• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Đ.

15.09.2019

23:15

EKSPLOZIJA PLINA SRUŠILA KUĆU I ZATRPALA VLASNIKA! Nesvakidašnja nesreća u selu Banjski vinogradi kod Subotice!

Vesti

EKSPLOZIJA PLINA SRUŠILA KUĆU I ZATRPALA VLASNIKA! Nesvakidašnja nesreća u selu Banjski vinogradi kod Subotice!

Podeli vest

Ibro S. samo pukom srećom preživeo eksploziju plinske boce koja mu je srušila celu kuću. On je ispod ruševina proveo dva sata, sve dok ga vatrogasci nisu otkopali

Ibru S. (60) iz sela Banjski vinogradi kod Subotice plinska boca je raznela kuću, a on je gotovo dva sat bio zatrpan ispod ruševina. Samo pukom srećom Ibro je zadobio lake telesne povrede, ali je za svaki slučaj prevezen u Klinički centar u Novom Sadu.

Prema rečima izvora iz istrage, Ibro S., koji je imao kuću u Ulici grožđa, u četvrtak je seo na kauč i hteo da zapali cigaretu, ali mu je iznenada eksplodirala boca, iz koje je, prema svemu sudeći, curio plin.

Snažna eksplozija

Kako su reporterima Informera ispričali svedoci, detonacija je bila toliko jaka da su svi u prvom trenutku pomislili da je na kuću komšije bačena bomba.

- Oko 10 sati ujutru tako snažno je puklo da sam hteo da zalegnem na pod. Od detonacije su mi se čak vrata otvorila. Pogledao sam kroz prozor i video da je Ibrina kuća srušena do temelja. Prvo što sam pomislio da je neko na nju bacio bombu. Sa ostalim komšijama odmah sam istrčao i počeo po ruševinama da tražim Ibru - naveo je jedan od komšija.

On je dodao da je video nesrećnog čoveka, ali da niko nije mogao da mu priđe jer je bio prilično zatrpan šutom.

Puklo crevo

Vatrogasci su obavili uviđaj na mestu eksplozije i zaključili da je plin verovatno curio zbog neispravnog creva koje ide od plinske boce do šporeta.

- Crevo je najverovatnije puklo tog dana, jer da nije, čovek bi sigurno osetio miris plina i ne bi palio nikakvu vatru. Iako je velika materijalna šteta, dobro je da niko nije stradao - rekli su vatrogasci.

 

- Nismo mogli da ga izvučemo. Sav naš trud bio je uzaludan jer nismo mogli da pomerimo veoma teške delove razrušene kuće, a Ibro nije mogao da se pomera jer je bio prignječen. Pričali smo sa njim kako bismo ga održali u svesnom stanju. Bili smo uplašeni jer nismo znali koliko je povređen - rekao je isti očevidac i dodao:

- Srećom neko je u međuvremenu pozvao Hitnu pomoć i vatrogasce, koji su odmah počeli da otkopavaju Ibra. Tek nakon dva sata oni su uspeli da izvuku našeg komšiju. Srećom bio je i dalje živ, ali se videlo da je prilično ugruvan.

Povređeni čovek je prvo zadržan u subotičkoj bolnici, ali je kasnije prevezen u bolnicu u Novi Sad.

Nije životno ugrožen

- Najteže mu je povređena noga, na koju je izgleda pao veliki komad zida. Osim toga, ima povrede i gornjeg dela tela, kao i lakše opekotine. Međutim, ništa nije toliko opasno da bi mu život bio ugrožen. Kada je malo došao sebi, pacijent je lekarima rekao da se seća da je seo na krevet i da je hteo da zapali cigaretu kada je sve eksplodiralo, ali da se zbog šoka samo toga seća - rečeno je u bolnici.

Kako su ispričale komšije, šezdesetogodišnjak je živeo sam u kući, a u selu je radio sezonske poslove.

- On je dobar i vredan čovek. Radio je sve što je stigao kako bi se prehranio. Nadam se da će se brzo oporaviti i da će se svi iz sela sakupiti kako bi mu pomogli da izgradi kuću - rekli su meštani Banjskih vinograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jeremija

pre 4 godine

nije banjski nego bajski...novinar je mogao malo da se informiše

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija