• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2019

14:39

DOBAR ULOV CARINE! U postavi kofera pronašli skoro kilogram i po srebra!

Vesti

DOBAR ULOV CARINE! U postavi kofera pronašli skoro kilogram i po srebra!

Podeli vest

Na Gradini, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, srski carinici proteklih danas u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije

U prvom slučaju, na Gradini je u ponedeljak, 12. avgusta, sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red za kontrolu došao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd.

Prilikom pretrage, carinici su ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra. 

Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom. 

Dan ranije, u nedelju, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno je ukupno 32.000 neprijavljenih evra, kod bračnog para bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amer

pre 4 godine

Zasto nehapse korumpirane carinike koji naplacuju of vozaca autobusa za svaku prebacenu stvar Po jedan EU, I stavljaju u djep, rade zajedno sa novo pazarcima, to je javna tajna. Carinici su veci lopovi of lopova

prolaznik

pre 4 godine

Kilogram i po srebra je oko 750 evra. Kao neki laptop, na primer.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija