• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.02.2020

13:50

DARKO JE NA PRAGU KUĆE OBUVAO PATIKE, A ONDA JE TOPLICA U NJEGA ISPALIO DVA HICA IZ LOVAČKE PUŠKE! Nova presuda za brutalno ubistvo u Prugovu!

Vesti

DARKO JE NA PRAGU KUĆE OBUVAO PATIKE, A ONDA JE TOPLICA U NJEGA ISPALIO DVA HICA IZ LOVAČKE PUŠKE! Nova presuda za brutalno ubistvo u Prugovu!

Podeli vest

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Toplica Živković (55) iz Prugova osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo komšije Darka Petrovića (35)

Kvalifikacija

Toplica Živković optužen je za ubistvo, a ne za teško ubistvo, jer nije utvrđen motiv, pošto on nije priznao delo za koje se tereti. Osim toga, ni činjenica da je već bio osuđen za jedno ubistvo, ne može da utiče na kvalifikaciju novog dela.

Istu presudu Viši sud je doneo i u prethodnom postupku, posle čega je usledila žalba advokata optuženog, pa je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka, uz rekonstrukciju događaja na licu mesta. Nakon prvostepene presude, otac ubijenog Darka, Rajko Petrović, rekao je da je ubica osuđen na maksimalnu kaznu, ali za obično ubistvo, a ovo je trebalo da  se okvalifikuje kao teško, jer je izvršeno na podmukao način. Zbog toga je smatrao da delo treba da se preinači u teško ubistvo i da se optuženi osudi na 40 godina zatvora.

Foto: M. V.

Otac ubijenog Rajko i supruga Dragana Jonjic

Prema navodima optužnice, koju zastupa zamenik višeg javnog tužioca Dragan Petrović, ovo ubistvo se dogodilo 30. januara 2016. godine, a rasvetljeno je nakon 40 dana istrage, jer je uzorak DNK, nađen na mestu odakle je pucano, otkrio da je Toplica Živković počinilac. Utvrđeno je da je pucano iz susednog dvorišta, gde je osumnjičeni mogao dobro da osmotri pokojnog Darka. Ubistvo se desilo kada je Darko sa suprugom Draganom, izašao posle večere iz očeve kuće i krenuo ka svojoj, koja se nalazi u istom dvorištu, pored puta.

RASVETLJEN KRVAVI ZLOČIN U PRUGOVU KOD POŽAREVCA: Ubio ga komšija jer mu je sina smestio u zatvor!

Dok je obuvao patike, Toplica je u njega, sa udaljenosti od 20 do 30 metara, ispalio dva hica iz lovačke puške, patronama za krupnu divljač. Dramlije su pogodile Darka u rame i grudi, a prošle su i pored glave njegove supruge Dragane i završile u zidu trpezarije Darkovog oca. Inače, optuženi Toplica je 1996. godine ubio Novicu Spasića, zvanog Plovan, ispred bifea sportskog kluba u Prugovu. U toku svađe, iz sportskih gaćica izvadio je pištolj i u Spasića ispalio pet hitaca, a onda otišao, pa se vratio i ispalio mu još jedan u glavu. Za ovo ubistvo dobio je 11 godina zatvora, devet za ubistvo plus dve zbog toga što je hicem u glavu "overio" Spasića, a robijao je u požarevačkog Zabeli.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija