• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

28.01.2020

08:29

TRANSVESTIT JOVANA TIGRICA UBIO LJUBAVNIKA U AFEKTU?! Veštak psihijatar brani Abdulova: PIO JE ALKOHOL I SEDATIVE UZ HORMONSKU TERAPIJU!

Vesti

TRANSVESTIT JOVANA TIGRICA UBIO LJUBAVNIKA U AFEKTU?! Veštak psihijatar brani Abdulova: PIO JE ALKOHOL I SEDATIVE UZ HORMONSKU TERAPIJU!

Podeli vest

Transvestit Goran Abdulov (36), koji se predstavlja kao Jovana Tigrica, u afektu je nožem ubio svog ljubavnika Marka Radovića (24) u junu 2018. u Zemunu! On je u trenutku zločina bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog hormonske terapije, koju je koristio u kombinaciji sa alkoholom i sedativima

Ovo je, u najkraćem, ključni deo iz nalaza veštaka-psihijatara, koji je predočen juče pred Višim sudom u Beogradu, u nastavku suđenja Abdulovu, koji se inače nalazi u procesu promene pola. Osim toga, kako je istaknuto, Abdulov je generalno emocionalno nestabilna ličnost i "drugačije vidi stvari od prosečnog čoveka".

- Usled dejstva terapije, kojoj je bio podvrgnut zbog promene pola, konstatovali smo kod okrivljenog izraženu senzitivnost, impulsivnost i pad procene realnih okolnosti, ali i povišeno prisustvo straha i besa. Straha jer ga je partner napustio, i besa zbog njihove loše komunikacije uoči ubistva - objasnila je psiholog dr Nada Janković i dodala:

- Iz svih tih razloga Goranova lična percepcija jeste da je zapravo on taj koji je bio napadnut, te je svoje ponašanje smatrao defanzivnim. Nije psihotična ličnost, ali je povremeno zloupotrebljavao terapiju kako bi se izborio sa unutrašnjom napetošću.

Markov ujak prati suđenja

Marko Radović je bio rodom iz Nevesinja u BiH, a živeo je u Zemunu zbog studija. U ime porodice Radović svakom ročištu u Višem sudu u Beogradu prisustvuje samo Markov ujak, dok Goranu Abdulovu podršku u sudnici pruža majka Dragica.

Abdulov je na početku suđenja naveo da je "slučajno" nožem ubo Radovića u iznajmljenom stanu u Zemunu, 8. juna 2018. godine. Goran je izrazio kajanje, ali je ispričao kako ga je ljubavnik duže vreme maltretirao i iskorišćavao. Kada je Marko hteo da ga ostavi, to mu je veoma teško palo i "bio je pod velikim stresom".

- Posvađali smo se najpre preko telefona, jer je Marko uporno odbijao da mi vrati 700 evra koje sam odvojio za operaciju. Popio sam celu kutiju "bensedina", po šaku "lorazepama" i "dijazepama" sa pivom, pa krenuo kod njega. Odmah s vrata je počeo da me vređa i bije. U strahu sam dohvatio nož sa frižidera i stavio ga ispred sebe, a on se sam nabo na njega - tvrdio je Abdulov.

MAJKA OPTUŽENOG NA SUDU OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE O SVOM SINU!Trandža ubica hteo da se obesi gaćama u ćeliji!

Sa Markom se, kako je ispričao, upoznao krajem 2015. godine preko sajta "Badu" i u vezi su bili dve godine i osam meseci:

- Na sajtu sam se predstavio kao žena, pod pseudonimom Tigrica. Marko se javio posle godinu dana i bio je prvi koji je izrazio želju da imamo seks. Ubrzo smo stupili u intimne odnose, a od 15. decembra i u ozbiljnu vezu. Saznao je da sam muško u aprilu naredne godine, ali mu to nije smetalo. Mnogo sam se zaljubio i voleo sam ga, čak i kada me je kinjio.

Abdulov se optužnicom tereti za "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija