• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

03.03.2020

08:34

PESNICAMA USMRTIO LUNU (2) Albić prvo ponudio PRIZNANJE, a onda PORICAO!

Vesti

PESNICAMA USMRTIO LUNU (2) Albić prvo ponudio PRIZNANJE, a onda PORICAO!

Podeli vest

Zoran Albić (25) iz Prahova kod Negotina, optužen da je u maju prošle godine do smrti tukao ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović, Lunu, staru dve godine i osam meseci, na pripremnom ročištu u Višem sudu u Zaječaru negirao je u ponedeljak zločin.

Zanimljivo je da je Albić pre samo dva meseca podneo Višem javnom tužilaštvu u Negotinu predlog za zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, tražeći blažu kaznu.

Njegov branilac po službenoj dužnosti advokat Radiša Srejić zatražio je u Zaječaru u ime svog klijenta novo veštačenje koje treba da pokaže da li je Albić u trenutku zločina bio uračunljiv, iako se prethodno pokazalo da on "ima problem sa kontrolom besa i da ima impulsivne reakcije". Početak suđenja zakazan je za 25. mart.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, prema saznanjima Novosti, Albić je rekao da osporava delo koje mu se stavlja na teret. On je optužen da je u noći između 26. i 27. maja 2019. do smrti pesnicama tukao Lunu, nanevši joj čak 39 povreda. Devojčicu je tukao besan jer je zaplakala kada je, vrativši se iz provoda, počeo da baca stvari po kući. Kako ona iz straha nije prestajala da plače, šamarao ju je po telu i glavi, a njenu majku Vesnu, koja se sa devojčicom preselila kod njega mesec i po dana pre toga, izbacio je iz kuće i pustio je tek kada devojčici nije bilo spasa. Da bi je, navodno, povratili, umivali su je vodom, odveli u hitnu pomoć i lagali da je Luna tokom noći, dok su oni spavali, pala sa terase i tako preminula.

Obdukcioni nalaz je, međutim, odbacio mogućnost pada. Iako su se Vesna Firulović i njen ljubavnik međusobno optuživali, istraga je pokazala da je Vesna sve vreme bila ispred kuće dok joj je on tukao dete, ali, iako je znala da u komšiluku živi socijalni radnik, ni u jednom trenutku nije pokušala da pozove pomoć.

Ona se u oktobru nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora, što je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se Vesna teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogvicom još čeka na odlazak na izdržavanje kazne.

U Fondaciji "Tijana Jurić", koja je pravni zastupnik Luninog oca Dragana Purića, kažu da zahtevaju da okrivljenom bude izrečena kazna od 40 godina zatvora.

- Država je zakasnila sa uvođenjem strožih kazni. Ovo je bila prilika da se ovaj čovek osudi na doživotnu kaznu. Kako mu se sudi po starom zakonu, smatramo da bi svaka druga kazna, manja od maksimalnih 40 godina, njemu bila poklon - rekao nam je u Zaječaru Igor Jurić.

Otac zverski ubijene devojčice ističe da je zatečen i iznenađen obrtom na pripremnom ročištu i da smatra da je za Albića maksimalna kazna jedina moguća.

- Gde je tu pravda za moje dete, za mene, za mog sina, za sve nas? Ovo mi je strašno, ne znam šta da mislim, on odugovlači sve ovo, on još ne robija, a moje Lune više nema - ogorčen je Purić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija