• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.11.2019

23:15

BOLNIČARKA PRODAVALA DROGU! Boranka osuđena na  18 meseci zbog krađe metadona u Domu zdravlja

Vesti

BOLNIČARKA PRODAVALA DROGU! Boranka osuđena na 18 meseci zbog krađe metadona u Domu zdravlja

Podeli vest

Medicinska sestra Mimica Petrović (54) krala "metadon" u Domu zdravlja u Boru, pa ga prodavala heroinskim zavisnicima za 3.000 dinara po dozi

Mimica Petrović (54), bivša medicinska sestra Doma zdravlja u Boru, osuđena je na godinu i po dana zatvora jer je krala sintetičku drogu "metadon" na radnom mestu i prodavala ga heroinskim zavisnicima za 3.000 dinara po dozi! Prilikom Mimičinog hapšenja, u decembru prošle godine, policija je u njenoj kući pronašla nekoliko boca "metadona" i još nekoliko vrsta lekova za psihijatrijske bolesnike, koje narkomani koriste kao zamenu za heroin!

Zabrana rada

Petrovićeva je, inače, osuđena u Višem sudu u Nišu na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je postigla sa tužilaštvom. Mimica je tako izbegla težu kaznu, jer je osuđena samo za primanje mita, a ne i za preprodaju droge. Pored zatvorske kazne, izrečena joj je i zabrana bavljenja medicinskom profesijom.

Mimica je uhapšena 10. decembra prošle godine na svom radnom mestu, nakon što je uhvaćena na delu, u primopredaji "metadona", koji heroinski zavisnici uzimaju samo u bolnici pod kontrolisanim uslovima.
- Ona je kao medicinska sestra na odeljenju psihijatrije, između ostalog, bila zadužena i da izdaje "metadon" narkomanima koji su bili u procesu lečenja. Pošto je taj lek u tečnom stanju, ona ga je razblaživala pre nego što bi ga dala pacijentu, pa bi tako jedan deo doze "metadona" zadržala za sebe, a narkomanu bi dala razblaženi lek. Time je i ugrožavala lečenje narkomana - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Klupko je, kaže on, počelo da se odmotava kada je policija prošle godine kod jednog heroinskog zavisnika pronašla "metadon".
- Kad je shvatio da nema kud, otkucao je medicinsku sestru i policija je krenula u akciju. Narkoman je pristao da im pomogne, pa je dobio 6.000 dinara u obeleženim novčanicama, koje je potom predao Mimici u zamenu za dve boce "metadona". Ona je tada uhvaćena na delu - navodi naš izvor.

Bila u pritvoru

Mimica je bila u pritvoru od 11. decembra 2018. do 4. februara ove godine. Svesna da protiv nje ima mnogo dokaza, odlučila je da sve prizna, pa da se nagodi sa tužilaštvom.
- U kući medicinske sestre pronađena je čitava apoteka. Osim nekoliko boca "metadona", policija je od nje uzela i različite lekove za psihijatrijske bolesnike koje zavisnici od narkotika takođe mogu da zloupotrebljavaju. Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim pozivom u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude - kazao je naš sagovornik. 

SRBIN STEFAN S. (26) UHAPŠEN U ITALIJI! Pretukao i silovao suprugu PRED DECOM, jer mu nije dala novac za drogu?!

"Metadon" ublažava narkomansku krizu

"Metadon" je sintetička droga koja se koristi za smanjenje bolova, ali taj lek i značajno umanjuje apstinencijalnu krizu kod heroinskih zavisnika. Terapija se sprovodi tako što narkoman, pod nadzorom medicinskog osoblja, svakodnevno dobija dozu "metadona", koja mu koliko-toliko održava normalno psihofizičko stanje i metabolički balans. Zbog mogućnosti zloupotrebe i mešanja tog leka sa alkoholom i drugim drogama, medicinsko osoblje je dužno da vodi računa da pacijent pred njima uzme terapiju i strogo je zabranjeno da "metadon" ponese sa sobom. Nakon hapšenja Mimice Petrović, Ministarstvo zdravlja je naložilo svim zdravstvenim ustanovama da pooštre kontrolu primene metadonske terapije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Smešno,više krivičnih dela i dobila samo 18 meseci zatvora,sramota,eto to je pravosuđe u Srbiji.Koliko bi dobila da je u americi.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija