• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2019

11:12

(VIDEO) STEFANOVIĆ O REZULTATIMA MUP Ove godine imamo REKORDNU ZAPLENU NARKOTIKA, ČAK 7,2 TONE!

Vesti

(VIDEO) STEFANOVIĆ O REZULTATIMA MUP Ove godine imamo REKORDNU ZAPLENU NARKOTIKA, ČAK 7,2 TONE!

Podeli vest

Ministar policije Nebojša Stefanović danas je saopštio godišnje rezultate policije.

Ministar je poručio je danas da policija intenzivno traga za devojčicom Monikom Karimanović, koju je, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović, "Malčanski berberin", te da je u tu akciju uključeno 470 policajaca i da policija neće stati dok ne pronađe devojčicu.

MINISTAR STEFANOVIĆ O NESTALOJ MONIKI: Očekujemo dobru vest, nijedan čovek u MUP neće spavati dok se devojčica ne pronađe, a MONSTRUM NE PRIVEDE PRAVDI

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, predstavljajući rezultate njegovog sektora, da je ogroman rad pripadnika doveo do smanjenja stope kriminala i rekordne zaplene narkotika.

Foto: www.mup.gov.rs

 

Stefanović je, u obraćanju medijima, rekao da je ono što je obeležilo MUP 2019. ogroman rad ljudi, ukazujući da je za prvih 11 meseci izvršeno 73.634 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na prethodnu godinu kada je počinjeno 77.724 krivičnih dela.

Podsetio je da je to ogromno smanjenje u poređenju sa prethodnim godinama kada je broj krivičnih dela bio 110.000 i 115.000.

Milion novih pasoša

Foto: Shutterstock

Kada je reč o uslugama koje MUP pruža građanima preneo je da je izručeno više od 2,7 miliona dokumenata, najviše pasoša, pošto je istekao rok važenja prvim biometrijskim pasošima.
- Više od milion građana tražilo je i dobilo novu putnu ispravu. Svi pasoši izdavani su u roku od sedam dana, iako je zakonski rok 30 dana. Imamo mogućnost da se pohvalimo da smo, zahvajujući novojopremi, dospeli do nivoa da lične dokumente i sve ostale usluge građanima izdajemo u najkraćem roku - kazao je Stefanović.
​Preneo je i da je preko naših graničnih prelaza prešlo, u prvih 11 meseci, više od 37 miliona putnika.

Naglasio je da se dobar rad policije reflektuje na ukupnu bezbednost građana, te je dodao da je preventivnim radom, na primer, za 18 odsto smanjena krađa vozila, a razbojništvo za 23 procenata.

Dobrim patrolama i primenom policijsko-obaveštajnog modela pripadnici MUP su uspeli da razreše i dovedu do smanjenja broja krivičnih dela, a jedan od posebno zapaženih rezultata je, kako je naglasio, rekordna zaplena narkotika.

- U ovom trenutku imamo zaplenjenih 7,2 tone različitih narkotika, što je do sada nezabeležen rezultat u Srbiji. Najbolje godine su bile prethodne, kada smo imali oko 4 tone, a sa aktuelnom količninom i te brojke smo premašili za 80 odsto - objasnio je on.

Prema njegovim rečima neprestanom borbom protiv narko-trafikinga MUP želi da pokaže da ta vrsta pošasti neće moći da nađe plodno tlo u Srbiji.

Predstavljajući rezultate Stefanovcih je rekao da je procesuirano 24 kriminalne grupe, da je zbog narkotika zadržano 820 osoba.

Uprava kriminalne policije, kako je ukazao, pojačala je svoje aktivnosti u borbi protiv sajber kriminala, privrednog kriminala i policije.

Stefanović je naveo i da je srpska policija učestvovala u devet međunarodnih akcija, u kojima je zaplenjena velika količina narkotika.

Foto: www.mup.gov.rs

 

Što se saradnja sa Interpolom tiče naveo je da je u Srbiji po poternicama te međunarodne institucije u ovoj godini uhapšeno 92 osobe, a po našem nalogu u inostranstvu 210.

- Kanalima Interpola razmenili smo 179.661 poruku. Na listi najpoželjnijih zemalja za saradnju Interpola smo na petom mestu već više godina za radom, a na listi Europola treći izvan EU - objasnio je on.

Foto: www.mup.gov.rs

 

Preneo je da je MUP sa partnerima imao 124 sastanaka, od kojih 33 u inostranstvu.

Ukazao je i da je jedan važan rezultat u Interpolu postignut time što je Srbije uspela da spreči ulazak Kosova u tu institzciju, na čemu se zahvalio partnerima koji su u tome pomogli i podržali Srbiju.

NEMAM NAMERU DA ODGOVARAM NA PITANJA NARKO DILERA, ĐILASOVOG ŠURAKA! Stefanović: Neka tužilaštvo radi svoj posao, pustite da radimo nešto za građane Srbije! (VIDEO)

Što se puta Srbije u EU tiče preneo je da je u okviru implementacija Poglavlja 24 procenat ispunjenosti više od 62 odsto, a prema poslednjem izveštaju realizovanih aktivnosti one su na preko 92 odsto.

U suzbijanju korupcije i privrednog kriminala podneta je prijava protiv 92.811 osove, a radilo se o ukupnoj svoti od 2,8 milijardi dinara.

Preneo je i da je unutrašnja kontrola podnela prijave protiv 130 policijskih službenika.

Što se saobraćajne policije tiče kaže da su njeni pripadnici ove godine svojim radom i prevencijom, kao i represivnim delovanjem smanjili broj stradalih i povređenih.

U Srbiji je, prema njegovim rečima, ove godine za 12 osoba manje izgubilo život, a povređeno je 19.331 osoba, što je manje od prošle godine kada smo imali 20.570 povređenih.

U zonama škole ove godine nije stradalo nijedno dete

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo što u zonama škole nijedno dete nije stradalo ove godine i najavio da će se nastaviti sa merama koje su tome doprinele.
​Kroz predmet osnovne bezbednosti, koji je uveden 2017.prošlo je više od 220.000 učenika.

Govoreći o vatrogascima rekao je da su imali više od 34.000 intervencija, i spasili više od 1.000 ljudi.

Ukazao je da su vatrogasci ovog meseca dobili novi komplet uniformi, urađen po najmodernijim standardima.

Stefanović je ukazao da je unapređen i materijalni položaj pripadnika MUP-a.

Rekao je da su uslovi rada pripadnicima MUP unapređeni što se ugleda i što je policajcima ove godine u dva navrata povećana plata, i to, kako je dodao, zahvaljujući naporima predsednika Srbije.

Foto: www.mup.gov.rs

 

Naveo je i da su obnovljena i novoim opremom opreljena osam nova objekta MUP.

Što se opreme tiče kaže da je ove godine pripadnicima MUP-a isporučeno preko 500 novih vozila, a da je više od polovine dato Sektoru za vanredne situacije.

Stefanović je rekao da je MUP-u isporučeno i tri Erbasova helikoptera, te da se na proleće oceckuje i četvrti, a da se potom očekuje isporuka transprtnih helikoptera tipa „Puma“.

STEFANOVIĆ NA PROMOCIJI NOVIH 213 VATROGASACA I 80 POLICAJACA: Verujem da ćete opravdati poverenje i dati novu dimenziju radu MUP (FOTO)

Kazao je i da je ove godine u policijsku službu primljeno 1.309 lica, te da zaposleno i 215 supružnika i dece poginulih pripadnika MUP, čime to ministarstvo želi da pokaže da ne zaboravlja ljude koji su svoj život položili za svoju državu.

- Svaki od članova porodice poginulih će uvek imati svoj dom i kuću u MUP-u - poručio je on.

Stefanović je kazao da u narednoj godini očekuje još više rada, zalaganja pripadnika MUP, ali i da će se nastaviti sa modernizacijom, a sve u cilju postizanja još boljih rezultata u suzbijanju kriminaliteta, čime se građanima pokazuje da imaju "pravo na bolje".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija