• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2019

09:27

MEĐUNARODNA AKCIJA MUP! Uhapšene dve osobe, policija PRETRESLA STANOVE U BEOGRADU, zaplenila novac, "audi A8", drogu, ručne satove...

Vesti

MEĐUNARODNA AKCIJA MUP! Uhapšene dve osobe, policija PRETRESLA STANOVE U BEOGRADU, zaplenila novac, "audi A8", drogu, ručne satove...

Podeli vest

U okviru međunarodne policijske akcije „Familija“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su D. L. (1973) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (1993), državljanku Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela

U akciji "Familija", koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, ukupno je zaplenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona evra i skupoceni predmeti u vrednosti većoj od milion evra, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije doprineli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplenjen je 421 kilogram kokaina.

Foto: MUP Srbije

Takođe, značajan doprinos dali su i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj, koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina. 

Foto: MUP Srbije

Prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državljanin M. D. (1959) koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil „audi A8“, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.    

Osumnjičeni D. L. i N. Č. privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Foto: MUP Srbije

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija