• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.05.2019

21:34

MALIŠAN (6) SE UTOPIO U KANALU PRED DRUGARICAMA! Detalji tragedije u Bačkom Petrovom Selu kod Bečeja

Vesti

MALIŠAN (6) SE UTOPIO U KANALU PRED DRUGARICAMA! Detalji tragedije u Bačkom Petrovom Selu kod Bečeja

Podeli vest

Mali Lajoš Pavlović se igrao sa drugaricama iz komšiluka, kad je iznenada upao u kanal, dubok metar i po, i udavio se * Komšija sve to gledao i nije pomogao našem sinu, kažu očajni Lajoševi roditelji

Dečak Lajoš Pavlović (6) utopio se u nedelju u kanalu u Bačkom Petrovom Selu kod Bečeja, naočigled dve drugarice iz komšiluka! Mališan se kobnog popodneva igrao stotinak metara od svoje kuće, kada je iz nepoznatog razloga upao u kanal dubok metar i po i udavio se.

Izvukao ga rođak

Telo mališana, koje je plutalo na površini, izvukao je rođak. Nažalost, i pored napora lekara Hitne službe, malom Lajošu nije bilo spasa.

Roditelji nesrećnog dečaka, Lajoš Kolopar i Dragana Pavlović, ne mogu da dođu sebi od tuge i bola. Posebno ih, kažu, boli to što je jedan komšija video kako se njihov sin davi, a nije skočio u kanal da mu pomogne.
- Naš Lajoš nikada ranije nije prilazio tom kanalu, iako je blizu kuće, jer se plašio vode. Igrao se uvek tu, na ulici, ali su ga u nedelju dve devojčice pozvale da se igraju ispred njihovog dvorišta, koje je bliže kanalu - priča otac, grcajući u suzama.

Dragana kaže da se u jednom trenutku zabrinula što nema Lajoša, pa je sa mlađim sinom u naručju i sa rođakom Kristijanom krenula da ga traži.
- Bilo mi je čudno što ga nema na ulici, gde se uvek igrao. Tada sam videla tog komšiju kako stoji na bedemu iznad kanala i nešto mi pokazuje. Nije izgledao kao da se desilo nešto strašno, skoro hladnokrvno mi je mahao rukom i pokazivao u vodu kanala ispred sebe - govori dečakova majka.

Foto: Zoran Sinko

Rođak Kristijan izvukao je telo na obalu

Kristijan je, kaže on, potrčao prema kanalu i video Lajoša kako pluta. Bez razmišljanja je uleteo u muljevitu vodu, iako ne zna da pliva, i izvukao dečaka na obalu.
- Lajoševe papuče su bile na pola kanala, a on je plutao, sa licem u vodi, bliže drugoj obali. Ne znam da plivam, ali sam ušao u vodu bez razmišljanja. Voda mi je bila do grudi, negde i do vrata. Uhvatio sam ga i izvukao na obalu. Nije disao, ali sam osetio kako mu još polako kuca srce dok sam ga nosio - priča očajni Kristijan.

Dečakovi roditelji ističu da je Hitnoj pomoći iz susednog Bečeja trebalo skoro pola sata da dođe do kanala. Kada su stigli lekari, sat vremena su pokušavali da ožive dečaka, ali nisu uspeli.

Nemo posmatrao

Dragana i dalje ne može da shvati ponašanje svog komšije:
- Kakav je to čovek da stoji i gleda dete kako se davi, a da ne skoči da mu pomogne?! On zna šta se desilo, ali ćuti. Policija je došla odmah posle toga i pričala sa svima, pa i sa njim. Pa gde će mu duša, može li mirno da spava posle ovoga?
Telo dečaka je, posle tragedije, preneto na obdukciju u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a porodica će ga danas preuzeti i sahraniti.
- Sahranjujem sina, umesto da mu uskoro spremam sedmi rođendan i da proslavimo polazak u školu - plačući dodaje otac Lajoš. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija