• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

06.11.2019

18:45

RAZJAREN OTAC NAPAO DETE U HODNIKU ŠKOLE! Hvatao ga za vilicu, a onda je NASRNUO NA NASTAVNICU KAD SE UMEŠALA!

Vesti

RAZJAREN OTAC NAPAO DETE U HODNIKU ŠKOLE! Hvatao ga za vilicu, a onda je NASRNUO NA NASTAVNICU KAD SE UMEŠALA!

Podeli vest

Hodnik Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci bio je poprište nemilog događaja, kada je roditelj jednog učenika nasrnuo na dežurnu nastavnicu, koja je pokušala da zaštiti drugog đaka prema kojem je ovaj muškarac prethodno bio nasilan

Otac je osmogodišnjeg dečaka rukom hvatao za vilicu, govoreći da njegovo dete niko ne sme da dira, a zatim je prosvetnu radnicu gurao po hodniku, vukao je za odeću i pokušavao da je udari, pišu Novosti.

Mališanu je na licu ostala modrica, pa je nekoliko sati kasnije bio kod lekara u dečjoj ambulanti, koji ga je uputio na dalje preglede u dečju bolnicu. O nemilom događaju obaveštena je i policija koja odmah došla u školu, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, a izjave treba da daju roditelji i nastavnica.

Nasilje se desilo 29. oktobra u prepodnevnim satima, kada je, kako navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan roditelj prateći svoje dete, u školskoj zgradi nasrnuo na jednog đaka, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom.

- Videvši da je taj roditelj nasilan prema učeniku, dežurna nastavnica je pohitala da ga spreči, ali je roditelj bio nasilan prema njoj. Tada se umešao i jedan drugi roditelj, koji se tu zatekao, ali ni on nije uspeo da zaustavi nasilnika, već je i sam postao njegova žrtva. Još dva dežurna nastavnika, koja su došla da zaštite učenike i spreče nasilje, iskusila su na sebi bes ovog roditelja - saopštava Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Direktorka ove bačkopalanačke osmoletke Sonja Ralić potvrdila je da se incident dogodio pre početka nastave, ali ona nije mogla da predoči više detalja, pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Milan Knežević iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci ističe da je u utorak škola prosledila krivičnu prijavu protiv nasilnog roditelja, i da se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, posle čega će se odlučiti o daljem postupku.

Sindikat prosvetnih radnika Bačke Palanke, kao član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, 8. novembra učestvuje u jednosatnom štrajku upozorenja koji se organizuje zbog nasilja u školama u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roditelj

pre 4 godine

Kad se ovo pročita ovako u novinama deluje užasno. Da li je baš sve tako kako je predstavljeno? Svako normalan mora da se zapita zašto bi odrastao čovek nasrnuo na dete pa još javno u školi? Da se kladimo da je taj dečak kojeg je roditelj napao nasilnik koji je ko zna koliko dugo maltretirao njegovo dete a škola i ta direktorka nije učinila ništa da se nasilje prekine? Čoveku je verovatno dozlogrdilo i morao on sam da preduzme mere da nasilnika nauči pameti. Zašto je objavljena vest a da nije saslušana i druga strana?

zoki

pre 4 godine

To je krajnje bezobrazno da decu uce da nemaju RESPEKTA ni prema roditeljima , ni prema skoli ni prema cemu i da se uce kriminalu id malih nogu i da im niko nemoze nista . To civilizacijski nije u redu .Gubimo i kulturu i postovanje zivota i sva ljudska i civilizacijska obelezja . Ja tako mislim .

Djoka

pre 4 godine

Da li taj roditelj ima ime i prezime ? Ako je taj učenik " maltretirao " njegovo dete , to mu nije odobrenje da napada dežurnog na radnom mestu. Ne želim da komentarišem dečiii sukob ali je taj roditelj , po meni zaslužio ne prekršajnu već krivičnu prijavu. Sramota za novinu i novinare da ovako šturo daku informacije.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija