• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vijesti.me/CDM.me/Dan

09.03.2020

08:50

ISPOVEST OCA UBIJENOG ANDRIJE: "Imao je samo JEDAN GREH, ovo je KRVNA OSVETA"

Vesti

ISPOVEST OCA UBIJENOG ANDRIJE: "Imao je samo JEDAN GREH, ovo je KRVNA OSVETA"

Podeli vest

Najveći greh nedavno ubijenog Andrije Gazivode (30) je taj što se družio sa "dva momka koji su imali problem" i što je majku jednog od njih, Vukana Vujačića, odvezao na Kosovo da vidi sina", rekao je otac ubijenog, Vaso Gazovoda crnogorskim medijima.

"Istina je, to sva policija crnogorska zna i ja to ne krijem, on se kao momak družio sa neka dva momka koji su imali problem. Njegov je najveći greh što je sreo majku jednog od tih momaka i poveo je na Kosovo da vidi svog sina i morao je zbog toga da pogine i da bude ubijen", rekao je Gazivoda Vijestima.

Cetinjanin je ubijen sa više hitaca 17. februara ispred teretane koja se nalazi u prostorijama Sportskog centra "Lovćen" u Podgorici.

"Ko će sutra mene, i u koji klan da stavi ako krenem da vratim Dukađinijev zakon. Možda neću biti živ, ali da vidim u koji klan će da me postave. Ja mojeg Andriju ne mogu vratiti, a ni preboleti", kazao je Vaso Gazivoda.

Šef cetinjske policije Igor Popović saopštio je u tamošnjem parlamentu da su ubistva Gazivode i Cetinjanina Petra Muhadinovića (51) posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Dan kasnije demantovao ga je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"To je kazao Popović, a ja vam, kao GST, kažem da mi nemamo indicija da su Gazivoda i Muhadinović ubijeni u sukobu organizovanih kriminalnih grupa. Ova lica nisu bila ni interesantno bezbednosna lica, a kamoli da su bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Za to nemamo saznanja, što sada ne znači ništa, ali znači da se to do tada ne može ništa saopštiti", rekao je Katnić.

Navodne članove kavačkog kriminalnog klana - Vujačića, Igora Mašanovića i Maria Miloševića policija i tužilaštvo sumnjiče za ubistvo Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Đuričković je bio kum prve žrtve kokainskog rata - Gorana Radomana i brat od strica Gorana Đuričkovića, koje je policija označavala kao članove "škaljarskog" kriminalnog klana.

Radoman je likvidiran 19. februara 2015. godine u Beogradu, a u Budvi je 27. oktobra iste godine, hicem iz snajpera, ubijen Goran Đuričković.

Foto: Informer DN

Gazivoda je nekoliko noći nakon što mu je ubijen sin, snimao kako "radi" cetinjska policija. Uz te snimke, koje su na društvenim mrežama objavili članovi porodice Gazivoda, napisano je da policija spava. Tražili su i smenu tamošnje policije.

Otac ubijenog mladića rekao je da ga je šef Sektora kriminalističke policije izjavom u emisiji Načisto "povredio kao roditelja".

"Rekao je da nije tačno da je policajac spavao. Na protesnom skupu Građanskog pokreta URA, gledali su par stotina građana, prišao sam jednom od komandira OB Cetinje i pitao ga da li je odgledao CD. Rekao je da jeste. Na moje pitanje da li je nešto uradio po tom pitanju, je li suspendovao nekog, slegnuo je ramenima i rekao: "Evo, čovek koji stoji pored Vas je čovek koji je spavao". Policajac je samo pognuo glavu i nije progovorio ni reč. Jednu reč nije progovorio, znači priznao je da je spavao", rekao je otac.

On je Vijestima dostavio snimak sa Cetinja, objašnjavajući da je dva i po sata snimao policajce.

"Sat vremena je spavao, ne miče se sa trga. Uveče sam čitavu noć bio za njima", rekao je on.

Vaso Gazivoda je rekao za Dan da policija zna ko seje smrt po Cetinju.

“Ovo više nije obračun klanova, to je davno završeno. Ovo je klasična krvna osveta i javno stojim iza te tvrdnje. Da ima klanova, zna se kako se s njima svuda u svetu policija obračunavala. Uhapse, nađu pištolje obrisanih brojeva, kriptovane telefone, drogu za stimulans, procesuiraju ih. Oni dobro znaju ko seje smrt po Cetinju. Koja je to policija na svetu koja može tako da ga gura. Apelujem na narod da ne napušta državu. Ako misli da spasi decu, narod mora sistem da okrene na pravi put, da na odgovorna mesta dođu pravi ljudi. Rugaju se sa nama, našom omladinom i našim grobovima. Treba uvesti zakon da ljudi uzmu oružje u ruke i da mogu branite sebe i svoju familiju, takvo je vreme došlo“, smatra on.

Podsećamo, ubijeni Andrija bio je poznat Crnoj Gori kao podvodni ribolovac, a sudeći po onome što je objavljivao na društvenim mrežama osvajao je brojna priznanja na takmičenjima, pri čemu se ne isključuje mogućnost na to da na neki način bio upleten u rat škaljarskog i kavačkog klana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija