• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2020

20:51

UPUCAN ALIBEG, BIVŠI VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA! Ima 67 krivičnih prijava, a već dva puta POKUŠAVALI DA GA LIKVIDIRAJU!

Vesti

UPUCAN ALIBEG, BIVŠI VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA! Ima 67 krivičnih prijava, a već dva puta POKUŠAVALI DA GA LIKVIDIRAJU!

Podeli vest

On je pre ove preživeo još dve sačekuše na Novom Beogradu 2010. i u junu prošle godine, kada je upucan u stomak

Muškarac koji je večeras ranjen na Novom Beogradu je Nenad Alajbegović (38), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni". On je prethodno preživeo dve sačekuše na Novom Beogradu, 2010. i u junu prošle godine, kada je upucan u stomak.

Poznat je od ranije policiji kao narkodiler i ima pun dosije. Ima u evidenciji više od 60 krivičnih dela.

U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Kada su ponovo pokušano njegovo ubistvo u blizini opštine Novi Beograd 2019. godine odbio je da sarađuje sa policijom.

- Moguće je da je u pitanju obračun navijačkih grupa, ali je verovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova – naveo je izvor upoznat sa slučajem tada za “Blic”.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

PUCNJAVA NA NOVOM BEOGRADU: Ranjen muškarac, hitno prevezen u Urgentni centar

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlasak iz popravnog doma Alajbegović je više puta privođen. Pre deset godina, 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva.

Foto: Informer DN

Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović.

Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila.

Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega.Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
raspustiti

pre 4 godine

kompletno pravosudje... oni su najveca mafija...

Dejan

pre 4 godine

Kako je moguce da je taj covek na slobodi??? Pored toliko krivicnih prijava..

Marcco

pre 4 godine

To se i ja pitam... ili je neka budala pisala krivične prijave pa su završile u kanti za džubre ili nije tačno da ih je imao i da se ustvari bavio nekim humanitarnim radom a možda i nešto treće, u šta se ne razumem...

Stršljen

pre 4 godine

Pa on je samo običan vojnik mafije, oni glavni su u upravama klubova, narko dilerima koji i finansiraju u većini klubove, od tih pravosuđe ne sme čak ni za ubistvo ovih skotova da pokrene postupak i donese presudu. Sve je to uvezana hobotnica kakvih odavno ni u Italiji nema. U fudbalsku mafiju niko ne sme da dirne, to je pre dve godine rekao i sam Predsednik, setite se.

Stršljen

pre 4 godine

Takva nam je SUPERLIGA svi vodje navijača su mafijaši povezani sa upravama, saradjuju, daju im besplatne ulaznice, koje ih štite od pravosudnih organa. Pa moraju jedni druge da eliminišu likvidacijom. Odavno sam prestao da gledam i navijam za Partizan jer me to podseća na sicilijansku mafiju od onih sa tribina do onih u upravi kluba. Ni kod ostalih nije bolja situacija. E ZA TO NAM JE FUDBAL NA NIVOU BETON LIGE GDE ONE "NAJBOLJE", da bi povedili, MORAJU DA VADE SUDIJE PENALIMA I PRODUŽECIMA DOK NE POBEDE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59