• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

11.03.2020

07:18

CRNOGORAC IZNAJMIO AUTOMOBIL, a samo dan kasnije desila se KOBNA GREŠKA KOJA JE PLAĆENA ŽIVOTOM NJEGOVOG DRUGA

Vesti

CRNOGORAC IZNAJMIO AUTOMOBIL, a samo dan kasnije desila se KOBNA GREŠKA KOJA JE PLAĆENA ŽIVOTOM NJEGOVOG DRUGA

Podeli vest

Istraga eksplozije u Podgorici u kojoj je poginuo Đorđe Božović pokazala je neočekivane rezultate.

Zbog toga, policija će podneti krivičnu prijavu protiv teško ranjeg Aleksandra Kekovića (29) u Podgorici, zbog sumnje da je prevozio eksploziv čijim aktiviranjem je ubijen njegov prijatelj Đorđije (30).

Božović, koga povezuju sa škaljarskim klanom, smrtno je stradao prošle sedmice u eksploziji automobila u Podgorici. Policijski podaci pokazuju da je Keković 3. marta iznajmio “reno” od jedne agencije u Podgorici - dan kasnije, bomba je eksplodirala dok je pokušavao da uđe u parkirano vozilo u kojem je, na mestu suvozača, bio njegov prijatelj.

Keković je sa višestrukim prelomima i opekotinama transportovan u Klinički centar.

U snažnoj eksploziji koja je u podgoričkom naselju Blok 6 odjeknula oko 19.25 Božović je poginuo na licu mesta, a Keković je sa teškim povredama transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Osim Kekovića, u eksploziji je povređena ženska osoba koja se nalazila u neposrednoj blizini lica mesta gde je vozilo eksplodiralo. Ona je parkirala automobil u trenutku kad je došlo do eksplozije, a vatra je zahvatila i vozilo pored.

Očevici su rekli "Vijestima" da je eksplozija izbacila Kekovića iz automobila, i da je on nakon toga bio svestan. U prvom trenutku je rekao da nije bio sam u automobilu, a nakon toga da jeste.

Keković robijao zbog bombe

Podgoričke "Vijesti" su prenele da je teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 meseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Bio osuđen i na pet meseci zatvora za povredu slobode opredeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

Zbog tog događaja i nedavnih ubistava, na Cetinju je organizovana sednica kojoj su prisustvovali pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković i načelnik Odeljenja bezbednosti Cetinje, Igor Popović.

Konstatovano je da je intenzivirano nasilje kriminalnih grupa čiji obračuni pogoršavaju bezbednosnu situaciju u Crnoj Gori i doprinose povećanju percipirane nesigurnosti građana.

- Naročito je interesovanje bilo za poslednje događaje na Cetinju i u Podgorici. Savet je podržao predstavljeni plan aktivnosti koji podrazumijeva puno uključivanje svih kapaciteta policije. Savet očekuje prve rezultate, uz preporuku da se nastavi sa senzibilisanim pristupom prema porodicama žrtava uz njihovu saradnju, uključenost i obaveštenost - navodi se u saopštenju.

Kriptovani telefoni samo za diplomate

Korišćenje kriptovanih telefona uskoro bi moglo biti kažnjivo zakonom, a fizička lica neće moći da registruju blindirane automobile.

O tome je juče raspravljano na sednici Saveta, čiji članovi su podržali napor Uprave policije da se posedovanje kriptovanog telefona prepozna kao krivično delo ili da se uvede njihova obavezna evidencije zbog verovatnoće da se iste koriste i izvan kriminalnog miljea. Takve telefone najčešće koriste pripadnici diplomatske zajednice, pišu "Vijesti".

"Diskutovano je i o posedovanju blindiranih motornih vozila i zajednički ocenjeno potrebnim da se ne dozvoli njihova registracija za fizička lica".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija