• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

05.03.2020

06:55

ZAPALJEN PIŠTOLJ IZ KOGA JE ISPALJENO 9 PROJEKTILA Policija traži Srbina zvanog Smit zbog BRUTALNE LIKVIDACIJE

Vesti

ZAPALJEN PIŠTOLJ IZ KOGA JE ISPALJENO 9 PROJEKTILA Policija traži Srbina zvanog Smit zbog BRUTALNE LIKVIDACIJE

Podeli vest

Policija rasvetlila likvidaciju u Herceg Novom.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo da je Novljanin Šćepan Roganović ubijen iz bezobzirne osvete. Sumnja se da je Roganovića ubio srpski državljanin M. B. zvani Smit koji je nakon počinjenog krivičnog dela pobegao iz Crne Gore.

- Septembra 2019. godine formirana je kriminalna grupa čiji je organizator V. K. a njeni članovi su M. B, Đ. M. i srpski državljani M. V. i V. B. koji se sumnjiče za ubistvo Roganovića. M. B, V. K. i Đ. M. su 13. februara iz bezobzirne osvete ubili Roganovića - saopštio je specijalni tužilac Veljko Rutović na konferenciji za novinare a preneo CdM.

Po njegovim rečima M. B. je neposredni izvršilac, koji je zajedno sa V. K, koji ga je motorom “piađo” dovezao do mesta ubistva, sačekao nailazak Roganovića, prišao mu i u njega ispalio najmanje devet projektila.

- Nakon toga M. B. je pobegao gde ga je čekao V. B. Pobegli su do mesta Sasovići gde su, kako se sumnja, zapalili pištolj nepoznate marke kalibra 9mm i motor. Njih su na Grahovu čekala NN lica radi skrivanja i ilegalnog prelaska granice - kazao je Rutović.

Foto: Privatna arhiva

 

Pojasnio je da je okrivljeni Đ. M. svojim vozilom prevezao V. K. i M. B. pre izvršenog krivičnog dela do mesta Baterije, da preuzmu motor a posle do štek-stana u Zelenici. M. B. su, nakon toga, NN lica čekala na Grahovu, radi skrivanja i ilegalnog prelaska granice.

Šćepan Roganović (36) ubijen je 13. februara na stepeništu od Kanil kule u Herceg Novom. Mediji u Crnoj Gori izvestili su da je reč o osobi koja je bliska kavačkom klanu. Očevici su kasnije ispričali da je ubica Roganovića čekao na stepeništu i da je nosio kačket, verovatno kako bi sakrio lice od nadzornih kamera.

Inače, on je još jedna od članova ozloglašene porodice Roganović koji se našao na stranicama crne hronike. Njegov otac Niko Roganović ubijen je jula 2017. godine na Savini. Njegove ubice još nisu pronađene a ostalo je nedorečeno i ko je naručio ubistvo vremešnog Roganovića.

Iste godine, Šćepanov brat Duško je teško ranjen u eksploziji bombe postavljene na njegov "golf". Do detonacije koja ga je odbacila nekoliko desetina metara je došlo kod autobuske stanice u Herceg Novom, a praktično je preživeo samo zahvaljujući tome što se sasvim slučajno u blizni našao lekar koji je odmah zaustavio krvarenje iz njegovih udova. Ipak, amputirane su mu obe noge.

Istražiteljima je tada rekao da ne zna ko je hteo da ga ubije, jer ni sa kim nije u sukobu.

Još jedan član porodice Roganović našao se na meti pucača. Reč je o Vladimiru Roganoviću, ubijenom u Beču decembra 2018. godine, prilikom čega je teško ranjen Stefan Vilotijević zvani Mali Kićun sa kojim je prethodno sedeo u poznatom bečkom restoranu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija