• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2020

12:33

DEJAN NIKADA NIJE POLOŽIO VOŽNJU, A ONDA JE BMW -OM UBIO STEFANA (20) Nakon analiza njegove krvi, STIGLI SU JEZIVI REZULTATI

Vesti

DEJAN NIKADA NIJE POLOŽIO VOŽNJU, A ONDA JE BMW -OM UBIO STEFANA (20) Nakon analiza njegove krvi, STIGLI SU JEZIVI REZULTATI

Podeli vest

Nišlija Dejan Mitić (28), koji je optužen da je 8. avgusta prošle godine u Niškoj Banji izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Stefan Kocić (20), vozio je bez dozvole, u stanju teškog pijanstva i pod dejstvom narkotika!

Pred Višim sudom u Nišu juče je na početku suđenja ustanovljeno da je Mitić u vreme udesa imao čak 2,33 promila alkohola u krvi, a otkriven mu je i kokain. Okrivljeni je ranije priznao da je neposredno pre nesreće mnogo popio, ali je negirao da je uzimao drogu.

Prekoračio brzinu
Do tragedije je došlo kada je Mitić, upravljajući bez vozačke dozvole neregistrovanim BMW-om, udario u Kocića, koji je pomagao jednom Nišliji da promeni gumu na automobilu. Prema optužnici, koja je pročitana juče, on je nasilnički vozio u stanju potpune alkoholisanosti i brzinom od 75 kilometara na čas, iako je u naselju dozvoljeno samo 50.


- Nije obratio pažnju na "zastavu 101", koja je bilo zaustavljena u desnoj kolovoznoj traci. Pored tog automobila bilo je nekoliko osoba koje su menjale gumu. Mitić je udario u zadnji levi deo tog vozila, a zatim i u Kocića, koji je u tom trenutku bio u čučećem položaju uz levi točak automobila - navodi se u optužnici.

Foto: Privatna arhiva

Stefan Kocić


Kako je precizirano, Stefanu su tom prilikom smrskani grudni koš i kičma, što je dovelo do momentalne smrti mladića. Pijani i drogirani vozač je, osim Kocića, automobilom zakačio i Aleksandra Marinkovića, koji je, srećom, zadobio samo lakše povrede.


Inače, Dejan Mitić je na saslušanju pred tužiocem ispričao da je kritične večeri bio u naselju Brzi Brod kod svojih kumova, na slavlju povodom rođenja njihovog deteta.


- Ne pijem često, ali sam tada popio od 10 do 15 flaša piva. Oko dva sata iza ponoći nestale su mi cigarete, pa sam izašao da ih kupim. Odvezao sam se do Niške Banje, zadržao se oko pola sata i krenuo nazad. Sećam se da sam odjednom naglo smotao ulevo i zaustavio se u nekom žbunju. Izašao sam i video dečka kako leži na putu. Oduzele su mi se ruke i noge, nisam znao ni kako se zovem - izjavio je on.

Preti mu osam godina
Mitić je priznao da nikada nije polagao vozački ispit, ali da je BMW kojim je izazvao udes svakodnevno koristio za odlazak na posao. Na sledećem pretresu biće saslušan Mladen Davidović, vlasnik vozila kojem je nastradali Kocić pomagao da zameni gumu.
Tužilaštvo je zatražilo da se Mitić oglasi krivim, međutim, nije se izjasnilo u pogledu visine kazne, ostavljajući sudu da je izrekne u skladu sa zakonom. S obzirom na to da je izazvao nesreću u stanju pijanstva, što predstavlja otežavajuću okolnost, Mitiću preti kazna zatvora do osam godina. On se, inače, od nesreće nalazi u pritvoru. 


Usporeno reagovao uoči udesa
Advokat Bratislav Stojanović, koji zastupa porodicu pokojnog Stefana Kocića, kaže da je nesumnjivo da je reagovanje optuženog bilo otežano zbog teškog pijanstva i upotrebe droge.
- Smatra se da je normalno vreme za reagovanje na opasnu situaciju 0,8 metara u sekundi, a u ovom slučaju vozač je kasnio bar jedan i po put u odnosu na ovaj normativ, što je i dovelo do nesreće - istakao je Stojanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Pijana drogirana budala zgazi decka i dobije DO 8 GODINA ??? Ma to je ubistvo . Trebalo bi ga okriviti za ubistvo OD 30 GODINA DO SMRTNE KAZNE ,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija