• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. IVANČEVIĆ

02.04.2020

21:42

ŠOK!  ZORAN MARJANOVIĆ RAZMIŠLJA O OSVETI! AKO IKAD SAZNAM KO JE UBIO MOJU JECU...

Vesti

ŠOK! ZORAN MARJANOVIĆ RAZMIŠLJA O OSVETI! AKO IKAD SAZNAM KO JE UBIO MOJU JECU...

Podeli vest

Ja sam hrišćanin, pravoslavac i, kako nam Gospod nalaže, nismo mi tu da sudimo, ali ako ikada budem saznao ko je ubio Jecu, ne znam da li ću biti dovoljno jak da ispoštujem ta hrišćanska načela, kaže Marjanović

Jeca mi je uvek u mislima i stalno se pitam ko ju je ubio i zašto. Ja sam hrišćanin, pravoslavac i, kako nam Gospod nalaže, nismo mi tu da sudimo, ali ako ikada budem saznao ko je ubio Jecu, ne znam da li ću biti dovoljno jak da ispoštujem ta hrišćanska načela, kazao je za Informer Zoran Marjanović, tačno četiri godine nakon što je njegova supruga Jelena Marjanović (33) ubijena kod nasipa u Borči.

Zoran je, inače, i optužen za Jelenino ubistvo 2. aprila 2016, ali je tokom istrage, ali i pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu izričito negirao krivicu. Suđenje je uveliko u toku, ali mnogi detalji ovog zločina i dalje su obavijeni velom misterije.

Ubica bolesni sadista


Marjanović je u razgovoru za Informer, četiri godine posle zločina, ispričao koliko mu i danas nedostaje supruga, seća li se mala Jana (9) njene pokojne majke, da li je pominje i kako zajedno čuvaju uspomenu na nju.

- Vreme koje je prošlo, iskreno, ništa mi nije olakšalo. Moja tuga i bol ostali su nepromenjeni... Bol je bila još i veća kad sam pročitao patološki nalaz i saznao na kakav zverski način je ubijena, koje muke je doživela i nije preživela... - priča Marjanović, i dodaje:

- Gde god da se nalazim i šta god da radim, Jeca mi je uvek u mislima i stalno se pitam ko joj je to učinio i zašto. Čak i u momentima sreće, dok posmatram odrastanje, igru i radost naše Jane, velika bol u duši  je prisutna, kao i misao da bih sve na svetu uradio da je ona sada tu. Ne mirim se sa tim da stvorenje, sa kojim sam izgradio porodicu, ljubav, život i mir, bude žrtva nekog sadiste i ženomrsca, koji je svoje bolesne porive, strasti, šta god, nahranio time što je ubio moju suprugu i majku mog deteta. 

Tuga

Svako drugo, treće veče Jana brizne u plač, sa rečima: "Tata, mnogo mi nedostaje mama, bila bih srećna makar kad bih je sanjala"
Zoran Marjanović

Iako je više puta govorio o tome da je vernik, Zoran ističe i da nije siguran da li bi uspeo da se suzdrži od poriva za osvetom kada bi saznao ko je Jelenin krvnik.

- Zaista ne znam da li bih bio dovoljno jak hrišćanin da prepustim sudbinu tog zlikovca nekakvim nadležnim organima - ogorčen je Marjanović.

On naglašava da je od dana kada je njegova supruga pronađena mrtva osetio na svojoj koži stravičnu golgotu. Na sudu je svojevremeno čak upotrebio izraz "psihički Aušvic":

- Natčovečanske muke sam preživeo... Privođenja, maltretiranja, i fizička i psihička, nasilne pokušaje iznuđivanja priznanja zločina koji nisam počinio, hapšenja, 11 meseci pritvora i evo sada mi i sude za delo sa kojim nemam apsolutno nikakve veze. I šta će sve tu biti, Bog sveti zna ali, sve u svemu, prema meni je pričinjena ogromna nepravda.

Sam će posetiti grob

Zoran posebno emotivno govori o njegovoj i Jeleninoj ćerki Jani, koja je bila veoma vezana za majku.

- Svako drugo, treće veče moje dete brizne u plač sa rečima: "Tata, mnogo mi nedostaje mama. Ja bih bila mnogo srećna makar kad bih je sanjala". Tada je čvrsto zagrlim, osetim da se raspadam od bola i sklonim glavu u stranu da mi ne vidi suze. Ona me ne ispušta iz zagrljaja dok se ne umiri i ne zaspi na mojim grudima. Nemam više šta da kažem, vreme će sve ostalo reći... Kako Bog zapoveda, istina i pravda polako stižu - ubeđen je naš sagovornik, i poručuje:

- Svako od nas je izgubio neku voljenu osobu i svakoga dana mnoge porodice na ovaj ili onaj način ostanu bez nekog od svojih članova. I svakom je svoja muka najteža. Želim sebi i svojoj porodici da živi dočekamo taj dan kad ćemo saznati šta se desilo, ali i onima koji su se ogrešili o nas želim da u sreći i zdravlju uvide istinu i shvate koliko su pogrešili.

Marjanović je rekao i da nije obilazio Jelenin grob od kad traje vanredno stanje, ali da će danas svakako izaći na godišnjicu. Najverovatnije sam, uz prisustvo sveštenika.

 - Moji roditelji su stari i narušenog zdravlja i za vreme ove pandemije ne izlaze iz kuće. Ja ću 2. aprila izaći na Jelenin grob i doći će sveštenik, to je sigurno, a svi ostali, kako god. 

Jana brine o gušterima, kornjači i tri psa

Govoreći o tome kako provodi dane tokom vanrednog stanja, Zoran Marjanović kaže da je uglavnom u kući i da nastoji da učini sve kako bi ćerki Jani što kreativnije ispunio vreme:
- Trenutno, njeno polje interesovanja su biljke i životinje, tako da sam sve prilagodio tome. Pre nego što je počela ova pandemija, uspeo sam da joj pribavim ljubimce koje je želela. Gekone i agame (vrste guštera, op. aut.), šumsku kornjaču, a ima i tri psa. Brine o svima njima, hrani ih i neguje, što je meni kao roditelju jako bitno, da dete u tom uzrastu nauči da pokaže brigu, ljubav i pažnju.
Sa psihološkog aspekta, kako ističe, to su prvi koraci kroz koje deca razvijaju osećaj odgovornosti prema slabijim bićima. 
- I pored toga što životinje uzvraćaju ljubav, dete uspeva da vidi rezultat svog davanja kroz njihov rast i napredak što je, po mom mišljenju, jako bitno zbog kasnije socijalizacije. Jer, biti čovek znači, između ostalog, brinuti o drugim ljudima i nesebično davati sebe i voleti svet oko sebe. Nisam roditelj koji smatra da detetu treba dati mobilni telefon u ruke, sa kojim će ceo dan provesti u sobi i tako izgraditi neki svoj svet koji je iluzoran i neprimenljiv u realnom životu.
Marjanović je, takođe, pohvalio školski sistem i brzu reakciju države u vezi s preduzetim merama i uspešnim organizovanjem nastave elektronskim putem, kako deca ne bi zaostajala s gradivom.

 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoki

pre 3 godine

Taj Zoran laze cim otvori gubicu . Ma taj covek je kupio slobodu i niko mu nemoze nista kod toliko dokaza .

Ljubvel

pre 3 godine

Ovom svojom izjavom za eventualnu osvetu, Zoran Marjanović zbog sudskog procesa gde je optužen nastoji da skrene pažnju sa sebe optuženog i dalje komplikuje istragu da skine osnovanu sumnju sa sebe.

Dejo

pre 3 godine

Mnogi prođoše poligraf ,samo dasa koji je pao nikad se više ne spomenu.Novinari ga jednom spomenute,tužilaštvo i policija nikad.Nekazem taj da je ubica ,ali u to vrijeme zar to nije bilo dovoljno da se pritisne i ispriča on šta zna?

dimitri

pre 3 godine

Zorane ako stvarnom mislis to sto si kazao, jer ubica nija daleko tuste zajedno ONDA UZMI KONOPAC PA SE OBESI

Jilas

pre 3 godine

Sad su svi Marjanovici zaboravili na toboznjeg ljubavnika , politicara , bogatog biznismena , i kako mu nedostaje ako je imala ljubavnike . Ovog samo budala nebi osudio. Cela porodica -sekta

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija