• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

01.12.2019

14:57

BILJANA (19) JE OSTAVILA PASOŠ I TELEFON NA TRAFICI I OD TADA JOJ SE GUBI SVAKI TRAG! Očajna porodica četiri godine pokušava da sazna šta se desilo

Vesti

BILJANA (19) JE OSTAVILA PASOŠ I TELEFON NA TRAFICI I OD TADA JOJ SE GUBI SVAKI TRAG! Očajna porodica četiri godine pokušava da sazna šta se desilo

Podeli vest

Ni posle četiri godine od nestanka, nema nikakvih informacija o tada 19-godišnjoj Biljani Đorić iz Mataruške Banje

Njena majka Vesna uzda se jedino u MUP Srbije koji je istragu o njenoj ćerki vratio na početak, a jedna od poslednjih nada očajnih roditelja je da se Biljana nalazi u manastiru kao iskušenica. Međutim, ni jedna istraga za sada nije dala bilo kakav rezultat.

Biljana Đorić se na dan nestanka, 2. decembra 2015. godine vratila vozom iz Kosovske Mitrovice gde je studirala ekonomiju. Kada je doputovala u Kraljevo, na jednoj trafici ostavila  je mobilni telefon i pasoš, uz reči "doći će neko ovo da uzme". Nakon toga je ušla u taksi koji ju je dovezao do Višeg suda i od tada joj se gubi svaki trag-jedine su informacije kojima neutešni roditelji raspolažu do sada. Njihov život zauvek je zaustevljen nesrećnog dana kada započinju traganje za nestalom ćerkom.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu pružilo nam je podršku i jedino je imalo razumevanja za moj problem. Verujem da istraga o mojoj ćerki neće završiti u nekoj fioci. Policijskoj upravi u Kraljevu naloženo je da se istraga o nestanku Biljane vrati na početak. Nažalost, još nema bilo kakvih informacija, apsolutno ništa - kaže za "Informer" majka nestale devojke, Vesna Đorić.

- Previše je teško, dani i minuti ispunjeni su bolom, očekivanjima, tugom, bojazni, očajanjem, i tako pune četiri godine. Neću odustati od traganja za ćerkom sve dok ne saznam istinu, ma kakva god bila - kaže majka Vesna čije je srce slomljeno kobnog 2. decembra.

KOLUVIJU UHAPSIO SENTIN SIN! Detalji iz istrage rekordne zaplene marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi

Foto: Privatna arhiva

Biljana sa majkom

Od tada teško podnosi svaki drugi datum u mesecu koje je podseća na užas kada joj se ceo život promenio iz korena.

- Cela porodica pati i prolazi pakao, a na svaku godišnjicu ćerkinog nestanka nezdrživo je teško. Imam još dve ćerke i sina. On je mali, ima osam godina, ali me boli duša kada ga vidim da se i on moli Bogu da mu se vrati Bilja - navodi majka u tužnoj ispovesti. I dalje je, kaže, ne napušta osećaj da neko zna nešto, ali da ćuti.

- Kao majka ubeđena sam da neko nešto zna i nadam se da će smoći snage da to i kaže - dodaje Vesna koja je od dana nestanka ćerke dobijala i lažne informacije koji su suprugu i njoj samo otežali traganje.

Javljale su se osobe sa lažnih profila na društvenim mrežama tražeći od nas novac, a jedna žena je čak htela da nam iznudi 4.000 evra da bi nam navodno rekla bitnu informaciju o nestanku ćerke - navodi majka koja na Fejsbuku vodi stranicu "Nestala Biljana Đorić iz Mataruške Banje" i apeluje da joj se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju o nestanku njene ćerke.

Biljana Đorić nalazi se na žutoj Interpolovoj poternici koja nije javna, a uvid u nju ima samo policija.

Foto: Public

Traganje po manastirima

Neutešni roditelji nestale Biljane Đorić pokušali su na sve načine da saznaju da lim se ćerka nalazi u nekom manastiru kao iskušenica, ali i pored svih napora, ni danas nisu dobili nikakv odgovor.

- Rečeno nam je da je viđena u nekom manastiru. Započeli smo trganje i obišli gotovo sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori, nema gde nismo bili. Međutim, igumanije su nam rekle da se poštuje želja iskušenica, i da, ukoliko one ne žele da se zna gde su, ne mogu da nam daju tu informaciju. A nama treba samo  odgovor, da li je Biljana u manastiru ili nije - očajna je majka. 

Ni posle četiri godine od nestanka, nema nikakvih informacija o tada 19-godišnjoj Biljani Đorić iz Mataruške Banje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
misa

pre 4 godine

Alooo ljudi?Dali je moguce da u tako slozenoj sit.crkva nece da saradjuje ?To je svakako posao za policiju..hm..Snagu i srecu zelim roditeljima..

Dule

pre 4 godine

Не оптужујте цркву. Ситуација јесте страшна, али Биљана је пунолетна и може да оде где жели. Тиме је нанела велики бол својим родитељима и надам се да ће им се јавити. Ако се заиста налази у неком манастиру сигуран сам да ју је игуманија саветовала да тако и поступи, али одлука је њена.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija