• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2020

10:37

U automobilu TV zvezde iz Beograda našli flaše od ulja u kojima je bila TEČNOST VREDNA 19.000 EVRA, a njena namena je JEZIVA

Vesti

U automobilu TV zvezde iz Beograda našli flaše od ulja u kojima je bila TEČNOST VREDNA 19.000 EVRA, a njena namena je JEZIVA

Podeli vest

Poznati srpski kuvar i zvezda televizijske emisije "Kuvajmo srcem" Dejan Markus (44) uhapšen je 7. februara u Sloveniji sa tri litre tečnog amfetamina, poznatog kao "droga za silovanje"!

Markus je uhvaćen u Ptuju, a droga je bila u njegovom automobilu, u flašama od suncokretovog ulja! Vest o hapšenju poznatog kuvara šokirala je njegovu porodicu i prijatelje, jer Markus, kako tvrde, važi za čoveka besprekornog ugleda, koji ne konzumira čak ni cigarete niti alkohol!

Dobili dojavu
Prema pisanju slovenačkih medija, policija je dobila dojavu da jedan srpski državljanin u svom vozilu prevozi drogu. Čim je prešao hrvatsko-slovenačku granicu, Markus je zaustavljen.
- Izveli su ga iz automobila, a zatim pretresli. U vozilu su nađene tri plastične flaše od ulja, u kojima je bio tečni amfetamin. Markus je odmah odveden u pritvor u Ptuj, gde mu je sudija odredio zadržavanje - pišu mediji u Sloveniji.

Protiv poznatog kuvara biće podneta krivična prijava za krijumčarenje narkotika, za šta mu po slovenačkim zakonima preti od jedne do 10 godina zatvora.


Inače, tečni amfetamin, poznatiji i kao tečni ekstazi, droga za silovanje, GHB i "dži", u veoma maloj količini, od nekoliko mililitara, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u malo većoj količini potpunu amneziju. Policijski inspektor zadužen za suzbijanje narkotika objasnio nam je da je ova droga bez boje i skoro bez mirisa, pa kad se nekom podmetne u piće, ne može da se primeti.
- Kad se u piće sipaju samo dva do tri mililitra, posle deset do dvadeset minuta žrtva oseća omamljenost, ponekad mučninu, a zatim gubi pamćenje. Dejstvo droge može da traje i do 11 sati, a žrtva je u tom periodu uglavnom bila bez svesti i ne seća se šta se u međuvremenu dešavalo. Zbog ovakvog dejstva često je koriste silovatelji - objašnjava inspektor.

Foto: Printscreen You Tube

 


Podsetimo, Markus je poslednjih godina uglavnom živeo u Zagrebu, a pre toga se u Srbiji proslavio emisijom "Kuvati srcem". Snimio je čak 1.900 emisija, u kojima su mu gostovale mnoge poznate ličnosti. Bio je takođe i direktor i jednog hotela u Srbiji, ali pre nekoliko godina se preselio u Hrvatsku, gde je osnovao firmu koja se bavi proizvodnjom i prodajom vina.
Poslednji put je viđen 6. februara, kad je napustio stan u Zagrebu. Pošto se dva dana nije javljao prijateljima i porodici, oni su njegov nestanak prijavili policiji.

Bavio se vinima
Ispostavilo se ubrzo da je Markus uhapšen u Sloveniji s drogom, a vest o tome je u četvrtak prva objavila njegova sestra Jelena.
- U šoku sam, ne mogu da verujem u tu priču s drogom! Dejan ni cigarete ne konzumira, to nije moj brat kog znam 34 godine, prosto ne... On je čovek koji nije znao da uđe u konflikt s nekim. Mi smo svi ovde zgranuti, nikad u životu mi ne bi palo na pamet tako nešto... - kazala je Jelena, koja je trenutno u Sloveniji i pokušava da pomogne bratu.
Na pitanje da li je imao novčanih ili ljubavnih problema zbog kojih bi možda mogao da krene stranputicom Jelena otkriva da za Dejanove ljubavne probleme ne zna, ali joj je poznato da mu "posao u poslednje vreme nije bio plodonosan". 

 

Vrednost droge procenjena na 19.000 evra

Slovenački mediji preneli su da tri litre tečnog amfetamina, koji je zaplenjen od Dejana Markusa, na uličnom tržištu u toj državi vredi oko 19.000 evra.
Velika količina ove droge je zaplenjena i u Beogradu u novembru 2016, u ukupnoj količini od oko 4,5 litara. Tada je objavljeno da jedna apotekarska flašica "droge za silovanje" od 20 mililitara kod nas u uličnoj prodaji košta između 20 i 50 evra, što je znatno jeftinije nego u Sloveniji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
simica

pre 4 godine

u slovenackim medijima navode da je hrvatski drzavljanin ..

Žigolo

pre 4 godine

Kakve veze ima da li je pušač sa time da diluje drogu? Jasno kao dan, posao sa kuvanjem mu očigledno propao pa rešio da na brzaka zaradi pare trgovinom drogom ali je izgubio iz vida da je sigurno nekom stao na žulj i da je tipovan ... Nije mi ga ni najmanje žao, sad bi mu ja dao jedno 10 godina zatvora da razmišlja o lakoj i brzoj lovi.

vitobgd

pre 4 godine

Ko zna kome je sve to sipao u supu.Takve treba na dozivotnu osuditi.

True

pre 4 godine

Sve ste pomesali, ekstazi, marihuanu, GHB i nalupetali seriju gluposti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija