• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.D.

30.10.2019

14:16

UDARALI SU ME U GLAVU, A ONDA UBACILI U KOLA Novinar Nikola Rumenić ispričao detalje otmice

Vesti

UDARALI SU ME U GLAVU, A ONDA UBACILI U KOLA Novinar Nikola Rumenić ispričao detalje otmice

Podeli vest

Braća Milan i Stevan M. ispred hotela u centru grada kidnapovali novinara Nikolu Rumenića. Motiv otmice bio je novčani dug od više stotina evra, a novinar je na saslušanju ispričao šta se dogodilo te večeri

Rumenić je, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju rekao da Milana M. poznaje od januara, 2018 godine, od kada su se povremeno družili.

- Od njega sam krajem septembra, odnosno početkom oktobra pozajmio oko 420 evra, u više navrata i obećao da ću mu taj novac vratiti kad dobijem platu. O pozajmici nismo pravili nikakav ugovor, a ja sam mu obećao da ću ga, kada budem vraćao novac, častiti sa još 100 evra jer mi je taj pozajmljeni novac u tom trenutku jako značio - ispričao je Rumenić na saslušanju.

On je naveo da je nekoliko dana pre 10. oktobra Milanu vratio 200 evra, a da mu je čak ostavio i bankovnu karticu kao garanciju.

- Nekoliko dana nakon toga, meni su se izdešavale neke privatne stvari, pa sam zamolio Milana da prolongira vraćanje mog duga, što je on odbio i rekao mi da mu sada dugujem 500 evra. Nakon tog razgovora, nisam se video sa njim sve to pomenutog događaja, a nismo se ni čuli jer sam otišao na selo - rekao je on.

Foto: Informer DN

Nikola Rumenić

BLIZANCI OTELI I TUKLI NOVINARA ZBOG 500 EVRA! Munjevita akcija hapšenja kidnapera u Beogradu!

Novinar je ispričao da je 24. oktobra sreo Milana M. ispred jednog hotela gde je bio na večeri i da ga je ovaj napao.

- Udario me je u glavu nekoliko puta, a potom su me Milan i njegov brat strpali u automobil kako bi me odveli do mog stana, jer su hteli da im dam pasoš koji bi im bio garancija da ću vratiti pare. Pokušao sam da izađem, ali su vrata bila zaključana i tada me je Milanov brat udario. Nakon nekoliko minuta vožnje, put je preprečila Interventa jedinica, nakon čega su uhapšeni - rekao je Rumenić.

Kako je Informer već pisao, batinanje novinara i otmicu video je svedok O. Š. koji je odmah obavestio policiju.

- Patrola Interventne jedinice je desetak minuta nakon dojave uspela da kod Skupštine Srbije presretne "ševrolet" u kom su se nalazila braća i oteti novinar. Milan i Stevan su uhapšeni, a Rumenića je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar - objasnio je tada izvor iz istrage i dodao:

- Nakon munjevitog hapšenja, osumnjičeni su odmah sprovedeni na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo, gde su delimično priznali krivicu. Milan i Stevan su rekli da je tačno da im je Nikola Rumenić dužan novac, ali da ga oni nisu tukli. Nakon saslušanja, po predlogu tužilaštva, njima je određen jednomesečni pritvor. Braća se terete za protivpravno lišavanje slobode, kao i za prinudu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija