaj prema Kosovu, pa je dnevno, u sezoni, tuda prolazilo i po 2.000 teških vozila koja oštećuju asfalt. Moguće je da je vozač autobusa hteo da izbegne rupu kad se sudario s kamionom - priča naš izvor, i dodaje da vozači na toj deonici često ne poštuju propise, pretiču preko pune linije i krivudaju kako bi izbegli rupe.

(FOTO) TUGA DO NEBA! Ovo su žrtve stravičnog sudara autobusa i kamiona kod Kuršumlije!

Bio je zdrav i pažljiv

Mijailović je, inače, iz Pretrkovca kod Ražnja, gde je živeo sa roditeljima i dva sina, stara 23 i 26 godina, kao i sa unučetom. Od bliže rodbine ima i brata.
Sinišini rođaci kažu da niko od njih ne zna kako je tačno došlo do sudara. Ističu da on nije imao zdravstvenih problema, zbog kojih bi možda izgubio kontrolu nad volanom u toku vožnje.
- Siniša je godinama vozio kamion i bio je veoma savestan vozač. Dobio je dozvolu i za autobus još pre deset godina, ali je počeo da ga vozi za "Nišekspres" tek pre dva meseca. U tom preduzeću su ostali bez vozača, koji su otišli u inostranstvo, pa je tako Siniša dobio posao kod njih. Bio je dobar čovek... - kaže Sinišin rođak.

I rođaci stradalog kamiondžije iz Tutina kažu da je Zihnija Košuta bio savestan vozač i dobar, porodičan čovek. Iza njega je ostalo troje dece.

Što se tiče Irene Vesović i Dobrile Radovanović, njih dve su bile dobre drugarice i koleginice u prokupačkoj bolnici, gde su kobnog jutra krenule na posao.
Jelica je radila na šalteru u prokupačkoj poreskoj upravi i bilo joj je ostalo godinu dana do penzije.

Žena nastradala jer nije bila vezana
 

U sličnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutro dogodila na Ibarskoj magistrali, kod skretanja za Rušanj, poginula je Biljana Savić (41), dok su povređeni njen muž Racko (43) i četvorogodišnja ćerka. Do sudara je došlo kada je Slobodan M. (22), vozeći "opel astru", prilikom preticanja preko duple pune linije direktno udario u "škodu superb", u kojoj je bila porodica Savić. Biljana je sa ćerkom bila na zadnjem sedištu i nisu bile vezane. Od siline udarca Biljana je preletela preko muža, koji je bio za volanom, i udarila u šoferšajbnu, pri čemu je na mestu poginula. U policiji tvrde da bi ona ostala živa a ćerka nepovređena da su bile vezane. Vozač "opela" je sa teškim povredama prebačen u bolnicu.
Dan pre ove nesreće tri osobe su povređene u sudaru dva auta u selu Rudare, na magistralnom putu Niš - Priština, gde je u utorak poginulo pet osoba. N. Š.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija