• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

12.03.2020

09:36

UBADAO NAJBOLJEG DRUGA U SRCE DOK NIJE ISKRVARIO, MAJKA POKOJNOG VELJKA (18) NEUTEŠNA: "Sedi mirno kao da mi nije IZBO SINA, NEMA EMOCIJA!"

Vesti

UBADAO NAJBOLJEG DRUGA U SRCE DOK NIJE ISKRVARIO, MAJKA POKOJNOG VELJKA (18) NEUTEŠNA: "Sedi mirno kao da mi nije IZBO SINA, NEMA EMOCIJA!"

Podeli vest

Veljko Vasiljević je brutalno ubadan nožem direktno u srce sve dok nije iskrvario, a za njegovu smrt se tereti Dušan Milanović, mladić iz komšiluka.

Analizom krvi je utvrđeno da je optuženi Dušan imao 1,5 promila alkohola u krvi, kao i da je u vreme ubistva bio u stanju povišene emotivne napetosti, navodno zbog prethodne svađe između njega i žrtve.

- Na svako suđenje dođe nalickan, u novim pantalonama, patikama i sa sređenom frizuricom. Kao da ne shvata šta je uradio, kao da dolazi da se malo promoviše - Veliborka Vasiljević, majka ubijenog.

- Ne osećam mržnju prema Dušanu, nisam takva osoba, samo bih volela nekako da doprem do njega da shvati da mi je ubio sina, jer je skroz bez emocija! Čak i kad bih ga fizički napala, ne bi imalo efekta, verujte. Najviše bi mi značilo kada bi shvatio šta je uradio! - kaže Veliborka Vasiljević iz Laćarka, majka ubijenog Veljka (18) povodom nalaza sudskih veštaka da optuženi Dušan Milanović (19) nije mogao da kontroliše svoje postupke u vreme zločina.

Veljko je brutalno ubadan nožem direktno u srce sve dok nije iskrvario, a za njegovu smrt se tereti Dušan Milanović, mladić iz komšiluka. On je 9. marta ponovo izveden pred Viši sud u Sremskoj Mitrovici kada su psihijatri koji su ga posmatrali izjavili da je kod njega u trenutku ubistva bila smanjena uračunljivost zbog dejstva alkohola.

- Veštak iz Beograda je rekao da je kod njega smanjena uračunljivost, ali ne bitno. Utvrđeno je da je otporniji na alkohol. Vodila se rasprava kako alkohol utiče na nekoga ko češće pije, a kako na nekoga ko je retko u dodiru sa žestokim pićem. Kod njega je utvrđena tolerantnost alkohol, jer ga je češće koristio. Takođe je navedeno da se on teško uklapao u društvo - navodi majka Veljka Vasiljevića i dodaje da je najviše muči zbog čega je poneo nož i mučki ubio njenog jedinca.

- Volela bih da znam šta je to što treba da se dogodi u nečijoj glavi da bi nekoga ubio! On je osoba bez emocija! Dušan na svakom suđenju sedi potpuno mirno, kao da se ništa nije dogodilo. Bez tragova emocija na licu, gleda bezizražajno u sudiju. Meni je to jako čudno. Pritom, na svako suđenje dođe nalickan, u novim pantalonicama, novim patikama i sa sređenom frizuricom. Kao da ne shvata šta je uradio, kao da je došao, eto, da se malo promoviše. Često me pitaju šta osećam kada ga vidim. Ne mrzim ga, zaista! Nema trunke kajanja, a mojoj porodici je upropastio život - ispričala je neutešna majka.

Foto: Informer

Analizom krvi utvrđeno je da je optuženi Dušan imao 1,5 promila alkohola u krvi, kao i da je u vreme ubistva bio u stanju povišene emotivne napetosti, navodno zbog prethodne svađe između njega i žrtve.

Podsetimo, Dušan je 12. januara 2019. pozvao Veljka da se nađu na igralištu, a onda ga je divljački ubadao nožem i na kraju mu zario sečivo direktno u srce. Nesrećnog mladića je izbo kuhinjskim nožem od 27 centimetara, koji je imao sečivo od 15 centimetara. 

Majka: Predstavlja nas ona koja je rekla da Veljko nije patio!

Roditelji Veljka Vasiljevića nadaju se da će uskoro biti doneta prvostepena presuda Dušanu Milanoviću za ubistvo.

- Sledeće suđenje je zakazano za 10. april, kada će se iznositi dokazi, a posle sve ide na Apelacioni sud u Novom Sadu. Mi imamo dokaze da je to teško ubistvo s namerom, podmuklo i planirano! Problem je što nas zastupa javni tužilac Danijela Cvijetić koja je podigla optužnicu za obično ubistvo. Sada, na završnom ročištu, naš advokat pokušaće da objasni i dokaže im kakvo je to ubistvo bilo. Na Apelacionom sudu će biti samo ta žena bez osećaja, koja je rekla da naš sin nije dovoljno patio. Nema kome se nismo žalili - tvrdi Veljkova majka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 4 godine

адвокати су највеће ђубрad које живи од туђих мука

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija