• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ekspres.net

07.02.2020

09:25

SPREMILI 100 PUTA JAČU DOZU OTROVA OD SMRTONOSNE! Plan im bio da PRESRETNU HRANU i vođi klana u beogradskom zatvoru "SERVIRAJU" POSLEDNJI RUČAK

Vesti

SPREMILI 100 PUTA JAČU DOZU OTROVA OD SMRTONOSNE! Plan im bio da PRESRETNU HRANU i vođi klana u beogradskom zatvoru "SERVIRAJU" POSLEDNJI RUČAK

Podeli vest

Slučaj navodnog pokušaja ubistva Jovice Vukotića u zatvoru u Beogradu uzburkao je javnost.

Za Vukotića, koji je u policiji označen kao vođa moćnog škaljarskog klana i koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, bilo je spremljeno 10 miligrama cijanida, što je sto puta više od smrtonosne doze.


Špric sa cijanidom nađen je kod četvorice muškaraca.

Sva četvorica osumnjičenih bila su obučena u policijske uniforme UKP-a, a u ulicu su došli sivom “škodom”, koju inače koriste policijski inspektori u civilu.

“Čovek  koji je pozvao policiju upetljan u neke kriminalne poslove, zbog kojih strahuje, u tolikoj meri da se boji da ne bude ubijen. On je te večeri prvi primetio četvoricu policajaca koji su se sumnjivo kretali u njegovoj ulici, zato je i pozvao centralu MUP-a. U ulicu je odmah poslata Interventna brigada, čiji su pripadnici u prvi mah pomislili da se radi o kolegama budući da su sva četvorica imala prsluke i kačketa UKP-a, futrole uz noge i policijske značke. Sa “Dobar dan, kolege” je i počeo razgovor u kome su pripadnici Interventne brigade posle nekoliko minuta shvatili da se dešava nešto sumnjivo i da su četvorica muškaraca u stvari lažni policajci. Usledilo je njihovo legitimisanje, pretres u kome im je nađeno oružje sakriveno u “škodi”, kao i špric sa sumnjivom tečnošću, za koju se naknadnim analizama utvrdilo da se radi o smrtonosnom natrijum-cijanidu - prenosi Ekspres.

“Daljom istragom utvrđeno je da su četvorica u toj ulici čekali Vukotićevu devojku sa ciljem da natrijum-cijanid ubrizgaju u hranu koju je ona najpoznatijem srpskom pritvoreniku trebalo da odnese u zatvor. Oni su uhapšeni pre nego što je izašla iz stana, tako da do njihovog susreta nije došlo, ali se pretpostavlja da im je plan bio da cijanid, u navodnoj policijskoj kontroli devojke, tajno poprskaju po hrani koju nosi i na taj način usmrte Vukotića. U pitanju je 10 miligrama cijanida, što je doza sto puta jača od smrtonosne. Da su uspeli u realizaciji plana, Vukotić ne bi imao nikakve šanse da preživi, a njegova smrt izgledala bi kao srčani udar”, kaže za “Ekspres” izvor upućen u istragu.

Imena uhapšenih nisu saopštena, a Više javno tužilaštvo koje je preuzelo slučaj saopštilo je samo njihove inicijale: D. B., D. M., J. N. i M. N.

Foto: Beta

 

Kako “Ekspres” saznaje, sva četvorica su Beograđani i vezani su za kriminalnu grupu čija je baza na Vračaru.

“Istraga se vodi protiv D. B., D. M., J. N. i M. N. zbog nedozvoljenog nošenja oružja, imajući u vidu da je prilikom hapšenja pronađeno nekoliko pištolja”, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš. Pored ovog dela, osumnjičeni D. M. se tereti i za napad na službeno lice prilikom hapšenja, dodala je Bjeloš.

Da li će špric sa smrtonosnom dozom cijanida biti dovoljan dokaz da se protiv četvorice uhapšenih pokrene istraga i za neko ozbiljnije krivično delo, ostaje da se vidi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija