• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.02.2020

07:18

NIKOLA (24) IZBACIO OCA IZ KUĆE, pa uradio nešto jezivo! Policija u dvorištu ZATEKLA STRAVIČNU SCENU

Vesti

NIKOLA (24) IZBACIO OCA IZ KUĆE, pa uradio nešto jezivo! Policija u dvorištu ZATEKLA STRAVIČNU SCENU

Podeli vest

Nikola Filipčev (24) prošle godine zabranio ocu da dolazi kući pa, kako sumnjaju u policiji, nasmrt pretukao majku Dušicu (54) i sakrio njen leš. Sve se otkrilo kad su komšije javile Draganu da se iz Nikolinog dvorišta širi smrad

Nikola Filipčev (24) iz Bačkog Gradišta u oktobru 2019. izbacio je iz kuće oca Dragana, a zatim je, kako sumnjaju u policiji, nasmrt pretukao psihički obolelu majku Dušicu (54) i zakopao njen leš u dvorištu! Klupko je počelo da se odmotava tek kad su komšije javile Draganu da se iz Nikolinog dvorišta širi nesnosan smrad!
 

Foto: Informer DN

Dušičino telo je u utorak ekshumirano, a Nikola je odmah uhapšen zbog sumnje da je presudio majci. Ipak, svi detalji tragične smrti nesrećne žene biće poznati nakon obdukcije.

Moli Boga

Od kada je čuo šta se desilo, Dragan samo moli Boga da je Dušica umrla prirodnom smrću i da je nije ubio njihov sin

Siniša Amedov

 

Oprečna mišljenja

Policija je, inače, i juče dežurala ispred kuće porodice Filipčev u Ulici Šamua Mihalja, dok su komšije u šoku pričale o Nikoli i Dušici. Dok jedni ne mogu da poveruju u to da je on ubio majku, drugi su uvereni da je to sasvim moguće, jer su znali da ju je tukao i maltretirao.

Foto: Privatna arhiva/Tanjug

 


Jedan od komšija nam je ispričao da je Nikolin otac Dragan još 2017. otišao u Nemačku. Tamo je našao drugu ženu, ali je redovno slao novac Dušici i Nikoli, oko 300 evra svakog meseca, od čega su oni plaćali račune i kupovali namirnice.
- Dragan je znao da je Dušica psihički bolesna, a prošle godine saznao je i da je sin maltretira. Zato je došao u Bačko Gradište, u nameri da smesti Dušicu u bolnicu i da završi dokumente oko razvoda, kako bi mogao da se oženi u Nemačkoj. Međutim, tada se žestoko posvađao sa sinom, koji ga je izbacio iz kuće i rekao mu da se ne vraća. Draganu je to teško palo i odlučio je da im više ne šalje pare - priča komšija.

Foto: Informer DN


Međutim, ubrzo nakon što se Dragan vratio u Nemačku, Dušica je nestala. Komšije i rođaci su se raspitivali kod Nikole gde mu je majka, ali on im je pričao različite priče. Prijateljima je kazao da je umrla u bolnici u Novom Sadu i da nije ni išao po njeno telo, dok je komšijama rekao da ju je sahranio u Kuli, odakle je Dušica rodom.


- Svima je to bilo sumnjivo, ali nikom ni na kraj pameti nije palo da Dušica počiva u svom dvorištu, u našem komšiluku! Kad je okolinom počeo da se širi stravičan smrad, jedan naš komšija je pozvao Dragana u Nemačku i obavestio ga o tome. Dragan je odmah posumnjao da nešto nije u redu, pa je zamolio tog komšiju da proveri gde je Dušica sahranjena. Ostali smo u šoku kad se ispostavilo da njenog imena nema u matičnoj knjizi umrlih i da se još vodi kao živa! Policija je u međuvremenu već bila obaveštena da se nešto sumnjivo događa oko Dušičine smrti i sve je u utorak izašlo na videlo - kazao je komšija.

Foto: Informer DN


Kako smo saznali u policiji, Nikola je negirao da je ubio majku, ali je priznao da ju je mrtvu umotao u ćebe i zakopao u dvorištu, pravdajući se da nije imao para da je sahrani. Istražitelji mu, međutim, nisu poverovali i podneli su protiv njega krivičnu prijavu za ubistvo.

Siniša Amedov, prijatelj porodice Filipčev, ne može da poveruje da je Nikola ubio majku.
- Dobar sam sa njegovim ocem, družili smo se... Godinama znam i Nikolu i Dušicu i teško mi je da poverujem da ju je ubio. Znam ga kao mirnog dečka, povučenog. Ja sam mu prošle godine poverovao kad mi je rekao da je Dušica umrla u bolnici u Novom Sadu, ali sad više i ne znam šta da mislim o njemu - priča šokirani Amedov.


Sramota ga
On dodaje da se pre nekoliko dana čuo sa Draganom.
- Trebalo je da dođe opet u martu, ali mi je rekao da od sramote više nikad neće doći u Bačko Gradište. Od kada je čuo šta se desilo, on samo moli Boga da je Dušica umrla prirodnom smrću i da je nije ubio njihov sin - kaže Amedov.

Nikolina komšinica A. B. rekla nam je da je Dušicu poslednji put videla u oktobru.
- Bila je dobra žena, lepo smo pričale, iako je bila bolesna. Patila je od neke teške depresije. Išla je na terapije, a znam i da je imala problema sa srcem... Nikola nije bio agresivan u društvu, ali čula sam od meštana da je maltretirao majku - kaže ona.

 

Ponavljao peti razred, živeo od očevih para

Od meštana smo saznali i da je Dušica psihički obolela pre deset godina, kad je Nikola imao 14 godina. On je bio loš đak, čak tri puta je ponavljao peti razred, i živeo je samo od novca koji mu je otac slao iz Nemačke. Međutim, u oktobru 2019, nakon svađe sa ocem i kad je, kako se sumnja, ubio majku, isključena mu je struja u kući zbog neplaćenih računa. Jedan od komšija se tada sažalio na Nikolu, pa mu je ponudio da živi u jednoj njegovoj praznoj kući u tom mestu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija