• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

24.08.2019

08:39

UBISTVO SKOLETOVOG KUMA NARUČILI SRBI! Svi detalji mafijaškog ubistva u Stokholmu!

Vesti

UBISTVO SKOLETOVOG KUMA NARUČILI SRBI! Svi detalji mafijaškog ubistva u Stokholmu!

Podeli vest

Kriminalna grupa, koju uglavnom čine Srbi, angažovala je ubicu koji je u Stokholmu likvidirao Sašu Todorovića zvanog Trta. Sukob je počeo kada su mu opljačkali i zapalili restoran u Švedskoj

Ubistvo Saše Todorovića (55) zvanog Trta, kuma Zorana Uskokovića Skoleta likvidiranog 2000. godine, naručila je suparnička kriminalna grupa, koju uglavnom čine Srbi iz Stokholma. Todorović se sa njima sukobio oko prevlasti u švedskom podzemlju, a mafijaški rat je počeo kada su mu opljačkali i zapalili restoran.

Svađa

Todorović je sam počeo da otvara diskoteke, kafiće, restorane... Sa tim se njegovi "partneri" nisu slagali
Izvor iz istrage

Kako prenose švedski mediji, Saša Todorović je pre sukoba veoma blisko sarađivao sa pojedincima iz te kriminalne grupe, čiji su pripadnici Srbi i Šveđani.

- Oni su sarađivali i štitili jedni drugima leđa. Srpska mafija je tada bila jedna od najjačih u Stokholmu. Zarađivali su veliki novac i nije bilo sukoba između njih. Međutim, Todorović je bez učešća drugih počeo da otvara diskoteke, kafiće, restorane i da zarađuje mnogo više od ostalih - navode portali.

Kada su Todoroviću i srpski i švedski "partneri" skrenuli pažnju da bi trebalo više da ih uključuje u svoje "kombinacije", on je to odbio.

- Počele su uzajamne pretnje, a sukob se 2016. godine zaoštrio kada su Todoroviću bivši saradnici opljačkali i zapalili restoran u Stokholmu. On ih je tada isključio iz preostalih zajedničkih poslova i poručio im da će ih uništiti. Međutim, njegovi suparnici su bili brži. Angažovali su ubicu koji je Todorovića 19. avgusta izrešetao nasred ulice - prenose tamošnji mediji.

Saša je bio dobar čovek, a ne kriminalac

Foto: Informer DN

Pokojni Todorović sa suprugom

Redakciju Informera u petak je pozvala izvesna Snežana, koja se predstavila kao svastika Saše Todorovića. Ona je demantovala da je Todorović ubijen pred ženom i bebom, kako su mediji prvo izvestili.
- Saša je ubijen preko puta svoje kuće i u tom trenutku bio je sam na ulici, a ne sa ženom i bebom. U njega su pucali kukavički sa leđa. Saša nije bio kriminalac i on je bio dobar muž, požrtvovan otac i čovek koji je bio spreman svakome da pomogne - rekla je Snežana.
Ona je potvrdila da je Todorović imao restoran koji je opljačkan pa zapaljen.
- Ne znam ko je to uradio, ali znam da su mnogi bili ljubomorni na njegov uspeh. Tačno je da se družio sa osobama iz kriminalnog miljea, ali to nema nikakve veze. I ja imam prijatelje koji se možda bave nekim nelegalnim stvarima, ali meni je bitno da oni nisu nikome naudili - rekla je ona.

Podsetimo, Saša Todorović ubijen je u ponedeljak u večernjim časovima. Njemu je pritrčao maskirani napadač i ispalio mu više hitaca u glavu. Srbin je pao, a napadač mu je prišao i jednim metkom ga overio u glavu. Ubrzo je na mesto mafijaške likvidacije stigla policija, koja je blokirala ovaj deo grada, a u poteru za ubicama pored brojnih patrola korišćen je i helikopter. Trojica osumnjičenih su uhapšeni, ali mediji nisu saopštili da li je reč o Srbima.

SKOLETOV KUM UBIJEN U STOKHOLMU! Trtu overili metkom u glavu PRED ŽENOM I DETETOM! U švedskoj prestonici NASTAVAK RATA SRPSKOG PODEZEMLJA!

Inače, Saša Todorović je u Švedskoj razvio "biznis" i postao dobro poznat policiji zbog različitih krivičnih dela - od posedovanja oružja pa do dilovanja droge. Todorović je jedno vreme bio u bekstvu, i to pošto je na poternicu Švedske dospeo 2002. godine, kada je u diskoteci koju je držao u ovoj zemlji pronađena droga. Zbog tih narkotika njegovi saradnici osuđeni su na po 10 godina zatvora, dok je postupak protiv Todorovića obustavljen 2012. godine. Međutim, 2015. godine završio je u zatvoru jer je kod njega pronađen "magnum 357". Todorović se u poslednje vreme bavio ugostiteljstvom i distribucijom povrća. 

BONUS VIDEO:


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija