• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

04.08.2019

10:31

ALBANAC IZAZAVAO SUDAR U KOM SU POGINULI DETE, OTAC I BAKA! Detalji stravične saobraćajne nesreće na auto -putu kod Požarevca!

Vesti

ALBANAC IZAZAVAO SUDAR U KOM SU POGINULI DETE, OTAC I BAKA! Detalji stravične saobraćajne nesreće na auto -putu kod Požarevca!

Podeli vest

Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su juče kod skretanja za Požarevac, kada se u njihov "sitroen" zakucao "folksvagen šaran", finskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio Albanac sa Kosova A. S. (45), državljanin Finske

U nesreći je teško povređen i drugi Pešićev sin, blizanac stradalog dečaka, kome su se lekari beogradskog Urgentnog centra juče borili za život.

Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živeli su kod svoje majke, od koje se on razveo pre nekoliko godina, a letnji raspust trebalo je da provedu kod oca.

Do stravičnog udesa je došlo u prepodnevnim satima, nešto posle 10 sati, kod mesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Albanac je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi "sitroen" u kome su se nalazili Pešići.

- Od siline udarca, "sitroen" se nekoliko puta prevrnuo i izleteo sa druma. Zaustavio se posle stotinak metara kraj puta. Na mestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sedištu - naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opšte bolnice dr Nenad Đorđević, jedan od dečaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do ove zdravstvene ustanove. Drugo dete je zbrinuto u Smederevu sa teškim povredama i reanimirano.

- Dečak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd - naveo je dr Đorđević.

U automobilu kojim je upravljao Albanac bili su i njegova supruga i dvoje dece, a niko od njih nije povređen. Uviđaj na mestu tragedije obavila je tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, Marija Galjak, koja, međutim, nije mogla da govori o detaljima, brzini i drugim okolnostima ove stravične nesreće.

A. S. je dao izjavu istražnim organima. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Crna vest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.

- Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen - kao za sebe jedva zbori penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća.

- Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim - priča nam jedan od komšija.

Stradali Aleksandar bio je veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili posle više godina lečenja. Aleksandru je, saznali smo, i brat preminuo, a živeo je sa majkom i ocem Dragutinom.

Jučerašnjom nesrećom nastavljena je stravična crna serija nesreća na ovom delu auto-puta kroz Srbiju.

Za samo destak dana na ovoj deonici sedmoro ljudi je poginulo, a među njima troje dece.Povređeno je desetak osoba. Nedavno, na dvadesetak kilometara od jučerašnje tragične saobraćajne nezgode, poginuo je jedanaestogodišnji dečak, dok je njegova osmogodišnja sestra podlegla povredama posle nekoliko dana. Njihov deda još je u teškom stanju.

OGROMNA TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU BEOGRAD-NIŠ! Dvoje odrasilh i jedno dete poginuli u strašnom sudaru! DRUGOM DETETU SE BORE ZA ŽIVOT!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prvoslav

pre 4 godine

Ovi iz policije stalno drobe kako vode akcije protiv onvog onog i o bezbednosti u saobracaju dzabe zakon kada nesposobna milicija i jos nesposobnije sudije neprimenjuju nista od zakona, SRAMOTA.

ati

pre 4 godine

Dok ne donesete zakon da i sa luksuznim kolima u toku 24 casa moze samo da se vozi najvise deset sati vise i vis ce biti ovakvi nesreca. Oni iz turske i Grcke voze sa malim odmorima vise 1000 km-ra, i zbog toga ima toliki saobracajni nezgoda.

Lena

pre 4 godine

Postovano urednistvo "Informera", molim Vas da ispravite ovu vest: ne radi se o albancu, vec o šiptaru poreklom sa Kosova i Metohije! Postoji razlika i to velika! Molim Vas da "stvari" nazivate pravim imenima. Albanci su narod koji zivi u Albaniji, a šiptari su nacionalna manjina koja zivi na privremeno okupiranom delu teritorije Republike Srbije, na Kosovu i Metohiji! Hvala! Lena

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija