• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

24.01.2020

11:47

POLICIJA GA ZATEKLA KAKO ZAKOPAVA PAKETIĆ U DVORIŠTU BEOGRADSKOG VRTIĆA, a kad su saznali ko su kupci, tek je usledio novi šok!

Vesti

POLICIJA GA ZATEKLA KAKO ZAKOPAVA PAKETIĆ U DVORIŠTU BEOGRADSKOG VRTIĆA, a kad su saznali ko su kupci, tek je usledio novi šok!

Podeli vest

Uhapšena banda dečaka narko-dilera, koju je predvodio tinejdžer (16). Oko 170 grama razmerenog heroina nađeno u dvorištu vrtića, Šeste gimnazije i u kući malog dilera. Drogu prodavali i učenicima

 

Beogradska policija uhapsila je tročlanu bandu dečaka narko-dilera, koju je organizovao 16-godišnji tinejdžer! Golobradi mladići prodavali su heroin, koji su krili u dvorištu vrtića "Duga" na Zvezdari i u Šestoj beogradskoj gimnaziji!
 

Policija je od njih zaplenila ukupno 170 grama razmerenog heroina, spremnog za dalju prodaju, ali maloletnici su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu!

Preuzeo krivicu

Maloletni M. L. je tvrdio da sav heroin pripada njemu i da njegovi drugovi nemaju veze sa tim
Izvor iz istrage

 

Uhvaćeni na delu

Kako smo saznali od izvora iz istrage, D. M. (17) i M. L. (16) uhapšeni su preksinoć na delu dok su u dvorištu Šeste gimnazije iskopavali heroin iz "šteka". Ubrzo zatim priveden je i M. Ž. (17), koji se sumnjiči da im je pomagao u prodaji heroina.


- U jednoj rupi u dvorištu gimnazije nađeno je 36 kesica heroina spremnog za uličnu prodaju. Još jedna manja količina droge nađena je među ciglama u ogradi vrtića "Duga" u Subotičkoj ulici. Razdaljina između Šeste gimnazije i vrtića je samo nekoliko stotina metara i sumnja se da su se maloletnici upravo u dvorištima ovih ustanova nalazili sa kupcima heroina. Prilikom pretresa stana maloletnog M. L., u njegovoj sobi nađeno je još razmerenog heroina. Sveukupno, zaplenjeno je 170 grama ove droge i oko 30.000 dinara u kešu - napominje naš sagovornik.

Foto: Tanjug/Informer DN

Vrtić Duga


Prema njegovim rečima, sumnja se da su među kupcima heroina bili i učenici Šeste gimnazije.
- Prilikom saslušanja u policiji, M. L. je preuzeo na sebe svu odgovornost za preprodaju droge. Tvrdio je da sav heroin pripada njemu i da njegovi drugovi nemaju veze sa tim. Istraga u ovom slučaju će se svakako nastaviti kako bi se otkrilo od koga je M. L. nabavljao drogu i za koga je radio - objašnjava naš izvor.

POLICIJA UPALA U BEOGRADSKI VRTIĆ! Šok otkriće, odmah su im stavili lisice na ruke!

 


Pojačan nadzor
U dogovoru sa nadležnim tužiocem, trojica privedenih dečaka puštena su da se brane sa slobode, uz preporuku njihovim roditeljima da pojačaju nadzor nad decom.


Krivična prijava u redovnom postupku će najverovatnije biti podneta samo protiv M. L., koji je krivicu preuzeo na sebe, ali o tome će odlučiti Viši tužilac za maloletnike nakon saslušanja.


Marko Nicović, bivši policajac i predsednik Međunarodnog borda za borbu protiv narkomanije, kaže da su u većini ovakvih slučajeva uhapšeni maloletnici radili za "krupnije igrače".
- Oni su samo sitni dileri, mikrodileri, kako ih ja zovem. Vrbovani su od krupnijih igrača koji znaju da su ovi maloletni i da ne podležu strogoj krivičnoj odgovornosti. Obično ih plate u robi ili im daju procenat na svaki prodati gram. Ono što zabrinjava je činjenica da su tinejdžeri do sada uglavnom prodavali marihuanu ili skank, a da u poslednje vreme prodaju i heroin - ističe Nicović. 

Foto: Tanjug/Informer DN

Šesta beogradska gimnazija

Hapšenja i u Osmoj gimnaziji i OŠ "Stevan Dukić"

Sličan slučaj dogodio se i u oktobru 2018, kada su uhapšena petorica mladića zbog sumnje da su prodavali marihuanu učenicima Osme beogradske gimnazije, i to u školskom dvorištu!

Takođe, početkom avgusta 2015. u dvorištu Osnovne škole "Stevan Dukić" na Karaburmi uhapšen je Ivan S. (16), sa 23 paketića heroina. On je prilikom hapšenja napao policajce i jednom od njih povredio prst na ruci. Policajci koji su uhapsili golobradog dilera ispričali su medijima da su tada u dvorištu škole zatekli četiri narkomana kako čekaju na svoju dozu, a u jednom trenutku prišao im je Ivan i pitao ih: "Momci, ko će prvi?" Protiv Ivana i još dvojice mladića podnete su krivične prijave, ali ostalo je nepoznato da li je ovaj slučaj dobio epilog na sudu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Bio bi red da se krivični zakon promeni pa ako se za marihuanu dobije 5 godina zatvora da se za kokain dobije 10 a za heroin makar 50... nije sva druga ista. Heroin je mnogo loša stvar, naročito ako se tako rano počinje. A u Srbiji je džab, džaba. Kao da ga neko subvencioniše... a imao bih i predstavu, ko.

dragce

pre 4 godine

prvi put pojacani nadzor roditelja , drugi put 5 god. robije i roditeljima po 5 god robije , treci put smtrna kazna , roditeljima je vec i ovo previse , za maloletnike , za punoletne 5 , 20 , smrtna, pa nek razmisljaju

menjati zakon

pre 4 godine

za dilere uvesti da nisu bitne godine starosti i da odgovaraju krivicno kao da su punoletni... ako mogu da diluju mogu i u zatvor,.

zoran

pre 4 godine

Dozvoliti promet i upotrebu svog tog đubreta, ali lečenje nikako na pokazanu zdravstvenu knjižicu, nego plaćati novcem. Onako kako se plaćaju usluge stomatologa i advokata. A ko učini bilo kakvo protivzakonito delo pod dejstvom opijata, kazna drastično veća. Pa ko voli, neka izvoli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59