• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

30.05.2019

18:08

BRIGU O DECI PREUZEO BRAT UBIJENE MIRJANE: Razgovor sa dečacima je NAJTEŽI, veoma su potreseni!

Vesti

BRIGU O DECI PREUZEO BRAT UBIJENE MIRJANE: Razgovor sa dečacima je NAJTEŽI, veoma su potreseni!

Podeli vest

Brigu o R. J. i V. J., sinovima ubijene Mirjane Janković (52) i osumnjičenog, njenog supruga Gorana, preuzeli su njihovi ujak i ujna

Trostruko ubistvo u Telepu, u kom su stradali Mirjana Janković i njeni roditelji Branislava i Nada, gledala su njena deca. 

Deca, kao ključni svedoci pred kojima se dogodio zločin, izuzetno su potresena. Psiholozi i drugi stručnjaci iz Centra za socijalni rad u više navrata su razgovarali sa njima ne bi li izvukli neku informaciju.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, od 24. maja kada se dogodila tragedija, R.J. i V.J. zbrinuli su ujak Mladen i ujna Jovana.

S obzirom na to da je njihov otac Goran Janković, osumnjičeni za ubistvo bio u bekstvu, kuća je bila obezbeđena, a uključena je i Služba za zaštitu dece i mladih.

lužba za zaštitu dece i mladih je pokrenula po službenoj dužnosti postupak za stavljanje maloletnika pod starateljstvo. Kako saznajemo, resorno ministarstvo obezbediće sve mehanizme u okviru svoje nadležnosti, kako bi na adekvatan način pomogli deci. 

- Dečaci su uključeni u tretman kliničkog psihologa u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine - kaže naš izvor.

Mlađi dečak ide u vrtić, a stariji, desetogodišnjak u školu, i obe ustanove pripremile su mere podrške za njih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragana

pre 4 godine

Dokle vise izivljavanja nad zenama,zasto su nas majke radale Drzava mora da uradi nesto po tom pitanju ti muskarci ocigledno imaju komplekse iz detinjstva,majke nisu brinule o njima.Ja to nemogu da shvatim.Mora da prestane nasilje nad zenama.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija