• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.02.2020

15:08

LJUBICA (45) POZVALA CIMERA SVOG SINA i predložila mu PAKLENI PLAN KOJI SE ZAVRŠIO KOBNIM ZLOČINOM

Vesti

LJUBICA (45) POZVALA CIMERA SVOG SINA i predložila mu PAKLENI PLAN KOJI SE ZAVRŠIO KOBNIM ZLOČINOM

Podeli vest

Uhapšeni Nikola P. i Ljubica S. nasmrt su pretukli Božidara Mitrovića misleći da je od brata nasledio veliku svotu deviza. Pretučeni starac nakon tri dana preminuo zbog teških povreda

Nikola P. (23) i Ljubica S. (45) iz Odžaka uhapšeni su zbog sumnje da su 31. januara pretukli Božidara Mitrovića (73) iz sela Deronje i ukrali mu 1.500 dinara, jaknu i plastični sat. Nesrećni starac je tri dana nakon napada podlegao teškim povredama.

Zločin se dogodio u Božidarovoj porodičnoj kući u Ulici kralja Aleksandra u centru sela Deronje.

Tipovala starca

- Nekoliko dana pre razbojništva Ljubica je posetila starca, koji je dalji rođak njenog bivšeg muža. Pošto je čula da je Božidarov brat Dragan, inače devizni penzioner, preminuo ona je mislila da je on nasledio veću svotu deviza - kaže izvor Informera iz istrage.

Prema njegovim rečima Ljubica je za vreme posete propitivala Božidara o tome kako živi, ima li novca za život i može li mu ona nekako pomoći.

- Starac je odgovorio da nema novčanih problema i da mu je jedino teško zbog preminulog brata. Ljubici je to očigledno bio znak da je on nasledio novac - rekao je Informerov izvor i dodao:

- Ona je po povratku kući odmah pozvala Nikolu P., inače cimera njenog sina, i do detalja razradila plan kako da opljačkaju nesrećnog Božidara.

Pozajmljivao od komšija

Komšije ubijenog starca kažu da je Božidar imao malu penziju i da je često novac pozajmljivao od komšija.

- Kad bi mu zatrebao novac, Božidar je pozajmljivao od bliskih komšija. Svi su mu pomagali koliko su mogli. A ako Božidar ne bi mogao da vrati pozajmljeni novac, onda bi njegov brat Dragan izmirio dugovanja - kažu meštani sela Deronje i dodaju da se Božidar nije ženio.

Njih dvoje su 31. januara oko 18 časova došli do kuće Božidara Mitrovića. Ljubica je ostala napolju da čuva stražu, a Nikola, koji je zbog krađa bio dve godine u mađarskom zatvoru, ušao je unutra i počeo da se iživljava nad starcem.

Foto: Informer

- Božidar je rekao da nema novac, ali pljačkaš nije hteo da mu poveruju pa je počeo da ga udara u glavu i telo. Kada je starac bez svesti pao na pod, Nikola je pozvao Ljubicu, pa su zajedno pretresli kuću, ali nisu našli devize, pošto ih Božidar nije ni imao. Zatim su mu iz novčanika uzeli 1.500 dinara, plastični sat i jaknu. Nakon zločina su pobegli - dodaje naš izvor.

Pustili ga iz bolnice

Kada se osvestio, pretučeni Božidar je uspeo da pozove Hitnu pomoć i policiju. Prevezen je u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć, ali su lekari smatrali da nije životno ugrožen, pa je pušten na kućno lečenje. Međutim, tri dana nakon izlaska iz bolnice Božidar je umro. Obdukcijom je utvrđeno da je starac preminuo zbog zadobijenih povreda.

Inspektori su ubrzo na osnovu tragova nađenih u kući ubijenog starca, utvrdili identitet muškarca koji mu je zadao smrtonosne povrede, a nakon toga i ko je bila njegova saučesnica. Nikola i Ljubica uhapšeni su 6. februara, istoga dana kada je Božidar sahranjen na seoskom groblju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20