• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2019

09:00

ZLA KOB! PREVRNULA SE U "KORSI" PRI BRZINI 50 KM/H I POGINULA! Detalji tragedije na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca

Vesti

ZLA KOB! PREVRNULA SE U "KORSI" PRI BRZINI 50 KM/H I POGINULA! Detalji tragedije na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca

Podeli vest

Tamara Stojanović (21) pri maloj brzini "opel korsom" sletela s puta, prevrnula se na krov, udarila u banderu i poginula * Njena saputnica i najbolja prijateljica Jelena M. lakše povređena

Tamara Stojanović (21) iz Aranđelovca poginula je prekjuče na Ibarskoj magistrali u Trbušnici kod Lazarevca, kad je "opel korsom", pri brzini od samo 50 kilometara na sat, sletela s puta, prevrnula se na krov i udarila u banderu! Strašan udes preživela je njena najbolja drugarica Jelena M., koja je bila na mestu suvozača, i ona je zbrinuta u bolnici.

Šljunak ili prepreka na putu

Kako smo saznali od izvora iz istrage, devojke su se kobnog dana kretale iz smera Darosave prema Lazarevcu.

- Tamara nije vozila brzo i još nije do kraja razjašnjeno kako je izgubila kontrolu nad vozilom. Moguće je da je vozila preblizu desnoj ivici kolovoza, pa je na blagoj krivini prednjim pogonskim točkom naletela na šljunak i sletela s puta. Tad se na nizbrdici prema njivi prevrnula na krov i proklizala pravo u banderu - navodi naš izvor.

Druga mogućnost je, kaže on, da je Tamara pokušala da izbegne neku prepreku na putu, pa je naglo skrenula i nastradala. Od siline udarca betonska bandera se srušila.
Prema rečima očevidaca ove tragedije, Tamara je vozila ne brže od 50 kilometara na sat.
- Iza nje je išao džip BMW 3 i putnici iz tog vozila su kasnije to potvrdili policajcima. Kazali su da je prosto neverovatno da se u tako maloj brzini dogodi ovakva tragedija - priča očevidac.

Kako je rekao, "opel korsa" je dok je klizala na krovu udarila u banderu baš na vozačkoj strani, što je verovatno bilo kobno po Tamaru. Nakon udarca u banderu, "opel" se ponovo prevrnuo i vratio na točkove.
- Kad sam prišao "korsi", video sam devojku za volanom, glava joj je bila sva krvava. Mislim da je bila živa još samo nekoliko minuta. Nisam smeo da je diram do dolaska Hitne pomoći. Devojka na suvozačkom sedištu bila je ugruvana, ali svesna - kaže očevidac, koji nije želeo da mu objavimo ime.

Sve krenulo naopako

Dragan Skerlić, vlasnik šlep službe "Tim", koji se takođe zatekao na mestu nesreće, ne može da se oporavi od šoka zbog tragičnog prizora.
- Video sam mnoge udese, ali nikad tako čudnu tragediju. Uz relativno malu brzinu, sve što je moglo da krene naopako, desilo se... Ljudi su pokušali da pomognu devojci u "korsi", ali nisu se usudili da je izvlače iz havarisanog auta. Samo joj je jedan čovek prišao, pokušao je da joj zaustavi obilno krvarenje na glavi. Međutim, kada je Hitna pomoć došla, mogla je samo da konstatuje smrt - kazao je Skerlić.

Druga devojka je, kaže, odmah posle udesa izašla iz auta, a neka žena koja živi u blizini odvela ju je do svoje kuće da malo dođe sebi do dolaska policije. Lekari Hitne pomoći su je zatim odvezli u bolnicu i ona nije životno ugrožena.

Tamarin otac se onesvestio od šoka

Dok je trajao uviđaj, na mesto nesreće stigao je Tamarin otac, koji u Aranđelovcu ima salon i fabriku nameštaja. Ugledavši smrskani ćerkin auto, od šoka se u trenu onesvestio, pa su mu pomogli lekari Hitne pomoći.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija