• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

16.07.2019

22:18

(FOTO) DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU! NAPRAVIO POKOLJ U ĆERKINOJ KUĆI! Ubio zeta i unuka, ranio snaju i drugog unuka!

Vesti

(FOTO) DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU! NAPRAVIO POKOLJ U ĆERKINOJ KUĆI! Ubio zeta i unuka, ranio snaju i drugog unuka!

Podeli vest

Nenad Ronić (63) uleteo s puškom u kuću ćerke Monike, pa joj ubio muža Jastreba Asanovića (38) i sina Ivana Ronića (19), a ranio joj mlađeg sina Bendžamina (15), kao i Ivanovu ženu Romanu (20)

Nenad Ronić (63) iz Knjaževca preksinoć je s automatskom puškom uleteo u kuću ćerke Monike Ronić, pa joj ubio muža Jastreba Asanovića (38) i sina Ivana (19)! Tokom krvavog pira Nenad je teško ranio i Monikinog mlađeg sina Bendžamina Ronića (15), kao i Ivanovu suprugu Romanu (20)!
 

Foto: Informer DN

Ubica Nenad Ronić

Stravičnom masakru prethodila je banalna svađa i tuča između Ivana i njegovog brata od ujaka! Monstrum je nakon masakra pokušao da pobegne, ali ga je policija brzo našla i uhapsila.

Pretio


Rvali smo se dok mu nisam oteo "kalašnjikov". Kad se podigao rekao mi je: "Pazi šta radiš, osvetiću ti se"
Miloš Stefanović

 

 

Savladao ga komšija

Komšija pomahnitalog ubice Božin Simić objasnio nam je da je Nenad Ronić udovac i ima troje dece - Moniku, koja živi u Knjaževcu, u istom naselju, kao i još jednu ćerku i sina Sinišu, koji žive u Nemačkoj. Kobne večeri, u nedelju oko 20 sati, Siniša je s porodicom došao na odmor u Knjaževac, a njegov sin K. R., kog zovu Đani, odmah se potukao sa bratom od tetke, Monikinim sinom Ivanom!


- Policija je intervenisala i razdvojila rođake, a ovi su ih zamolili da im ne pišu prijave. Međutim, Nenadu je neko kazao kako mu je unuk Đani mrtav, da ga je Ivan ubio od batina. Nenad je zato pripit i besan seo u kola i otišao kod Monike. Rekao joj je: "Tvoj sin ubi mog unuka!" Monika ga je ubeđivala da to nije istina, ali Nenad nije poverovao. Odvezao se kući, uzeo automatsku pušku, vratio se u Monikinu kuću i počeo je pokolj - priča Simić.

Prgav i agresivan kad popije

 

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba, kaže da je Nenad oduvek bio prgav i problematičan.
- Svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja sa njim godinama nisam govorio. Nenad je uvek kad popije izazivao tuču, nema sa kim se nije dokačio! Ko zna koliko je puta dolazila policija kod njega zbog nasilja i pretnji. I Monika je pre izvesnog vremena prijavila policiji da njen otac Nenad u kući ima nelegalni pištolj i da se plaši da će ga on upotrebiti. Policajci su došli kod njega i stvarno pronašli jedan pištolj. Otkud njemu toliko oružja, pitam se. Verovatno mu je doneto iz Nemačke, gde su mu ćerka i sin. Eto, stariji unuk Ivan mi je ubijen, a mlađi Bendžamin ima metke u obe noge - jada se Pavlović.


Koliko je Nenad bio agresivan, pogotovo kad popije, osetio je na svojoj koži i Jastrebov rođak Saša Asanović:
- Pre desetak godina Nenad me je jurio pištoljem da me upuca, a onda je jednom pokušao i da me pregazi kolima. Kada me je jurio pištoljem, pobegao sam pravo u policijsku stanicu. Sve sam im ispričao - i da je Nenad nasilan, i da ima pištolj, ali ništa nije bilo. Tad mu nije bilo oduzeto oružje!

 

Monikin komšija Miloš Stefanović dodaje da je Nenad prvim rafalom najpre pokosio zeta Jastreba i unuka Ivana dok su stajali ispred ulaza u kuću. Kad su čuli pucnjavu, ka vratima su pojurili Ivanova supruga Romana i njegov mlađi brat Bendžamin. Nenad je zatim i na njih zapucao. Romanu je pogodio u stomak, a Bendžamina u obe noge.


- Neverovatno je kako se nije zaustavio kada je video unuke na nišanu. Ja sam sve to video iz svog dvorišta. Kod prvog rafala preskočio sam ogradu i pojurio ka njemu. Nakon što je ispalio drugi rafal, sustigao sam ga, skočio mu na leđa i oborio ga. Rvali smo se dok mu nisam oteo "kalašnjikov". Kad se podigao, rekao mi je: "Pazi šta radiš, osvetiću ti se." Zatim je pobegao ka svojim kolima. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak, a u okvir staje 30 metaka - ispričao je šokirani Stefanović.

Foto: Informer DN

Ubijeni Nenadov zet Jastreb Asanović


Što se Monike tiče, ona je, kad je počeo masakr, zgrabila unuka, Ivanovog sina, koji je rođen pre nekoliko sedmica, a zatim je otrčala u sobu na spratu kuće i zaključala se. Tako je spasla i sebe i tek rođeno unuče.

Foto: Informer DN

Ubijeni stariji unuk Ivan Ronić

Policija čuva kuću ubice jer mu prete osvetom

 

Ispred kuće Nenada Ronića juče smo zatekli policijski automobil i dvojicu policajaca kako stoje u blizini. Komšije kažu da je Nenadova kuća pod obezbeđenjem jer su meštani hteli da je zapale iz osvete zbog masakra.


- Policajci čuvaju kuću jer bismo je mi uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali! Eto zašto policija tu stoji, čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom - zapretio je Nenadov komšija.

 

Spremali proslavu


U njenoj kući juče su odjekivali jauci i lelek. Umesto veselja zbog rođenja unuka, Monika sprema sahranu najmilijih.

Foto: Informer DN

Ranjena snaja Romana Ronić


Jastreb je, po priči komšija, prethodnih dana nabavljao meso i piće za proslavu, na koju je, između ostalih, zvao i Nenada i Sinišu, ali je mučki ubijen, ni kriv ni dužan.


Nenad je pola sata nakon masakra pronađen u svojoj kući, a prilikom hapšenja kod njega je pronađen nelegalan pištolj. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a tereti se za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Foto: Informer DN

Ranjeni mlađi unuk Bendžamin Ronić


U niškom Kliničkom centru saznali smo da je Romana u teškom stanju i životno je ugrožena jer joj je metak prošao kroz stomak sa bočne strane i zabio se u levi kuk. Bendžamin ima rane po nogama i u stabilnom je stanju. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija