• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

14.10.2019

08:54

MAJKO, NEMA VIŠE NAŠEG DAČE! Damjan je POGINUO SPASAVAJUĆI DRUGU ŽIVOT, po selu KRUŽE PRIČE DA JE TRAGEDIJA MOGLA DA BUDE IZBEGNUTA!

Vesti

MAJKO, NEMA VIŠE NAŠEG DAČE! Damjan je POGINUO SPASAVAJUĆI DRUGU ŽIVOT, po selu KRUŽE PRIČE DA JE TRAGEDIJA MOGLA DA BUDE IZBEGNUTA!

Podeli vest

Mati, nema nam više Dače! To su bile prve reči Stefana Grujičića, učenika trećeg razreda Gimnazije "Vuk Karadžić" u Loznici, kada su njegova majka Jelena i otac Dragan stigli na mesto nesreće na putu Šabac - Loznica u kojoj je poginuo Damjan Rešević.

Na trojicu mladića koji su se kretali drumom vraćajući se sa slavlja naleteo je automobilom Ž. M. (28), koji je bio u teško alkoholisanom stanju. Dvojica dečaka su imala više sreće.

Za "Novosti" o drami svog unuka svedoči njegova baka Bosa, koju smo zatekli kod kuće. Roditelji su bili kod Stefana u bolnici. Kako saznajemo, povređeni mladić je najpre prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde je konstatovano da povrede glave i drugih delova tela nisu toliko opasne. Trenutno je u lozničkoj bolnici, a moći će da se vrati kući za nekoliko dana. On je u velikom šoku, bolu i žalosti za jednim od najboljih drugara.

- Mislio je da je u nedelju sahrana i dok je još bio u šok-sobi, pričao je roditeljima da mora da izađe Dači na sahranu - gotovo kuka baka Bosa. Uplašena žena ne krije da joj se kosa i dalje diže od pomisli šta je moglo da zadesi i njenog mezimca. A Damjana, veli, žali kao da je njeno dete.

- Majka je Stefana, dok je bio u šok-sobi u Beogradu, odvraćala od toga da ustane i ide na sahranu, a dečaku je to padalo veoma teško. Mnogo je voleo svog Daču i bili su sjajni drugari, obojica uzorni dečaci.

CELA LOZNICA OPLAKUJE MLADOG BOKSERA! Damjan poginuo dok je spašavao druga! JEZIVI DETALJI NESREĆE!

Prema bakinoj priči, dečaci su išli duž magistrale, ali nisu bili na kolovozu. Bili su okrenuti leđima automobilu Ž. M., kada je on u punoj brzini naleteo. Damjan je bio prvi do kolovoza, Stefan u sredini, a Boško, na kraju. Njega "pežo" nije zakačio. Zatim je, prepričava baka, automobil Daču nosio desetak metara. Damjana je Hitna pomoć zatekla na mestu gde ga je oboren. Boško je, kažu, zapomagao nad njim: - Nema više našeg Dače!

OVO JE DEČAK (17) KOJI JE POGINUO NA PUTU LOZNICA-ŠABAC! Šetao sa drugovima, a onda je na njih NALETEO AUTOMOBIL!

Priča se u Klupcima da do tragedije ne bi došlo da su dečaci, koji su bili na rođendanu u Lipničkom Šoru, imali mrežu na mobilnim telefonima. U tome delu često nema mreže zbog jakih signala operatera iz susedne BiH, pa momci nisu mogli da pozovu taksi. Priča se da su telefonima osvetljavali put i očekivali da neko stane makar da im pozove taksi, kao što se događa u ovom kraju. Nisu imali sreće.

Damja Rešević će u ponedeljak biti sahranjen na mesnom groblju u Klupcima.

PIJANI VOZAČ UBIO TINEJDŽERA! Strašna nesreća kod Loznice, DAMJAN (17) POGINUO NA LICU MESTA! Policija vozaču ubici izmerila 2,32 promila alkohola u krvi!

- Bio je ekstra drug, retko dobar dečak, pun pozitivne energije - priseća se Olga, jedna od drugarica koja žali, svim srcem, za njim.

- Kada bismo mu se požalili na nešto, znao je da nas potapše po leđima i kaže da uživamo i da je život tek pred nama. Nažalost, Dača je otišao, a nije ga okusio - govori Olga.

Vozaču "pežoa" Ž. M. (28), koji je osumnjičen za nesreću i tragičan ishod, po isteku policijskog zadržavanja određen je pritvor do 30 dana, koji provodi u Okružnom zatvoru u Šapcu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija