• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

08.04.2020

07:49

DADINA SMRT I DALJE JE MISTERIJA Prošlo je 26 godina od sumnjive smrti novinarke Dade Vujasinović

Vesti

DADINA SMRT I DALJE JE MISTERIJA Prošlo je 26 godina od sumnjive smrti novinarke Dade Vujasinović

Podeli vest

Misterija smrti novinarke "Duge" Radislave Dade Vujasinović ni posle punih 26 godina nije rasvetljena, iako postoje ozbiljne indicije da je u pitanju ubistvo, a ne samoubistvo.

Ona je pronađena mrtva 9. aprila 1994. u svom stanu u Novom Beogradu, u fotelji, a pored njenog tela je bila očeva lovačka puška iz koje je, navodno, pucala u sebe. Njeni roditelji od početka su sumnjali da je reč o samoubistvu. Epilog dileme šta se zapravo desilo i dalje se ne nazire, pošto novih saznanja oko ovog slučaja nema već dve i po decenije.

Iz Višeg tužilaštva u Beogradu kratko je potvrđeno da je istraga i dalje zvanično otvorena i da s policijom "preduzimaju sve radnje".

- Tužilaštvo je tokom 1994. iniciralo postupak pred tada nadležnim sudom, kada su ispitani brojni svedoci i obavljena različita veštačenja, kao i rekonstrukcija događaja. Veštaci nisu mogli da se izjasne da li je u ovom slučaju reč o samoubistvu, ubistvu ili nesrećnom slučaju - navode u Tužilaštvu.

Posle smrti novinarke, podsetimo, policija je zaključila da je reč o samoubistvu, iako nisu provereni tragovi krvi pronađeni na licu mesta. Dadini roditelji Nevenka i Radislav se, međutim, nisu pomirili sa tim nalazom i sami su angažovali stručnjake koji su opovrgli zvanični izveštaj i naveli da ona nije mogla sama sebi da nanese smrtonosnu povredu.

Razlog za sumnju porodice u zvaničnu verziju bili su tragovi krvi sa naslona fotelje i ispod nje koji, kako su tvrdili, nisu Dadine krvne grupe. Takođe, sumnjiv je bio i nered zatečen u stanu, kao i oštećene slike na zidu i pramenovi kose pronađene na podu. Roditelji su otvoreno izrazili sumnju da iza Dadinog ubistva stoji tadašnja tajna služba! Kao razlog za ubistvo naveli su da je u svojim tekstovima otkrila istinu o sprezi države i kriminala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija