• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

15.01.2020

08:20

SEKRETARICE, VOZAČI, TELOHRANITELJI Ovako je FUNKCIONISAO LANAC ELITNE PROSTITUCIJE, NA SPISKU I POZNATE LIČNOSTI, a jedan DETALJ POSEBNO JE ZANIMLJIV

Vesti

SEKRETARICE, VOZAČI, TELOHRANITELJI Ovako je FUNKCIONISAO LANAC ELITNE PROSTITUCIJE, NA SPISKU I POZNATE LIČNOSTI, a jedan DETALJ POSEBNO JE ZANIMLJIV

Podeli vest

Jedan policajac i 21 makro uhapšeni su preksinoć na više lokacija u Beogradu zbog organizovanja lanca elitne prostitucije! Zaplenjeni su spiskovi prostitutki, ali i klijenata, među kojima ima i poznatih ličnosti!

Policija je u ovoj akciji oduzela i veliki broj telefona i laptopa, kao i nešto droge i četiri automobila!


Mesecima praćeni
Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal mesecima pratili osumnjičene.

- Reč je o dve organizovane grupe, ali one su blisko sarađivale i funkcionisale praktično kao jedna. Obe grupe su bile pod prismotrom od marta prošle godine, sve do hapšenja. Utvrđeno je da su osumnjičeni u ovom periodu organizovali lanac prostitucije po iznajmljenim stanovima širom Beograda, ali i za specijalne klijente u Bosni i Hercegovini. Angažovali su devojke, za koje su pod nadimcima oglašavali seksualne usluge preko interneta i medija - objašnjava naš sagovornik.


Kao organizatori prve grupe označeni su Darko T. (45) i Saša G. (47), dok je Miroslav T. (45) iz Mladenovca bio na čelu druge grupe. Policajac iz Policijske stanice Rakovica Goran S. (45) je, po zahtevu vođa grupa, bio zadužen za proveru klijenata i vozila koja oni koriste, kako bi eventualno sprečili nekog inspektora da ih proveri i pohapsi.


- Ova grupa je bila odlično organizovana. Pored trojice vođa, posao su koordinisala još trojica menadžera, a šest sekretarica je bilo zaduženo za komunikaciju sa klijentima, ali i ostalim članovima grupe. Još sedmorica njih su se brinula o bezbednosti prostitutki, dok je pet vozača bilo zaduženo da razvozi devojke ako je klijent u hotelu ili svom stanu - kazao je naš izvor.

Foto: MUP

 

Nije bilo prisile
Prilikom pretresa stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni policija je oduzela manju količinu droge, ali i veću sumu novca, kao i 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, četiri vozila i internu dokumentaciju.


- Reč je o spiskovima u kojima su bili navedeni nadimci devojaka, pod kojima su bile predstavljene u oglasima za pružanje seksualnih usluga. U tim spiskovima se takođe nalaze i imena klijenata i njihovi nadimci. Njihov identitet će se držati u tajnosti, ali mogu samo reći da među njima ima nekih poznatih ličnosti. Što se tiče prostitutki, sve su bile punoletne i nisu bile prisiljene na taj posao. Uglavnom je reč o studentkinjama, ali i udatim ženama čije porodice nisu znale čime se one bave. One neće krivično odgovarati, eventualno će biti prekršajno kažnjene po Zakonu o javnom redu i miru - rekao je naš izvor.

Foto: MUP

 


Svi uhapšeni se terete za posredovanje u vršenju prostitucije, za šta im preti od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna. Oni će u zakonskom roku biti privedeni na saslušanje kod tužioca za organizovani kriminal, koji će odlučiti o eventualnom određivanju pritvora. 

 

Uhapšeni:
1. Darko T. (45)
2. Saša G. (47)
3. Miroslav T. (45)
4. Staša M. (28)
5. Dragana P. (45)
6. Jelena M. (25)
7. Nemanja R. (38)
8. Zoran J. (44)
9. Daniel K. (61)
10. Radomir V. (32)
11. Petar Lj. (35)
12. Srđan G. (49)
13. Marko Ž. (61)
14. Vladimir Đ. (44)
15. Vukan P. (36)
16. Marko R. (32)
17. Tatjana L. (36)
18. Saša N. (38)
19. Tamara H. (33)
20. Nemanja S. (35)
21. Sreten D. (33)
22. Goran S. (45), policajac iz PS Rakovica
*dve osobe su izbegle hapšenje i za njima se traga

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Razlog više da prostituciju treba legalizovati, porez i doprinosi ddržavi, radnicama radni staž, mušterijama zadovoljstvo i vuci siti a ovce na broju. Razmislite!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija