• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

10.10.2019

17:57

NAPRAVIO SAM MU KUĆICU ZA IGRAČKE NA GROBU, SESTRU MU NALAZIM U SOBI KAKO GLEDA NJEGOVE STVARI I PLAČE! Najpotresnija ispovest oca malog Radenka koji je preminuo pre tri godine: JA SAM ČOVEK KOJI HODA MRTAV!

Vesti

NAPRAVIO SAM MU KUĆICU ZA IGRAČKE NA GROBU, SESTRU MU NALAZIM U SOBI KAKO GLEDA NJEGOVE STVARI I PLAČE! Najpotresnija ispovest oca malog Radenka koji je preminuo pre tri godine: JA SAM ČOVEK KOJI HODA MRTAV!

Podeli vest

U utorak se navršilo tačno tri godine od smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice

Cela Srbija je tog dana zanemela. Nakon dečje igre u dvorištu, mali Radenko je pao i polomio ruku, a šest dana kasnije bio je mrtav.

- Tog 2. oktobra oko 16 časova pozvala me je supruga i rekla da je Rade pao sa tobogana i da je verovatno polomio ruku. Odmah sam stigao u komšijsko dvorište gde je Rade pao i prevezao dete u lozničku Opštu bolnicu. Ortoped Dobrivoje Bojanić pregledao je Radeta. Rekao nam je da je otvoren prelom obe podlaktične kosti, kao i da će pokušati da namesti ruku. Ako ne uspe, idemo za Beograd. Nije prošlo ni tri minuta Radetu je nameštena ruka i odmah stavljen gips. Prepisao nam je injekcije i poslao nas kući - priseća se tog dana za Telegraf Milan Nikodinović, Radenkov tata.

POLJUBIŠ SINA, ZATVORIŠ KOVČEG I NEMA GA VIŠE! Potresna ispovest oca mladiće koji je UBIJEN NA ZVEZDARI: Jednu stvar dugujem svom Milošu, i TO ĆU ISPUNITI!

 

Komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Foto: Public

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka otečena i modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

 

 

U Beogradu su lekari razmišljali o amputaciji ruke, ali bilo je kasno. Radetovo maleno telo već je obuzela infekcija.

- Petak noć su nas uveli da vidimo dete. Znao sam da je to, to. Dete je bilo otečeno. Veoma teška slika. Ujutru su nam rekli da je dete preminulo. To je bilo to - otac u suzama prepričava taj tragičan momenat.

Milan objašnjava da "kako vreme prolazi sve im je teže i teže, da će se boriti se do smrti, samo da to urodi plodom".

 

 

- Da mi nema Jane, ne bih se borio, davno bih ja završio. Ali kome ću da je ostavim? Supruga i ja, ali i cela porodica borimo se da Jana ne oseti bol. Znaju tako da je pronađu u sobi, da gleda njegove slike i plače. Mnogo su bili vezani.

Foto: Informer

Rade je bio jedno srećno dete. Svi su ga voleli, ama baš svi. Imao sam želju da ga odvedem na Zvezdinu utakmicu, ali to mi se otelo - zaključuje otac u suzama.

Foto: Informer

Milanov otac, Radenkov deda, u međuvremenu je preminuo. Milanova majka je bolesna, a Milan svakog dana odlazi na grob svog deteta i sređuje ga. Tamo mu je napravio kućicu u kojoj su sve Radenkove stvari i igračke. U sobi dečaka ostalo ih je tek nekoliko. Milan i njegova supruga su se u međuvremenu razveli.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija