• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

20.01.2020

21:28

NEĆU VIŠE DA ŠVERCUJEM KOKAIN! POSLE OVAKVE IZJAVE, USLEDILA JE EGZEKUCIJA NA BEŽANIJI! Šok detalji mafijaške sačekuše koja je uzdrmala Beograd!

Vesti

NEĆU VIŠE DA ŠVERCUJEM KOKAIN! POSLE OVAKVE IZJAVE, USLEDILA JE EGZEKUCIJA NA BEŽANIJI! Šok detalji mafijaške sačekuše koja je uzdrmala Beograd!

Podeli vest

Kotoranin Marko Vuković izrešetan ispred škole na Bežanijskoj kosi jer je hteo da izađe iz posla sa krijumčarenjem narkotika. Profesionalni ubica ispalio u njega više hitaca dok je sedeo u džipu i čekao decu

Pomorac Marko Vuković (41) iz Kotora ubijen je u petak u mafijaškoj sačekuši na Bežanijskoj kosi jer nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce " ni za "kavčane". Vuković je ubijen nakon jednog sukoba sa "škaljaracima", koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge.

Marko Vuković, iako je ranije sarađivao sa "škaljarcima" i "kavčanima", nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

Likvidacija

Ubica je došao sa zadnje strane kola. Prišao je prozoru i ispalio nekoliko metaka Vukoviću u glavu
Izvor iz istrage

 

 

Radio za oba klana

- On je gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao iz detinjstva iz Kotora. Zato nije hteo da bude ni u jednoj bandi. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. Međutim, i "kavčani" i "škaljarci" su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain - rekao je naš sagovornik i dodao:


- Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u bespoštedni sukob crnogorskih narko-klanova.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

EGZEKUCIJA PRED ŽENOM I DECOM NOSI JEZIVU PORUKU! UBIJENI CRNOGORAC DANIMA PRAĆEN?! Na jedan detalj ubica nije mislio! Pozadina mafijaške sačekuše na Bežaniji!


Vuković je, navodi Informerov sagovornik, nakon desetak godina odlučio da prestane da krijumčari kokain.
- Pošto je posao sa narkoticima postao veoma opasan, a sukob između dva kotorska klana je prerastao u rat do istrebljenja, Vuković je odlučio da okonča posao sa švercom droge. On je osnovao firme u Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji i počeo da se bavi legalnim poslovima. U Beograd se doselio pre nekoliko godina i osnovao je građevinsku firmu - objasnio je izvor iz istrage.
Kako Informer saznaje, pripadnici "škaljarskog klana" su ipak u poslednje vreme počeli da ga pritiskaju da im odradi još jedan posao uz obećanje da ga neće više uplitati u trgovinu narkoticima.


- Vuković je, naravno, odbio njihov zahtev. Međutim, oni to nisu hteli da prihvate, pa su počeli otvoreno da mu prete. Marko i pored toga nije hteo da promeni odluku. Verovao je da "škaljarci" svoje pretnje neće ostvariti jer se sa većinom njih zna još iz detinjstva. Nažalost, pogrešio je - ispričao je izvor upućen u istragu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Profesionalni ubica
Podsetimo, Marko Vuković je oko 18.30 ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, i to u trenutku dok je čekao svoju decu ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežaniji.


Vuković je u Ulici Danila Lekića Španca parkirao svoj BMW X-6, a iz vozila je izašla njegova supruga i krenula po decu u školu. U trenutku kada se ona sa mališanima vraćala do automobila ubica je došao sa zadnje strane kola. Prišao je prozoru, ispalio nekoliko metaka Vukoviću u glavu i odmah pobegao. Policija je obavila uviđaj i dala se u potragu za zločincem. Blokiran je bio čitav Novi Beograd, zaustavljana su i pretresana vozila po ulicama i na mostovima, ali ubica nije pronađen.
 

Nema pomoći od kamera

Nakon uviđaja, policija je prikupila sve snimke sa više sigurnosnih kamera.
- Nažalost, većina snimaka je potpuno neupotrebljiva jer se od magle gotovo ništa ne vidi. Očigledno je da je ovaj zločin počinio profesionalni ubica, pošto je ispalio više hitaca a da ga pritom niko nije video. On je pažljivo isplanirao sve, pa čak i to da iskoristi gustu maglu prilikom ubistva - rekao je izvor iz istrage.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Bas mi zao ovog Crnogorca dilera sto su ga ubili A bio je dobar i vredan diler

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija