• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. M./INformer

16.11.2019

15:57

DRAMA U LESKOVCU! ŽENA UPALA U ŠKOLU I KRENULA DA TUČE UČENIKE, POVREĐENO ŠESTORO DECE! Tvrdi da su njenu ćerku maltretiral, a da je profesori nisu zaštitili!

Vesti

DRAMA U LESKOVCU! ŽENA UPALA U ŠKOLU I KRENULA DA TUČE UČENIKE, POVREĐENO ŠESTORO DECE! Tvrdi da su njenu ćerku maltretiral, a da je profesori nisu zaštitili!

Podeli vest

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Leskovac juče je na malom odmoru L. Ž., majka učenice šestog razreda te škole upala, u odeljenje koje pohađa njeno dete i fizički napala više devojčica i dečaka od kojih je petoro izgrebala, a jednom dečaku gotovo polomila nos!

Incident je potvrdio i portparol PU Leskovac Boban Zdravković koji je Informeru kazao da je majka privedena, da se vrše istražne radnje i da će nakon toga slučaj biti predat Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu.

Roditelji povređene dece pričaju da je L. Ž. došla u školu i razgovarala sa razrednim starešinom tog odeljenja žaleći se na decu u smislu da ona maltretiraju drugaricu iz odeljenja, odnosno, njenu devojčicu. Razredni je pažljivo saslušao majku učenice, obećao da će ispitati situaciju, pa se činilo da će se sve na tome završiti. Međutim nije.

- Ona je posle razgovora sa razrednim starešinom, na malom odmoru između 5. i 6. časa najpre "galamila na hodniku" ispred odeljenja, a potom ušla u odeljenje sa 20 učenika, i krenula da vređa decu da bi ih potom fizički napala. U tom napadu, dok su sva izbezumljena deca vrištala i bežala, petoro dečaka i devojčica je izgrebala, a šestog dečaka je udarila pesnicom po nosu. Malo je nedostajalo da mu polomi nos - priča jedan od roditelja, koji je ranije došao u školu i čekao da počne roditeljski sastanak.

Ko zna kako bi sve završilo da u pomoć nisu bukvalno priskočili svi - i nastavnici i pomoćni radnici.

"Čim je počela na hodniku da viče, prišao joj je dežurni nastavnik, i još nekoliko osoba koje rade u školi. Pokušavali su da je smire, ali je ona kao metak uletela u odeljenje. Za njom su dmah potrčali nastavnik i osoblje škole. Bukvalno su se borili s njom, ali je imala neverovatnu snagu pa im se otrgla i tako povredila decu - objašnjava naš sagovornik, zahtevajući anonimnost.

PRITVOR OD 30 DANA ZA OCA I SINA IZ BOGATIĆA ZBOG OBLJUBE DEVOJČICE! Evo kakve im kazne prete!

Sve je to trajalo desetak minuta i za to vreme nastava je bila prekinuta u celoj školi, budući da su i učenici iz drugih odeljenja, čuvši galamu, izleteli iz klupa i prisustvovali nemiloj sceni.

Rasprava i napad na učenike trajalo je desetak minuta. Kada je "obavila posao", majka je svoje dete uzela za ruku i mirno izašla iz škole.

Direktor škole "Vuk Karadžić" Predrag Zdravković je brzo posle incidenta stigao u školu. Pošto je pre toga bio zakazan roditeljski sastanak, revoltirani roditelji su tražili da se razgovora o napadu i povređenim učenicima.

Upravo su oni, pošto im je direktor predočio mogućnosti, tražili da se slučaj prijavi policiji, koja je odmah došla u školu, posle čega su deca odvedena u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, gde su im sanirane povrede i izdata lekarska uverenja.

- Moje dete je izgrebano po licu, ali mnogo je opasnije od toga što je pretpelo strašan šok, pa se supruga i ja trudimo da ga nekako smirimo s obzirom na to da je noćas u snu imalo komšare - priča roditelj jednog od šest povređenih deteta.

Foto: Shutterstock

KUMICA (12) IVICE DAČIĆA OPTUŽILA OCA I BRATA ZA INCEST! Šokantno porodično zlostavljanje u Mačvanskom Metkoviću kod Bogatića!

Ovo je da sve bude još strašnije drugi incident za mesec dana u ovoj školi,

Nezvanično saznajemo da se žena koja se napala decu žalila da njenu devojčicu maltretiraju druga deca. Navodno je uvek sprovođena neka vrsta istragem ali je zaključak uvek bio isti - da su žalbe neosnovane

Direktor škole "Vuk Karadžić" Predrag Zdravković  ističe da niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako nešto desiti.

-Ni mi, niti bilo koja škola, ne možemo da zabranimo roditeljima da uđu u školu svoje dece. Duboko saosećam sa roditeljima i sa decom koja su prtrpela fizičko i psihičko nasilje. Posebno mi je žao što se sada o našoj školi, po drugi put, piše o incedentima mada imamo sjajne rezulatate kao škola. Naša deca osvajaju brojne nagrade na takmičenjima, jedini smo na jugoistoku Srbije koji imamo u sedmom i osmom razredu specijaizovano matematičko odeljenje, odakle izilaze sjajne generacije - kaže on za Informer.

Foto: Public

Zdravkovićje sazvao i školski Tim za bezbednost učenika gde je konstatovano da je napad na učenike treći, najveći nivo nasilja u školi, kao i da se obavesti Školska uprava, po čijim će upustvima Tim preduzeti dalje korake.

U NOVOM SADU PAO NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC! Dva puta bežao iz zatvora i pljačkao istu banku!

 Duboko sam potresen! Za ovo nema opravdanja. Naši se nastavnici trude da obrazuju decu na najbolji mogući način, maksimalno se brinu o bezbednosti dece, posebno na odmorima gde se više nastavnika angažuje na dežurstvima, jer pored obaveze da našim učenicima pružimo najbolje obrazovanje, mi se trudimo i da ih vaspitavamo i da pružimo svaki vid zaštite. Ali, ako nemamo saradnju i razumevanje roditelja kao u ovom slučjau, onda sve pada u vodu - zaključuje direktor Predrag Zdravković, koji je funkciju direktora u "Vuku Karadžića" preuzeo pre godinu dana i uveo mnoge novine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nnn

pre 4 godine

Mozda zena posle maltretoranja njene cerke i izostanka reakcije nadleznih nije imala drugog izbora#

Vlada

pre 4 godine

Podržavam ženu u potpunosti!verovatno je opominjala više puta i rešila da uzme stvar u svoje ruke.

SS

pre 4 godine

Prosveta postaje armagedon.To se dešava i sad kad krene ko će da ih zaustavi,ali svako voli svoje i brani će na svaki mačin,kad neće država i prosveta.Majko puna podrška jer nisi je rodila da bi je drugi tukli i maltretirali.

Aleksandra

pre 4 godine

Bravo zeno! Verovatno je zena trebala da ceka da joj dete iskace kroz prozor!!! Pohapsiti i direktora i roditelje "ostecene" dece!!! Pa neka se presabiraju ko je odgovoran i za sta!

Laki1952

pre 4 godine

Bravo. Tako se to radi. Ne verujem da ce joj mali raspusteni divljaci ikada vise tuci cerku. Ako se protiv ove majke pokrene neki krivicni ili prekrsajni postupak neka angazuje dobrog advokata i obavesti preko sredstava informisanja sve dobronamerne i postene ljude. Prvi cu joj poslati novac.

sasa

pre 4 godine

A mozda je majka u pravu . Ko zna koliko je to trajalo.

Nebitan

pre 4 godine

Ako mislite da joj pomognete,onda joj platite nekog psihijatra koji ce moci da izadje snjom na kraj. I za novac morace te da skupljate citave godine da bi platili njeno lecenje. Mozda izgleda da je devojcica nevina na prvi utisak...ali ja sam majka jednog ucenika koji je napadnut i da sa tom majkom imamo probleme vec 6 godina skolovanja. Nadam se da ce te malo da razmislite,i na cijoj ste strani.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59