• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pink.rs

08.05.2019

08:01

MAJKA ZADAVILA TEK ROĐENOG SINA! Rešena misterija slučaja porodilje (29) iz sela Belotić kod Valjeva

Vesti

MAJKA ZADAVILA TEK ROĐENOG SINA! Rešena misterija slučaja porodilje (29) iz sela Belotić kod Valjeva

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati Jeleni V. (29) koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju

Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja.

Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine sumnjiči se da je ubila svoju tek rođenu bebu, a zatim je bacila u poljski WC na porodičnom imanju!

Ona je u utorak ujutro potražila pomoć u valjevskoj bolnici, a lekari su odmah shvatili da se porodila! Pošto nije htela da otkrije gde je beba, o svemu je obaveštena policija, koja je ubrzo zatim u Belotiću pronašla mrtvo novorođenče, umotano u prsluk, u jami punoj izmeta u poljskom klozetu!

Psihijatrijsko veštačenje


Kako smo saznali od izvora iz istrage, Jelena je juče ujutro potražila pomoć od ginekologa zbog obilnog krvarenja, a lekarskim pregledom je utvrđeno da se ona porodila u sedmom mesecu trudnoće. Međutim, Jelena nije htela da kaže gde je beba i šta se s njom desilo.
- Lekari su zato obavestili policiju, koja se uputila na porodično imanje u selu Belotić, gde Jelena živi sa mužem i dvoje dece. Policajci su u dvorištu, u poljskom klozetu, ugledali posteljicu i veliku količinu krvi, što ukazuje da se Jelena porodila tamo. Detaljnim pregledom poljskom klozeta i jame nađeno je i telo muškog novorođenčeta. Bilo je umotano u prsluk i bačeno u jamu punu izmeta - objašnjava naš sagovornik.

Odmah je, kaže on, obavešten i javni tužilac, koji je naložio istragu i obdukciju bebe.
- Sada je potrebno utvrditi sve detalje ovog slučaja. Prve informacije iz istrage ukazuju da je Jelena nakon porođaja u poljskom WC-u ugušila bebu, a zatim je umotala u prsluk i bacila u jamu. Ako se to dokaže, protiv nje će biti podneta krivična prijava za ubistvo deteta - navodi naš sagovornik.

Foto: Informer DN

TRAGEDIJA Porodična kuća Jelene V. u selu Belotić kod Osečine

Jelena, inače, živi skromno s porodicom, iako njihova kuća izgleda prilično pristojno i očuvano. Psihijatrijskim veštačenjem biće, između ostalog, utvrđeno i da li je Jelena zbog besparice odlučila da digne ruku na svoje dete, kao i u kojoj je meri u tom trenutku bila psihički uračunljiva.
Na drugoj strani, Jelenine komšije su ostale zgranute kad su čule da se ona sumnjiči za čedomorstvo.

- To je jedna normalna porodica. Jelena i njen muž imaju dva sina, o kojima lepo brinu. Stariji je osnovac, a mlađi ide u predškolsko. Zaista ne mogu da verujem da bi Jelena digla ruku na svoje dete. Ja verujem da je kod nje iznenada krenuo porođaj i da se nije snašla, onako krvava i u agoniji od bolova, pa se sve nekako završilo tragično - priča komšija.

Lakše i teže delo

Krivični zakonik Republike Srbije predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora za takozvani lakši oblik čedomorstva, a sve u zavisnosti od svih okolnosti zločina i psihičke uračunljivosti majke.
Za teži oblik čedomorstva, kada je učinjen s umišljajem i pod posebno okrutnim okolnostima, kazna bi mogla da bude i do 40 godina robije. 

MAJKA BACILA BEBU U POLJSKI TOALET! Nađeno mrtvo novorođenče kod Valjeva

 

 Slični slučajevi

* Mart 2019. - Živadinka S. (23) iz Mustapića kod Kučeva uhapšena je zbog sumnje da je ugušila svog četvoromesečnog sina L. V. u porodičnoj kući u ovom selu.

* Novembar 2018. - Ivana M. (29) iz Leskovca, koja se lečila od postporođajne depresije, bacila svog tromesečnog sina s terase porodičnog stana u Ulici vojvode Mišića.

* Avgust 2017. - Vrbašanka S. M. (33), majka petoro dece, uhapšena je zbog sumnje da je svoju tek rođenu bebu ubila i bacila na deponiju u ovom gradu. Ona je zločin priznala u policiji.

* Decembar 2016. - Suzana V. (31) iz zvorničkog sela Grbavci bacila je tek rođenu bebu u reku Drinu. Nekoliko sati kasnije otišla je u Dom zdravlja da potraži lekarsku pomoć i tada je otkriveno čedomorstvo.

* Septembar 2015. - Tanja Mašu iz Beograda ubila svoju osmomesečnu ćerku metadonom, a potom leš bacila u kesu za đubre i izbacila na terasu stana na Vračaru. Osuđena je na 15 godina robije.

* Septembar 2015. - Mirjana Miklejić (46) iz sela Busura kod Petrovca na Mlavi uhapšena je zbog sumnje da je ubila svoju tek rođenu bebu, koju je potom slikala i to okačila na Fejsbuk. Mrtvo novorođenče pronađeno je zakopano u dvorištu. Ona je u istrazi tvrdila da je beba rođena mrtva.

* Maj 2013. - Više tužilaštvo u Pirotu podiglo optužnicu protiv 38-godišnje D. S. iz sela Poljska Ržana zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Ona je prikrivala trudnoću, da bi se na kraju porodila u kupatilu. Odmah po rođenju dete je udavila u ve-ce šolji, a zatim umotala u čaršav, stavila u kesu i spalila u peći, smatrajući da će na taj način prikriti zločin.

* Maj 2012. - Slađana J. (26) nožem je nasmrt izbola bebu staru samo 40 dana u porodičnom stanu u Banatskoj ulici u Zemunu. Navodno, ona je sina najpre podojila, pa ga ubila dok je suprug spavao u drugoj sobi.

* April 2012. - Milena S. (26) iz sela Pejkovca kod Žitorađe s više uboda nožem usmrtila 13-mesečnu ćerku, a potom pokušala da se ubije. Milena je posle tri meseca preminula u zatvorskoj bolnici.

* Oktobar 2010. - Branislava J. (29) u beogradskom naselju Kaluđerica udavila u kadi svoju desetomesečnu ćerku, a potom policiji ispričala da se beba sama utopila tokom kupanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milos

pre 4 godine

Zalim sto nemamo smrtnu kaznu u Srbiji!! Pa zar suprug roditelji braca sestre prijatelji ne mogu da primete psihicke promene kod tih trudnica ili porodilja. Sta im to kvrcne u glavu..

Mirko

pre 4 godine

Dete ubistvo nema veci greh, srce mi puce kada takve vesti citam. Dokle ce shiriti njihove noge te odvratne cedomorke i deteubice. Ona je vec kaznjena da mora da zivi sa tom cinjenicom. Zasto su toliko ljudi umno bolesni u Srbiji zasto samo? Boze pomozi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija