• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

26.11.2019

19:37

ISIDORI JE SAMO GLAVA VIRILA ISPOD KOMBIJA! Saslušani svedoci tragedije u kojoj je stradala devojčica!

Vesti

ISIDORI JE SAMO GLAVA VIRILA ISPOD KOMBIJA! Saslušani svedoci tragedije u kojoj je stradala devojčica!

Podeli vest

Bila je modra, nije joj bilo pomoći. Nismo smeli da je diramo dok vatrogasci nisu digli vozilo, kazali su svedoci nesreće u Nišu, kad je parkirani kombi iznenada krenuo nizbrdo i pregazio Isidoru Vučković (12)

Devojčici je samo glava virila ispod kombija, bila je prignječena ispod točka. Nije joj bilo pomoći i nismo smeli da je diramo dok vatrogasci nisu digli kombi. Ovo su juče u sudu izjavili svedoci stravične saobraćajne nesreće, opisujući kako se 24. septembra 2018. u Nišu parkirani kombi iznenada sam pokrenuo, jurnuo niz ulicu i pokosio malu Isidoru Vučković (12).

Ogorčeni otac

Za ovu tragediju sudi se vozaču kombija Bobanu Stojanoviću (54) iz Leskovca, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On se kobnog dana parkirao na nizbrdici ispred jedne radnje u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Komren, ali je zaboravio da podigne parkirnu kočnicu na teretnom vozilu "fijat doblo". Kombi je najverovatnije "ispao" iz brzine, pa se sjurio niz ulicu i pregazio devojčicu, koja se vraćala iz škole.

Na prethodnom ročištu Isidorin otac Ivan je s ogorčenjem izjavio da niko od prolaznika nije ni pokušao da pomogne Isidori, koja je još davala znake života ispod vozila.
- Neverovatno mi je da joj niko nije prišao, da vidi šta se dešava sa detetom, da joj pomogne dok se gušila, da joj da veštačko disanje jer je bila živa još pet, deset minuta ispod kombija. Dete je bilo zdravo, jako, dar od Boga... Očuvana bez ijedne bolesti... Nemam para, moja deca su mi sve. Isidora je bila moj ponos - jadao se tada Isidorin otac.

ZNAM DA SU OVE REČI TEŠKE, ALI...Otac Barbare Vitez na godišnjicu nestanka ćerke STATUSOM UZBURKAO JAVNOST

Foto: Informer

TUGA Ivan Vučković pored kombija koji mu je pregazio ćerku

Međutim, svedoci su juče u Osnovnom sudu u Nišu bili jednoglasni u tvrdnji da je devojčica na mestu stradala. Najpotresnije svedočenje o poslednjim Isidorinim trenucima iznela je Sanja Ivanović, koja se prva našla na mestu tragedije.

- Išla sam peške niz Požarevačku ulicu kada sam ugledala beli kombi kako se kreće unazad. U susret mu je dolazila devojčica koja je, koliko se sećam, gledala u ruke. Sledeće čega se sećam jesu vrisak i udarac. Bila sam potpuno oduzeta petnaestak sekundi. Zatim sam prišla vozilu i ispod njega videla samo glavu deteta, koja je bila potpuno modra. Bila sam prestravljena, nisam smela da joj priđem, uzela sam telefon i pozvala Hitnu pomoć. Ubrzo je stigao komšija Slavoljub Milijić, rekla sam mu šta se desilo. Mnogo sam se potresla, pa sam otišla kući - ispričala je Sanja.

ŠOK OTKRIĆE U ISTRAZI UBISTVA MILOŠA! Sasuo mu 10 metaka zbog ovoga?! Odbio poligraf, a onda su pronađeni dokazi na mestu zločina!

Milijić je potvrdio da mu je Sanja pokazala kombi ispod kog je stradala devojčica.
- Sagnuo sam se i video malu Isidoru, bila je prikleštena uz ivičnjak, samo joj je glava virila ispod kombija. Prolaznici su pitali čija je devojčica, pokazao sam im kuću njenih roditelja i zamolio ih da neko ode do Isidorine kuće i obavesti ih o nesreći - naveo je Milijić.

Na pitanje advokata Isidorinih roditelja zbog čega nije pokušao da joj pomogne, Slavoljub je kazao da dete nije davalo znake života.
- Nismo smeli da je diramo, a i doktorka iz Hitne pomoći je kazala da ništa ne pipamo do dolaska policije. Bilo je nemoguće da je izvučemo ispod točka, to su učinili tek vatrogasci kada su podigli kombi - objasnio je Milijić.

Ubrzao ka ivičnjaku

Treći svedok Milena Mitrović kazala je da je sa svoje terase videla kako se vozilo nekontrolisano kreće niz ulicu ka devojčici.
- Kombi se najpre polako spuštao unazad, a zatim je odjednom ubrzao ka ivičnjaku i više nisam videla Isidoru, pa sam pozvala Hitnu pomoć - kazala je Milena.

Inače, tužilaštvo je za vozača kombija Bobana Stojanovića zatražilo kaznu zatvora u trajanju od tri godine. 

Vozač kombija: Nisam kriv

Vozač kombija Boban Stojanović juče je u sudu pognute glave slušao svedočenje očevidaca Isidorine smrti, ali im nije postavljao pitanja. U odbrani iznetoj na prvom pretresu negirao je krivicu za smrt devojčice.
- Stao sam ispred prodavnice da uzmem neki deo za vozilo, nisam video da je teren pod nagibom. Kombi je bio ubačen u brzinu, to dobro pamtim, ali se ne sećam da li sam podigao ručnu kočnicu - kazao je tada Stojanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija