• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

14.09.2019

23:30

ZORAN MARJANOVIĆ PRED POČETAK PROCESA DECENIJE: Čekam suđenje da kažem sve što znam!

Vesti

ZORAN MARJANOVIĆ PRED POČETAK PROCESA DECENIJE: Čekam suđenje da kažem sve što znam!

Podeli vest

Na suđenju, koje treba da počne 5. novembra u Višem sudu u Beogradu, po prvi put ću reći sve što znam, i sada bih rado izneo mnogo toga o gnusnim optužbama da sam ubio moju Jelenu, ali moram da sačekam

Ovo je za Informer izjavio Zoran Marjanović (41), koji se tereti da je 2. aprila 2016. godine svirepo usmrtio suprugu Jelenu Marjanović (33) na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini bila njihova maloletna ćerkica Jana (8).

Foto: Informer DN

Mučki ubijena: Jelena Marjanović

On je istakao da mu je dosta stresa i muke koje preživljava otkako mu se pre tri i po godine dogodila porodična tragedija.

- Sve ovo je veliki cirkus i ni sam ne znam odakle mi više snaga da se nosim sa svim pritiscima. Predugo sve to traje. U sredu je održano pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost. Zato još ne smem ništa da pričam dok zvanično ne krene suđenje. Jedva čekam taj trenutak - rekao je Zoran i dodao:

Cirkus

Sve ovo je jedan cirkus. Dosta mi je muke koju sam pretrpeo otkako sam doživeo porodičnu tragediju
Zoran Marjanović

- Rado bih i sad naveo mnoge stvari koje su mi se dešavale za sve ovo vreme, ali mi zakon to ne dozvoljava. Kada bude počelo suđenje, reći ću sve što znam o danu kad je Jelena nestala, o našem odnosu, o njoj, o sebi...

Iznošenje odbrane Marjanovića biće svakako najinteresantniji deo postupka, jer je mnogo toga među dokazima ostalo kontradiktorno, pa je ovaj slučaj zbog toga proglašen za najmisteriozniji u istoriji srpskog pravosuđa.

Za razliku od tužilaštva, koje predmet bazira na dva posredna dokaza - na blatu na njegovim pantalonama i činjenici da je njegov telefon bio isključen u vreme ubistva - Zoranovi branioci tvrde da je optužnica "tanka".

Na ruku odbrani svakako najviše ide činjenica što do danas nije pronađeno oružje kojim je izvršen zločin, niti je utvrđen motiv.

Foto: Informer DN

Uviđaj: Policija sakuplja dokaze na borčanskom nasipu


Marjanovićev advokat Stefan Jokić ubeđen je da će zbog svoje obimnosti ovaj postupak sigurno trajati od dve do tri godine.

- Insistirali smo na neposrednom saslušanju oko 20 svedoka kako bismo uverili sud u nelogičnost njihovih iskaza. Najveći deo postupka biće usmeren na osporavanje veštačenja za koja smatramo da su netačna i nestručna. Uzimajući sve te okolnosti u obzir, kao i neka eventualno nova saznanja do kojih ćemo doći tokom postupka, sigurno je da nam sledi maratonski proces - ističe Jokić za Informer.

Policiji prijavljivao nestanak Jelene

Branioci Marjanovića su, iznoseći svoje dokazne predloge, insistirali da se pred sudom preslušaju tri Zoranova razgovora sa policijom na dan kada je nestala njegova supruga.

- U pitanju su pozivi u kojima Zoran prijavljuje nestanak Jelene, od kojih svaki traje oko 120 sekundi. Mi smo to predložili da bi se videlo koliko je on bio zabrinut i šta je konkretno rekao - otkriva advokat Jokić.

Pevačica "Granda", podsetimo, nestala je tokom džogiranja po borčanskom nasipu u naselju Crvenka, gde se 2. aprila 2016. godine "mercedesom" dovezla sa suprugom i njihovom ćerkicom. Dan kasnije njeno telo je nađeno u obližnjem kanalu sa višestrukim povredama po telu i glavi




 



 



 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aco

pre 4 godine

Vucic pred izbore je izjavio da ce naci ubicu za 48 sati,on ce naci ubicu.Proslo 3 godine

Balerina

pre 4 godine

Sad ce reci sto do sad nije.....Koga ti farbas.........

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija