• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2020

12:45

(FOTO) POLICIJA ZAUSTAVILA "BMW" KOD KRALJEVA, a kada su otvorili gepek NISU VEROVALI ŠTA VIDE!

Vesti

(FOTO) POLICIJA ZAUSTAVILA "BMW" KOD KRALJEVA, a kada su otvorili gepek NISU VEROVALI ŠTA VIDE!

Podeli vest

Da se krijumčarima ne staje na put samo na graničnim prelazima pokazuju i rezultati tzv. „dubinskih“ i vanrednih carinskih kontrola, čime se sprečava da nelegalna, kao i roba neproverenog kvaliteta dospe na tržište.

Tokom nekoliko prethodnih dana carinici su u samostalno ili u saradnji sa policijom u okolini Kraljeva, Dimitrovgrada i Beograda zaplenili različitu tekstilnu, tehničku i prehrambenu robu.

Tako je 24. februara 2020. godine u Mataruškoj Banji zaustavljen automobil „opel meriva“ kruševačkih registarskih oznaka, koji je bio dupke pun tekstilne robe.

Foto: Uprava Carina

Zbog nemogućnosti pregleda na licu mesta vozilo je u pratnji saobraćajne policije dopraćeno do ispostave u Kraljevu, gde je nakon detaljnog pregleda utvrđeno da se u njemu nalazi 55 muških
jakni „bogner“, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Foto: Uprava Carina

Sličan slučaj dogodio se 21. februara 2020. godine kada je kod mesta Bogutovac zaustavljen „BMW“ novopazarske registracije, takođe krcat džakovima i kesama sa tekstilno robom, za koju vozač nije imao nikakvu dokumentaciju.

Nakom detaljnog pregleda koji je takođe izvršen u ispostavi Kraljevo, utvrđeno je da je reč o preko 220 kompleta dečjih trenerki, koje pored neposedovanja odgovarajuće dokumentacije povređuju i pravo intelektualne svojine robne marke „bos“.

Foto: Uprava Carina

Istog dana je na putnom pravcu Dimitrovgrad-Pirot kod sela Gojin Dol zaustavljen automobil „reno laguna“ pirotske registracije, koji je takođe bio pun robe stranog porekla, bez dokaza o plaćenim uvoznim dažbinama.

Nakon što je dopaćen i pregledan na prelazu Gradina, ispostavilo se da je u njemu bilo preko 100 različitih artikala: indukcionih ploča za kuvanje, baštenskih stolova, metalnih polica, hranilica za bebe, posteljine, posuđa, prehrambenih i hemijskih proizvoda.

Foto: Uprava Carina

Kontrolom carinskog skladišta u Beogradu, 24. februara 2020. godine, pored prijavljene robe otkriveno je da se u njemu nalazi i preko 2.000 neprijavljenih punjača za mobilne telefone, kao i oko 200 različitih delova dečje gardeobe, obuće, torbi i rančeva koji povređuju pravo robnih marki „adidas“, „najk“, „polo“, „zara“, „prada“, „mango“ i drugih poznatih brendova.

Foto: Uprava Carina

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija