• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mojkontakt

12.12.2019

20:35

POKUŠAJ ATENTATA NA DAKU IZVRŠEN U TRENUTKU KADA MILOV REŽIM intevizira svoje napade na SPC!

Vesti

POKUŠAJ ATENTATA NA DAKU IZVRŠEN U TRENUTKU KADA MILOV REŽIM intevizira svoje napade na SPC!

Podeli vest

Veliko interesovanje javnosti u Republici Srpskoj izazvao je pokušaj atentata na biznismena Miodraga Daku Davidovića, kako se navodi na portalu Mojkontakt.com, pokušaj atentata izvršen je u trenutku kada režim Mila Đukanovića intenzivira svoje napade na SPC, a samim tim i onaj deo srpskog naroda koji nije prihvatio novi crnogorski identitet i članstvo slobodarske Crne Gore u NATO paktu

Кo je Miodrag Daka Davidović?

Miodrag Daka Davidović javnosti je poznat kao vlasnik nikšićke kompanije „Neksan“, osnovane sada davne 1992. godine, kao i više hotelijerskih i turističkih objekata na crnogorskom primorju, pri čemu je prije otiskivanja u vode privatnog biznisa obavljao funkciju direktora u Železari Nikšić.

Njegovo ime se u više navrata spominjalo u vezi privatizacije nikšićke železare, a u crnogorskim medijima se u poslednje vreme uglavnom označavao kao jedan od finansijera crnogorske prosrpske opozicione koalicije „Demokratski front“, pri čemu ga je režim u Podgorici optužio i da je u oktobru 2016. godine finansirao ono što mediji pod kontrolom crnogorskih vlasti nazivaju „državnim udarom“, a što predstavlja očiglednu fabrikaciju Đukanovića i njegovih saradnika, piše Mojkontakt.com.

OTKRIVENI NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U BEOGRADSKOM HOTELU! Atentat na srpskog zadužbinara i dobrotvora Daku Davidovića, nosi POLITIČKI POTPIS PAVLA BULATOVIĆA!

Međutim, ljudima u Crnoj Gori, Davidović je poznatiji kao veliki dobrotvor SPC, te ktitor i darodavac mnogobrojnih crkava u manastira, zbog čega je u više navrata i odlikovan nekim od najznačajnijih priznanja SPC. Značajno je naglasiti da se protiv Davidovića trenutno ne vodi nijedan krivični postupak, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

Skoro je neverovatna „slučajnost“ da se Davidović nalazio baš u društvu sa jednim od najznačajnijih i najuglednijih predvodnika srpskog naroda u Crnoj Gori vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem kada je u stilu specijalnih operacija koje možemo videti samo u filmovima iz snajperske puške pucano na njega sa očiglenim ciljem da se Davidović likvidira, navodi portal Mojkontakt.com.

Pomenuti atentat na Davidovića otvara nekoliko značajnih pitanja, na koja će neko morati da odgovori i to u najskorijem periodu: Na prvom mestu, ko je mogao da plati i organizuje ovako ambicioznu akciju, i u čijem je interesu bilo da se Davidović ukloni.

ČUDNA PODUDARNOST! Crnogorski ambasador bio u "Kraun plazi" kad su pucali u biznismena Daku

Tim povodom, sve sumnje prvenstveno ukazuju na Đukanovićev režim, koji posjeduje značajna finansijska sredstva iz mafijaških poslova, po kojima je postao poznat u Evropi a i šire, dok se u dobro informisanim krugovima odavno spekuliše da su sve likvidacije, koje su obavljene na sličan način u Beogradu 90-tih i kasnije, osmišljene u Podgorici, sprovedene po direktnom Đukanovićevom nalogu, a uz pomoć i logističku podršku crnogorskih bezbednosnih službi.

Drugo pitanje je ko je naredio tzv „medijsku pripremu“ atentata, odnosno blaćenje Miodraga Davidovića u crnogorskim sredstvima informisanja, koje je za cilj imalo kriminalizaciju imena crnogorskog biznismena. Po sličnom modelu je i svojevremeno pokojni srpski premijer Zoran Đinđić dovođen u vezu sa kriminalnim klanovima, da bi ubrzo nastradao takođe od metka upućenog iz snajperske puške. Postavlja se pitanje da li politička pozadina atentata na Davidovića potiče iz iste kuhinje, kao i ona u slučaju srpskog premijera.

(VIDEO) NA BIZNISMENA PUCAO SNAJPERISTA! Oružje pronađeno u zapaljenom "renou" na Novom Beogradu, potraga za napadačem!

Кarakterističan je i trenutak koji je odabran za ovakav kriminalan čin u sred prestonice Srbije. Naime, za 21. decembar je u Nikšiću, grada iz koga potiče Davidović, zakazan veliki crkveno-narodni sabor, na kome se očekuje dolazak velikog broja građana, koji žele da izraze protest zbog novih aktivnosti crnogorskog režima usmerenih protiv SPC, pre svega usvajanja prijedloga zakona o slobodi veroispovesti, koji je napisan kako bi se otela imovina SPC, a dugoročno srpski narod u Crnoj Gori odvojio od svoje matice, svoje crkve.

Režimski internet portal objavio da je Davidović ubijen

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je opskurni internet portal „Standard.me“, koji se dovodi u vezu sa crnogorskom obaveštajnom službom ANB, u vrlo kratkom roku nakon samog događaja objavio vijest da je Davidović ubijen u Beogradu, nakon čega je navedenu vest ubrzo povukao uz izvinjenje.

Postavlja se pitanje da li je režimski internet sajt unapred znao za atentat i očekivao rezultat do kojeg na svu sreću nije došlo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija