• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

23.11.2019

08:31

JUNAČINA! Profesor Slavoljub SKOČIO JE NA CEV PUŠKE kada je shvatio da ludak hoće da POBIJE DECU! Ovo su SVI DETALJI DRAME U VELIKOJ PLANI!

Vesti

JUNAČINA! Profesor Slavoljub SKOČIO JE NA CEV PUŠKE kada je shvatio da ludak hoće da POBIJE DECU! Ovo su SVI DETALJI DRAME U VELIKOJ PLANI!

Podeli vest

Psihijatrijski bolesnik Goran Todorović (46) sa "kalašnjikovim", pištoljem, bombom i eksplozivom upao u učionicu i uzeo đake za taoce. Profesor fizičkog Slavoljub Stojadinović utrčao u učionicu, skočio na napadača i savladao ga

Čuo sam decu iz učionice kako vrište, odmah sam ušao unutra. Video sam uznemirenu decu, profesora filozofije za katedrom i muškarca sa puškom. Torba mu je bila puna oružja, bomba je stajala pored vrata. Deci sam rekao da izađu napolje, pa sam skočio na njega. Dok smo se otimali oko puške, dva puta je opalila, ali savladao sam ga...

Pucnji

Uhvatio sam ga za pušku i, dok smo se otimali, ona je dva puta opalila. Meci su pogodili plafon, ali povredio sam ruku
 

Foto: Informer DN

Slavoljub Stojadinović

Ovako hrabri profesor fizičkog Slavoljub Stojadinović opisuje dramu koja se odigrala u petak u Srednjoj ekonomskoj školi "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, kad je psihički bolesnik Goran Todorović (46), naoružan do zuba, upao u učionicu i uzeo đake za taoce.

Todorović je u petak oko 14 sati stavio u torbu "kalašnjikov", pištolj, ručnu bombu i eksploziv trotil i sa njom ušao u zgradu škole. Zatim je mirno ušao u učionicu III/3, koji su imali čas filozofije, i pred zgranutim đacima i profesorom spustio torbu na jedan sto i izvadio pušku.

Rekao je đacima da budu mirni i da im se ništa neće desiti ako mu daju telefon državne bezbednosti, predsednika Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića.

U tom trenutku razredni starešina ovog odeljenja, profesor Stojadinović bio je u fiskulturnoj sali, kad mu je stigla poruka od jedne njegove učenice, u kojoj piše da je naoružan muškarac upao u njihovu učionicu.

Komšije: Goran se promenio posle udesa

Foto: Informer DN

Meštani Donje Livadice kažu da je njihov komšija Goran Todorović uvek bio miran i da se nikada u životu nije ni potukao.
- Ima divnu ženu i decu. Radio je dugo i Italiji, ali tamo je pre nekoliko godina imao saobraćajnu nesreću i od tada se malo čudno ponaša. Naplatio je osiguranje i vratio se u selo, ali više nije bio isti čovek. Ko zna šta mu se desilo u glavi - objašnjava komšija uhapšenog i dodaje:
- Ne verujem da je Goran hteo nekog da povredi, ali svašta je moglo da se desi. Prošle godine mu je policija oduzela lovačku pušku, a niko ne zna otkud mu "kalašnjikov" i bombe. To samo on zna...

PRVE SLIKE SA LICA MESTA! Tresem se, PUCNJAVA U MOJOJ ŠKOLI! Učenici iz Velike Plane u panici

- Odmah sam otrčao ka učionici, čuo sam iz hodnika decu kako vrište. Kad sam otvorio vrata, video sam uznemirene đake i profesora filozofije kako sedi za katedrom. Pored njega je stajao neki muškarac, naoružan puškom. Na stolu je bila torba puna oružja, a pored vrata bomba. Pitao sam ga: "Gospodine, ko ste vi?", a on je nešto promrmljao. U jednom trenutku je pogledao prema tabli, a ja sam rekao deci da odmah istrče napolje i skočio sam na njega - priča hrabri profesor i dodaje:

- Uhvatio sam ga za pušku i, dok smo se otimali, ona je dva puta opalila. Meci su, srećom, pogodili plafon, ali povredio sam ruku. Ipak, uspeo sam da mu otmem oružje i da ga savladam. Ubrzo je stigla policija i preuzela ga.

Izvor iz istrage kaže da je Goran Todorović psihički oboleo i da živi u selu Donje Livadice sa ženom i dvoje dece.

- Samo on zna kako mu je palo na pamet da preko dece u srednjoj školi traži sastanak sa predsednikom ili ministrom i šta je uopšte hteo od njih. On je posle hapšenja prebačen na psihijatrijski pregled, a nadležni organi će odlučiti o njegovoj daljoj sudbini - kazao je naš sagovornik.

Škola je, inače, odmah posle Todorovićevog hapšenja prekinula nastavu i obavljen je uviđaj.

DECA SU VRIŠTALA, UGLEDAO SAM TORBU PUNU EKSPLOZIVA! Profesor heroj iz Velike Plane: Dva metka prošla su mi pored glave

Direktorka ove škole Aleksandra Ilić ispričala je medijima da niko od zaposlenih nije video da Todorović naoružan ulazi u zgradu, jer je pušku, pištolj i bombe držao u torbi. U školi ne postoji obezbeđenje, ali imaju sigurnosne kamere, a policajac u tom trenutku nije bio u školskom dvorištu.

Foto: Onformer DN

Kako smo saznali, Todorović je i ranije izazivao incidente. Prošle godine je došao pred Narodnu skupštinu u Beogradu, obučen u vojnu uniformu, pa je skakao po jednom "fijat puntu" i držeći transparent tražio prijem kod Aleksandra Vučića. Ubrzo zatim, protestovao je i ispred zgrade Pinka na Dedinju, tražeći razgovor sa vlasnikom te televizijske kuće Željkom Mitrovićem. 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija