• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

03.10.2019

08:58

DESET MESECI ROBIJE ZA 10 SEKUNDI PIPKANJA! Otkrivamo šta piše u presudi protiv POZNATOG GLUMCA

Vesti

DESET MESECI ROBIJE ZA 10 SEKUNDI PIPKANJA! Otkrivamo šta piše u presudi protiv POZNATOG GLUMCA

Podeli vest

Sudije utvrdile da je Goran Jevtić u toaletu pozorišta u Somboru uhvatio za polni organ dečaka (16), posle čega se ovaj otrgnuo i pobegao. Nije bilo seksa, već samo polnog uznemiravanja, presudio sud

Poznati glumac Goran Jevtić (41) pravosnažno je osuđen na deset meseci zatvora zbog deset sekundi "pipkanja" tada maloletnog L. K. (16), sa kojim se u avgustu 2014. susreo u toaletu somborskog Narodnog pozorišta!

Odgurnuo ga

Dečak mi se prislonio na leđa dok sam obavljao nuždu, pa sam ga odgurnuo jer mi je to zasmetalo

Goran Jevtić

 


Ovo je u najkraćem odluka Višeg suda u Somboru, koji je preinačio prvostepenu presudu od deset meseci kućnog zatvora i naložio da Jevtić tu kaznu odsluži u ćeliji, iza rešetaka! U ovom kontroverznom postupku, koji je bio zatvoren za javnost, Informer je ekskluzivno saznao da se poznatom glumcu nije sudilo zbog obljube dečaka, već samo za polno uznemiravanje!


Bez svedoka
Od početka ove "gej-afere" naširoko se spekulisalo da je Jevtić primorao L. K. na oralni seks, ali od tih optužbi se još u početku postupka odustalo zbog nedostatka dokaza! Prema saznanjima Informera, Jevtić se optužnicom na kraju teretio da je maloletniku stavio ruku na polni organ u toaletu, gde su se zatekli sami, i navodno mu se "nabacivao".

STRAŠAN ZLOČIN U BOGATIĆU! Ubio majku i pretukao babu, pa se potukao sa policajcima i razbio im auto!


Glumac je to negirao od samog početka postupka. Kako saznajemo, Jevtić je tvrdio da je dečak ušao za njim u toalet somborskog Narodnog pozorišta, tokom jednog pozorišnog festivala, i prišao mu s leđa. Izjavio je da se L. K. bukvalno prislonio na njegova leđa dok je obavljao nuždu, pa je, kako je glumac tvrdio, samo odgurnuo dečaka jer mu je to zasmetalo.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

 

Odbijena nagodba

 

Goran Jevtić je na početku suđenja ponudio nagodbu tužilaštvu da prizna nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom, a zauzvrat da plati 100.000 dinara u humanitarne svrhe. To je odbijeno, jer je tužilaštvo smatralo da barata sa dovoljno jakim dokazima da on bude osuđen, i to na 14 meseci zatvora, koliko su tražili. Za konkretno krivično delo, inače, zakonom je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Dečak je, s druge strane, pred sudom priznao da je ušao u WC za glumcem, ali da mu je Jevtić tom prilikom stavio ruku na polni organ i "ponudio" seks. Tinejdžer je dodao da je sve to trajalo samo desetak sekundi i da je on potom istrčao napolje?! Svedoka ovog "susreta" nije bilo, pa je sud faktički morao da odluči čijem iskazu će pokloniti veće poverenje.


- Oštećeni je doslovno izjavio da se za tih desetak sekundi našao u čudu kad ga je glumac uhvatio za polni organ, nije znao šta ga je snašlo, pa nije uspeo u momentu da reaguje, već je posle nekoliko trenutaka u šoku izašao iz WC-a i uputio se u obližnji kafić. Tamo je prijateljima ispričao da je Jevtić upravo pokušao da ga 'startuje' - otkriva naš sagovornik, upućen u detalje ovog slučaja.


Tužilac je tokom sudskog postupka pokušao da uveri sud i da dečak nije bio u stanju da se brani, čime bi dokazao da je Jevtić napastvovao nemoćnog dečaka, ali tim veštaka je bio drugačijeg mišljenja.


Zbog svih tih okolnosti advokat Vladimir Horovic, branilac glumca, smatra da Jevtić ni po kom zakonskom osnovu nije mogao da bude osuđen, pa je najavio žalbu.

Ponavljanje postupka?
- Ovakva presuda tročlanog sudskog veća, kojim je predsedavala sudija Radmila Vujin, skandalozna je i nedopustiva jer predstavlja grubo kršenje zakona. Da li je presuda doneta iz neznanja ili pod pritiskom, za nas je nebitno. Čim dobijemo pisani otpravak, podnećemo zahtev Vrhovnom kasacionom sudu za zaštitu zakonitosti, uložiti žalbu Ustavnom sudu i tražiti razrešenje sudija i ponavljanje postupka - najavljuje advokat Horovic.


Inače, senzacionalističko izveštavanje pratilo je ovaj proces od prvog dana, pa su mnoge okolnosti ostale u domenu nagađanja i glasina, posebno jer je suđenje bilo zatvoreno za javnost. Tako je ostalo nejasno i šta se desilo sa krivičnom prijavom koju je protiv Jevtića podneo otac L. K, poznati somborski policajac. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija