• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

10.12.2019

23:46

NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA! Starac (85) silovao devojčicu (8), dobio osam godina zatvora! Pravosnažna presuda manijaku iz Zaplanjske Toponice kod Niša!

Vesti

NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA! Starac (85) silovao devojčicu (8), dobio osam godina zatvora! Pravosnažna presuda manijaku iz Zaplanjske Toponice kod Niša!

Podeli vest

Ljubomir D. (85) osuđen jer je u julu 2016. prstom silovao osmogodišnju A. T. iz komšiluka * Starac nije pokazao ni trunku kajanja, ali je molio sud da odloži odlazak na robiju

Ljubomir D. (85) iz sela Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora jer je u julu 2016. prstom silovao osmogodišnju devojčicu A. T. iz komšiluka! Starac se ni u jednom trenutku nije pokajao, ali je molio sud da mu odloži odlazak na robiju jer navodno ima zdravstvenih problema.

Deci davao pivo

Stravično zlostavljanje desilo se 23. jula 2016. u Ljubomirovoj kući. Devojčica je pre toga često dolazila kod starca zajedno sa njena dva maloletna brata, jer im je Ljubomir davao malo novca da mu obave neki sitniji posao u kući ili da odu do prodavnice.

Izvor iz istrage kaže da je Ljubomir u tim prilikama davao deci da piju pivo, uprkos tome što su ti mališani 2016. imali svega pet, osam i 14 godina.
- Devojčica je i kritičnog dana bila kod Ljubomira sa braćom. Starac je poslao dečake u prodavnicu da kupe još piva, a devojčica je ostala kod njega da mu navodno pravi društvo. Čim su joj braća izašla iz kuće, starac ju je bacio na krevet, jednom rukom je držao obe njene, pa joj je skinuo šorc i gaćice i nabio joj srednji prst u polni organ. U tom trenutku se stariji dečak vratio u kuću i zatekao stravičan prizor, a devojčica je navukla šorc i plačući istrčala iz kuće - navodi naš izvor.

SILOVAO MALOLETNU SESTRU, PA JOJ PRETIO DA ĆE JOJ SASUTI METKE U GLAVU! Nezapamćen slučaj u Bačkoj Palanci! SUD DONEO ODLUKU!

Foto: Informer DN

BRUTALNOST ŠOKIRALA I SRPSKU POLICIJU! DEVOJČICA MAJCI POSLALA PISMO DA ĆE SE UBITI, nakon čega je OTKRIVEN JEZIV ZLOČIN

Prema svedočenju majke mališana Maje T., ona je u tom trenutku krenula ka Ljubomirovoj kući da proveri šta joj rade deca jer su se dugo zadržala kod starca.
- Naišla sam na ćerku, išla je prema meni sitnim koracima, uplakana. Rekla mi je da je boli "dole", a onda mi je ispričala šta joj je Ljubomir uradio. Videla sam da su joj krvave gaćice i da joj se krv sliva niz butinu. Odmah sam je odvela kod doktora, pa u policiju - kazala je Maja i dodala da je njena ćerka zadobila traume od tog dana:

- Bila je posramljena i žalila mi se da je pecka kad mokri. Imala je i noćne more, u snu je vrištala: "Nemoj, deda Ljubo... To me boli, majka će me ubiti..."
Ključan dokaz na sudu protiv Ljubomira bio je nalaz Zavoda za sudsku medicinu, u kojem je navedeno da je devojčica na genitalijama imala svežu povredu, manji rascep i krvni podliv na sluzokoži, što u potpunosti odgovara posledicama opisanog seksualnog napada.

Ključan dokaz

Upravo taj dokaz bio je ključan i da Apelacioni sud odbije Ljubomirovu žalbu na prvostepenu presudu, koja je takođe bila osam godina robije. U obrazloženju suda stoji, takođe, i da devojčica, po nalazu psihologa, nije sklona manipulaciji niti je podložna sugestiji.

- Iako postoje izvesne olakšavajuće okolnosti, kao što su Ljubomirove teške imovinske prilike, njegova starost, te ranija neosuđivanost, postoji niz otežavajućih faktora koji su uticali na visinu izrečene kazne. Između ostalog, ispoljio je potpuni nedostatak kajanja tokom suđenja - naveo je Apelacioni sud.

Starac se žalio na rešenje o upućivanju u zatvor, pravdajući se da iz zdravstvenih razloga ne bi podneo boravak iza rešetaka, ali ga je sud odbio.

Pravdao se da nema polni nagon

Ljubomir je sve vreme tokom istrage i sudskog postupka negirao da je silovao dete. Pravdao se da on i ne oseća polni nagon, ali nije umeo da objasni otkud povrede na devojčicinim genitalijama i krv na njenom donjem vešu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija