• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

25.06.2019

15:21

KO SU SRPKINJE S CRVENE INTERPOLOVE POTERNICE! Za Bobom i Bebom TRAGA CEO SVET!

Vesti

KO SU SRPKINJE S CRVENE INTERPOLOVE POTERNICE! Za Bobom i Bebom TRAGA CEO SVET!

Podeli vest

Crvena Interpolova poternica raspirana je za ukupno 25 srpskih državljana, a među njima su i dve žene

Nekadašnja misica BiH, Plejbojeva zečica i učesnica rijalitija, Slobodanka Boba Tošić, nalazi se na crvenoj interpolovoj poternici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva svog kuma Đorđa Ždrala u aprilu 2006. godine.

Njena uloga bila je da namami žrtvu na mesto gde su ga u zasedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Kako je i sam Đorđe ispričao tokom svedočenja u predmetu kodnog naziva "Lutka", misica i on su se upoznali u zatvoru, gde je dolazila svom dedi u posetu, a jednom ju je video u društvu Darka Eleza. Kad god bi se posle toga viđali, Slobodanka je insistirala da stakla njegovog automobila budu zatamnjena.

Kobnog dana, Slobodanka je poslala poruku Ždralu da je odveze kod drugarice po skripte. Kada je izašla iz automobila, napadači su zapucali na Ždrala. Kako je kasnije ispričao, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta, a onda su se začuli pucnji.

Foto: printscreen

Đorđe Ždralo izvukao je živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila. Iako ranjen, uspeo je da ode do obližnjeg kafića, a potom u bolnicu u kojoj je proveo samo jednu noć, strahujući za svoj život.

Tošićeva je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji. Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Slobodanka je, kako su pisali mediji, boravila u Srbiji gde ju je jedno vreme navodno krio poslanik Žika Gojković. Ona je navodno jedno vreme i živela u njegovom stanu, a otvoreno su se zajedno pojavljivali u javnosti.

Zanimljivo je da su se Elez i Ždrale upoznali u Kazneno-popravnom zavodu "Kula". Tokom jednog svedočenja, Ždrale je ispričao da nisu bili toliko dobri prijatelji, zbog čega ga je začudilo kada ga je 2005. godine Darko pozvao da mu krsti sina, što je, kako je rekao, prihvatio zbog srpskih običaja. Obojica se trenutno nalaze na izdržavanju zatvorske kazne za druga dela.

Foto: printscreen

Druga Srpkinja za kojom je raspisana crvena Interpolova poternica je Višnja Aćimović, poznatija po nadimku Beba. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine.

Ona je 2017. godine saslušana u Beogradu, prilikom čega je izjavila da nema poverenja u tužilaštvo BiH, te da se neće odazvati pozivu na suđenje. Zločin koji joj je stavlja na teret navodn se dogodio 1992. blizu logora Sušica u koji su dovođeni Bošnjaci.

"Svesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično je učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici", naveo je tada potparol Tužilaštva BiH. Tela su pronađena i ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija